Kiinteistön maalipinta uusittu - Fingerpori rautalangasta 12.11.2019


Kun J. Suoro kertoo myynnissä olevan kiinteistön maalipinnan olevan vastikään uusittu, hän antaa ymmärtää että talo on juuri maalattu. Todellisuudessa talon seinä on töhritty graffiteilla ja talo on paitsi maalaamaton, myös hirveässä kunnossa.

17 kommenttia:

 1. http://www.rautalankapori.fi/2014/07/fingerpori-klassikko-rautalangasta.html?m=1

  Missäs se lupaamasi tän päivän klassikko on? Voisit esim selittää tän päivän Turun Sanomien nettilehden finherporin. Itse en ainakaan keksi sanalle "huikka" muuta merkitystä kuin kulaus alkoholia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satunnaisena Turun Sanomien lukijana selitys tämän päivän TS:n Fingerporille:

   Alkoholiin mieltynyt suutari kysyy alkoholikassia kantavalta Allanilta "huikkaa", ts. alkoholiryyppyä. Allan vastaa tähän vanhalla sananlaskulla, "Suutari pysyköön lestissään".

   Lesti merkitsee paitsi suutarin kengänvalmistuksessa käyttämää, kengän sisään laitettavaa tukimuottia, myös puhekielessä viinapulloa, joka krapulaisen oloisella suutarilla tosiaankin on kädessään. Krapulan voi päätellä hänen otsallaan helmeilevästä hikipisarasta.

   Poista
  2. Tälle päivälle ei ole luvattu klassikkoa. Turun Sanomien tämän päivän strippi löytyy Rautalankaporista, haun voi tehdä sivun oikeassa laidassa tai suoraan esimerkiksi Googlella.
   http://www.rautalankapori.fi/2017/03/suutari-pysykoon-lestissaan-fingerpori.html

   Poista
  3. Ja vielä täydennyksenä:

   Sananlasku "Suutari pysyköön lestissään" tarkoittaa yleensä sitä, että kannattaa tehdä sitä mitä osaa. Allanin sanomana se on kuitenkin suutarille kehoitus juoda omasta pullostaan, eikä pyytää ryyppyä Allanilta.

   Poista
  4. Tietääkseni tossa luvattiin että jatkossa päivän fingerporin lisäksi. Ei ollut mainkntaa että tuo 12.11.2019 ei kuuluisi joukkoon

   Poista
  5. https://www.suomisanakirja.fi/lesti

   Empähän ole ennen kuulut puhuttavan viinapullosta lestinä. Taas oppi uutta

   Poista
  6. Anonyymi 12.55: Lesti on ollut jo vuosikymmeniä tunnettu puhekielessä viinapulloa merkitsevänä sanana.

   "...lestin viimeisen hän heittää / lumi laituria peittää / kylmään hankeen jäätyy jälki kyynelen..." runoili Junnu Vainio jo aikoinaan.

   Poista
  7. Omaakohan tuo lestin slangimerkitys saman alkuperän kuin bootleg Amerikassa, missä kieltolain aikana taskumatti kulki kätevästi saappaan varressa.

   Poista
  8. Anonyymi 15.44: Veikkaisin, että lesti viinapullon merkityksessä tulee ruotsista, sanasta läst, joka on merkinnyt paitsi kengän lestiä, myös vanhahtavassa kielessä ollut tilavuuden ja painon mitta. Ja onhan suomessa lasti- ja ruotsissa last- sanat, jotka merkitsevät kuormaa. Slangissa trokattavasta viinapullosta kun on todennäköisesti puhuttu kiertoilmauksilla. Tässä ei kyllä ollut tietoa takana, vaan arvelua.

   Poista
 2. Eli ennenvanhaan stripissä saattoi olla kolmekin vitsiä...


  Nykyjään eräät saa raivarin jos vähänkään vihjaa että stripissä olisi toinenkin vitsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Vähän"? "Vihjaa"?
   Kokeile: "jankuttaa kuukausia täysin aukottomia todisteita vastaan".

   Pahimmat raivarit täällä muuten olet saanut sinä, Gh. Sinua taas on kohdeltu silkkihansikkain ottaen huomioon kommenttiesi määrän ja tason.

   Poista
  2. Asiallinen kysymys liittyen stripissä olevaan asiaan josta saisi vitsin, saa aikaan kauhean raivon "se vitsi on se yksi PISTE" ja vähän vainoharhaa ja nimittelyä perään...

   Tossa suutarissakin olin 3 vitsiä

   Poista
  3. Ano 17.32: Vitsien laskeminen on vain omaa sekoiluasi, eikä sillä ole mitään tekemistä Jarlan strippien kanssa. Jarla piirtää mitä haluaa, voi olla yksi vitsi stripissä, tai viisi.

   Et vain tunnu tajuavan, sen enempää strippiä kuin selitystä. Ei tuossa voi auttaa, ei sinulle enempää ymmärrystä pysty kukaan järjestämään.

   Poista
  4. Anonyymi 17.32. Kerro sitten mitkä ne kolme vitsiä ovat.
   Tai pikemminkin, mitkä ne kolme vitsiä olisivat, koska yksihän siinä oikeasti on. Mutta yritä vakuuttaa meidät.

   Poista
  5. 1 käyttäkööt vain omaa pulloaan

   2 pysyköön vain siinä mitä osaa

   3 käyttäkööt lestiään juopottelun sijaan

   Poista
  6. Ano 20.36, eihän tuossa ole kolmea vitsiä, vaan kolme tulkintaa, jotka tuosta lauseesta voi tehdä. Juuri tuo monitulkintaisuus on se stripin hauskuus.

   Et näköjään ymmärrä, että sanaleikeissä se vitsi on siinä, että kyseinen ilmaisu voidaan ymmärtää useammalla tavalla. Ei siis se, että ne kaikki merkitykset olisivat vitsejä ihan itsellään, toisistaan riippumatta.

   Jos stripissä varoitetaan kovasta tuulesta ja sitten käy ilmi, että Seppo voi olla kovalla tuulella, niin se ei tarkoita, että siinä on kaksi vitsiä: 1 - ulkona voi tuulla kovasti, 2 - Seppo on kovalla tuulella.

   Tee testi: laita tuon suutaristripin viimeiseen puhekuplaan jokin kolmesta ehdottamastasi lauseesta. Onko lopputulos hauska ? No, ei ole.

   Sinulla ei näköjään ole minkäänlaista ymmärrystä huumorin suhteen. En edes tiennyt, että on mahdollista olla noin täysin ilman huumorintajua.

   Poista
  7. Sinulla ei näköjään ole minkäänlaista ymmärrystä huumorin suhteen

   Monestiko sanonnalla "suutari pysyköön lestissään" on tarkoitettu että suutarin tulisi käyttää omaa viinapulloa...

   Kerran, ja siinä tän jutun vitsi

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.