Autotune - Fingerpori rautalangasta 16.2.2019


Moni on viime vuosina todennut, että autotune on Saatanan keksintö. Tällä tarkoitetaan, että lauluäänen koneellisesti juuri oikeaan sävelkorkeuteen ja siten luonnollista lauluääntä muokkaava laite on pilannut nykymusiikin. Stripissä autotune on kuitenkin kirjaimellisesti Saatanan tekosia, sillä Jumalan luodessa maailmaa Saatana rakentaa maailmaan autotune-laitteen.

5 kommenttia:

 1. Oikeastikin Autotunen keksijä on näyttää tuolta Saatanalta.

  https://www-tc.pbs.org/wgbh/nova/sciencenow/0401/images/03-ate-bio.jpg

  VastaaPoista
 2. Autotunehan on OIKEIN käytettynä loistava kapistus. Se sopii hienosäätöön, virittämään ääntä aavistuksen verran. Ongelmia tulee, jos sitä käytetään huonon laulajan kanssa ja vireeseen vääntämisen erottaa. Autotune on kuin valkosipuli - jos sen huomaa välittömästi, niin sitä on liikaa.


  Toisaalta, kun Cher käytti sitä täysillä, niin koska hän lauloi jo valmiiksi puhtaasti, niin autotune oli lähinnä efekti, eikä lopputulos ollut häiritsevällä tavalla luonnoton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lisäyksenä - moni väittää kuulevansa autotunea sielläkin missä sitä ei oikeasti edes ole. Käytännössä sellaistenn laulajien äänissä, joita ei voi sietää. Eli osa huonosta maineesta perustuu kuvitteluun.

   Poista
  2. Epälen, että olet myynyt sielusi saatanalle... ;-D

   Poista
 3. no mutta Jumala on lukiolainen ja
  Piru on Amis, rakentaa poppikonetta
  joka soi
  hs. helevetin kovaa

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.