Klamydia kurkussanne - Fingerpori rautalangasta 26.11.2018


Kun lääkäri toteaa potilaan kurkussa olevan klamydian, hän antaa hoito-ohjeeksi imeskellä välillä määräämiään tabletteja. Välillä-sanalla lääkäri tarkoittaa, että tabletteja tulee imeskellä säännöllisin väliajoin. Samaa lausetta toisella tavalla tulkiten voisi kuitenkin myös luulla lääkärin toteavan, että potilaan pitäisi välillä, eli vaihteeksi imeskellä muutakin kuin tulehtunutta penistä.

5 kommenttia:

 1. "Välillä" tarkoittaa yksiselitteisesti samaa kuin "silloin tällöin"

  VastaaPoista
 2. Ei täysin yksiselitteisesti, esim. "kokeile välillä jotain muuta" voi johtaa siihen, että osoittautuu huonoksi kokeiluksi, eikä johda silloin tällöin toimintaan, vaan kertaluonteiseen, tai sitten parhaassa tapauksessä välillä kokeilu johtaa pysyvästi uuteen toimintaan, joka ei myöskään ole "silloin tällöin". Olipahan ehkä sekavasti muotoiltu ja epäoikea tämäkin selostus.

  VastaaPoista
 3. Vähän tuossa stripissä tökkii se, että lääkäri tuskin käyttäisi noin epämääräistä ilmausta. Oikeasti lääkärin ohjeistus olisi monenko tunnin välein tai kuinka monta kertaa päivässä lääkettä tulisi ottaa.

  VastaaPoista
 4. Olisko vitsi kuitenkin siinä, että lääkäri normaalista protokollasta poiketen v****ilee potilaalle varsin suoraan?

  VastaaPoista
 5. Käsitin, että rouvan imeskelemässä kurkussa (vihannes) olisi klamydia ja siksi pitäisi imeskellä tabletteja, kunnes kurkun klamydia paranee.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.