Kissan kuvaaminen - Fingerpori rautalangasta 25.2.2019


Päivän stripissä nähdään Heimon Rieti-kissan metkuja. Heimo näkee kissan leikkimässä pallollaan ja haluaa ikuistaa tilanteen kuvaan, mutta juuri kun Heimo ottaa valokuvan, kissa pilaakin kuvan alkamalla nuolla takapäätään. Heimon katsoessa pilalle mennyttä otosta kissa jatkaa taas kuvauksellista aktiviteettiaan.

10 kommenttia:

 1. Olipa SURKEIN selitys vähään aikaan, kerrotaan mitä kuvassa tapahtuu, mutta ei sitä mikä se vitsi siinä on.... Eli jos et tiedä, niin arvaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unknown, oletan, että sinulla ei ole ikinä ollut kissaa. Ja samaten kaikilla niillä, jotka ovat klikanneet "huono Fingerpori".

   Ja muuten, Unknown, miksi ihmeessä raivoat täällä päiväkausia ja haukut selitykset sekä muut kommentoijat?

   Poista
 2. Koska idea olisi kai saada selitys stripin citsille, jos se ei muuten aukea. Tässä taaden vaan kerrottiin mitä kuvassa tapahtuu, eli saman minkä kaikki muut näkee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unknown: kissoille on tunnetusti ominaista tehdä asioista muille hankalia jopa siinä määrin, että monet pitävät niitä suunnitelmallisesti ilkeinä.
   Tavallisia asioita, joita oikeasti tapahtuu ovat mm kissa tulee makaamaan näppikselle, kun yrität kirjoittaa - kissa hyppää päällesi, kun nukut - kissa pudottelee hyllyiltä lattialle kaikki esineet, jotka vain jaksaa - kissa tulee pyörimään jalkoihisi, kun seisot hellan ääressä - kissa repii ja rypistää viralliset paperit, joita olet juuri täyttämässä - kissa käy hankaamassa itseään vastapestyyn pukuusi ja peittää sen irtokarvoilla - kissa teroittaa kyntensä uuteen sohvaavi - kissa kerjää silityksiä, mutta parin silityksen jälkeen se saa tarpeekseen ja ilmoittaa asiasta raapaisemalla kätesi verille...
   Tässä stripissä kissa pilaa TARKOITUKSELLA kuvan ja jatkaa sen jälkeen kuvauksellista aktiviteettiaan, jonka tietysti keskeyttää myös seuraavan kuvanottoyrityksen kohdalla. Ihän vain silkasta ärsyttämisen ilosta.

   Poista
 3. Jospa kiltti kuvauskohde tulee tahtomattaan juuri kuvaushetkellä kääntäneeksi selän kuvaajalle ja näyttäneeksi keskikynttä samalla hoitaa kissamaisia luonnollisia toimiaan?

  VastaaPoista
 4. Ihan parhaita strippejä vähään aikaan! Kissaihmiset ja kaikki koskaan kissojen valokuvausta kokeilleet ymmärtävät vitsin kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkennatko vielä: minkä vitsin? Siis stripissä olevan (puhutaan kai edelleen Fingerporista).

   Poista
  2. Vitsi on siinä, että Heimo tulkitsee kissan tekevän hänelle kiusaa, kun se ei suostu valokuvattavaksi leikeissään. Todellisuudessa kissa käyttäytyy vain kissoille tyypilliseen tapaan: kun se huomaa olevansa huomion kohteena, se lopettaa leikkinsä ja alkaa tehdä jotain muuta. Joskus kissa tulee luokse kiehnäämään, joskus menee piiloon, joskus alkaa tehdä jotain ihan muuta, kuten pestä itseään. Ja joskus kissa vain jatkaa leikkiään. Mutta sitä ei voi etukäteen tietää.

   Stripin idea on siis siinä, että kissanomistajakaan, kuten tässä Heimo, ei osaa tulkita kissansa käytöstä. Kissat tapaavat toimia oman päänsä mukaan, ei niin kuin ihmiset haluavat.

   Jarla on selvästi kissaihmisiä, hän osaa piirtää kissat oikean näköisinä.

   Poista
 5. Toimii mielestäni myös yleisemmällä tasolla: kun jotain mielenkiintoista tapahtuu, se loppuu aina juuri ennen kuin saat kameran kaivettua. Ja mahdollisesti jatkuu taas heti kun et ole valmiina. En tuohon kissan luonteen ymmärtämiseen osannut edes aluksi yhdistää.

  VastaaPoista
 6. Tämä on yksi parhaimmista Fingerporeista ikinä. Kissan kanssa käy näin joka kerta. Temppuilu tms. taukoaa juuri siksi hetkeksi kun yrittää kuvata sitä.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.