Laudeliina - Fingerpori rautalangasta 7.11.2018


Muumi ei koe tarvitsevansa saunassa laudeliinaa, sillä Muumeilla ei ole peräaukkoa.

18 kommenttia:

 1. Miten laudeliina ja peräaukko liittyvät toisiinsa. Minun tietääkseni laudeliinan on tarkoitus suojata saunojan ihoa kuumalta lauteelta.

  VastaaPoista
 2. https://www.hs.fi/fingerpori/car-2000002454109.html Laudeliinaa käytetään kuumuuden helpottamiseen, mutta myös lauteiden suojaksi. Tämä strippi selventänee.

  VastaaPoista
 3. Laudeliinoja käytetään hygieniasyistä, minkä takia esim. useimmissa julkisissa saunoissa edellytetään laudeliinan käyttöä.

  VastaaPoista
 4. Muumit eivät oletetun ulostamattomuuden lisäksi ilmeisesti hikoilekaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa... Siksi ne ovat niin pulleita.

   Poista
 5. Haluaisin tarkemman linkin tähän muumien peräaukkoasiaan. Näinhän usein väitetään, mutta onko asiaa - siis muumien peräaukollisuutta/-aukottomuutta - kuitenkaan tutkittu vakavasti? En kaipaa aukottomia todisteita, mutta jotain osviittaa kuitenkin. Se, ettei asiaa pysty suoralta kädeltä näkemään sarjakuvista ei nimittäin yksinään vielä oikeuta tekemään kovin pitkälle vietyjä päätelmiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittääkseni Tove Jansson on ihan jossain haastattelussa myöntänyt, että jätti Muumit ilman peräaukkoa ajatellen, ettei lasten tarvitse purkaa anaalivaiheen turhaumiaan hänen satuhahmoihinsa. Ei toki siinä vaiheessa vielä ymmärtänyt kuinka suuri juttu näistä otuksista tulee.

   Poista
  2. Minä lähtisin haastattelujen ja muistelujen sijaan liikkeelle tutkimusohjelmasta, tai oikeammin lukuhaasteesta, jonka perustana on Muumilaakson ja Muumitalon todellisuudes siten kuin se sarjakuvissa de facto ilmenee.

   Ensinnäkin, muumit todennettavasti syövät ja juovat sarjakuvissa. Tästä seuraa, fysiikan ja biologian yleiset lainalaisuudet huomioon ottaen, että ulosteitakin on tultava. Mistä, se onkin jo eri kysymys, mutta joka tapauksessa normaalit fysiikan lait tuntuisivat muutoin pätevän Muumilaaksossakin.

   Toisekseen: löytyykö Muumitalosta vessaa? Jos ei löydy, ei tämä kuitenkaan vielä puhu peräaukottomuuden puolesta, sillä tarpeensahan voi aina tehdä muualle. Sitä paitsi tuon ajan ja tyypin taloissa ulkohuussit olivat vielä yleisiä.

   Kolmanneksi: esiintyykö sarjakuvissa muutoin ulosteita tai papanoita? Jos esiintyy, täytyy tietenkin kysyä kenen ne ovat. Yksinkertaisella poissulkemis-menetelmällä voidaan jo päästä pitkälle, ja jonkinlaisena työhypoteesina voitaneen pitää, että muumien koon ja lajityypin huomioiden etsitään tuollaisia pesäpallon kokoisia, ehkä hieman isompia ulosteita, ei niinkään yksittäin vain pikemminkin läjissä.

   Poista
  3. Ei kai fysiikan (tai kemian) lainalaisuudet määritä että palaminen tuottaa välttämättä ulostetta. Jos eliö käyttää ravinnoksi puhdasta hiilivetyä, ja se palaa kaikki puhtaasti, niin tuotoksena on vettä ja hiilidioksidia (ja energiaa). Jos muumeilla on 100% hyötysuhde, ja käyttävät ravinnoksi pelkastään esim. etaania, niin peräaukkoa ei tarvita. Tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet voinevat ottaa pillereinä.

   Poista
  4. Näin toki teoriassa. Mutta pyydän huomioimaan, että jopa muumimukissani muumeilla on juhlat; herkkuja mätetään. Ja Muumipappahan ei tunnetusti myöskään sulje lasiin.

   Poista
  5. Tuo 100% hyötysuhde jo kaiketi riittää siihen ettei peräaukkoa tarvita. 100% hyötysuhde on vissiin myös fysiikan lakien mukaan mahdollinen, mutta käytännön sovelluksellukset jokseenkin hankalia toteuttaa. Toki etanoli kyllä varmaankin(?) kolisee, mutta kaiketi normaalipaineessa kaasu, joten muumipapan lasit painetiiviitä

   Poista
  6. Jos - ja painotan vielä: jos - todisteita muumien ulostamisesta ei perusteellisen etsimisenkään löydy, niin olemme tietenkin tilanteessa, jossa Muumipapan painetiivis grogilasi on ainut looginen ratkaisu peräaukottomuuden probleemiin. Sanoohan jo Occamin kuuluisa partavaahtokin, että kilpailevista teorioista on syytä valita yksinkertaisin.

   Poista
 6. Aivan, onko Aku Ankalla (tai muilla vastaavilla) peräaukko, ja miksei kukaan siitä puhu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On Akulla. Se jää sulkien alle piiloon, niin siksi ei näy.

   Poista
 7. https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/45827562_1042633779239991_5258305778770509824_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_ht=scontent-arn2-1.xx&oh=62b72505a04f71eba12c543ba287f2d4&oe=5C3EB93B

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, kaikki vaan klikkaamaan linkkiä, jossa ei ole mitään vihjettä sisällöstä.

   Poista
 8. Se on muokattu sarjakuva tuosta.

  VastaaPoista
 9. Minulla ei ole tarvetta käyttää laudeliinaa saunassani, joten minulla ei sitten liene peräaukkoakaan?

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.