Ankat eivät käytä housuja - Fingerpori rautalangasta 18.11.2019


Ankat eivät käytä housuja -elokuvan nimi viittaa tuoreeseen kotimaiseen Koirat eivät käytä housuja -elokuvaan, mutta samalla se on saanut inspiraatiota Aku Ankka -sarjakuvasta, jossa Aku ja useat muut hahmot tunnetusti eivät käytä housuja.

35 kommenttia:

 1. Aika hyvä. Ikään kuin Jarla on saanut tuolle dominalle jopa Krista Kososen näköä!

  VastaaPoista
 2. Kolmivaihevaihtovirtakilowattituntimittari18. marraskuuta 2019 klo 9.54

  Niin, ankat eivät käytä housuja yleensä.

  Mutta eiköhäa vitsillä ole syvempikin merkitys, esim. Tuon piiskan osalta


  Jos vitsi ei sulle aukea, niin älä edes yritä arvailla vaan jätä se välistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja taas mennään...

   Kahjo on nyt keksinyt taas jotain mielestään salattuja merkityksiä, joita ei tietenkään kerro. Kun jos ne kirjoittaisi tänne, "syvempien merkitysten" järjettömyys näkyisi heti. Parempi vain vihjailla.

   - Siinä piiskassa ei ole muita merkityksiä kuin viittaus elokuvaan, jonka rautalangan kirjoittaja jo mainitsikin.

   Poista
  2. Kolmivaihevaihtovirtakilowattituntitariffimittari18. marraskuuta 2019 klo 11.59

   Nyt in Fingerporu mennyt huonoksi. Luetellaan asioita joissa ei ole vitsiä, vaan jotka on itsestäänselvyyksiä

   Poista
 3. Olisin kaivannut selitykseen hieman enemmän rautalankaa. En ymmärtänyt piiskaa. Johtuuko siitä, etten tunne elokuvaa "Koirat eivät käytä housuja"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi on se että leffan nimi on Ankat eivät käytä housuja, koska ne ei niitä käytä.


   Näin kaikkitietävä selittäjä on sanonut. Ei muita vitsejä PISTE

   Poista
  2. Tällainen löytyi Iltalehdestä:
   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/901240fe-ddfe-438f-900b-ef9cbf275459

   Krista Kosonen esittää dominaa.
   Oli huono Fingerpori, ja selityksessä oli tosiaan oma puutteensa, kun ei enemmän avannut elokuvan luonnetta.

   Ja mitä tulee Anonyymi 15.25 ruikutukseen, niin ei vaikuta kovin terveeltä sinunkaan touhusi.

   Poista
  3. Tuohon piiskaavaan ankkaan tai sanaan "rohkea uutuus" ei liity vitsiä koska SINÄ niin sanot. Niistä VOISI vääntää vitsin, mutta ei ole väännetty. ne on täysin epäoleellisia vitsin kannalta koska SINÄ sanot niin

   Poista
  4. Anonyymi 16.05: Älä turhaan vaivaudu kertomaan millainen vitsi sinulla on mielessä. Ihan yhtä paska se kuitenkin on kuin kaikki aikaisemmatkin yritelmäsi.

   Poista
  5. 16.05: piiskaavaan ankkaan ja LAUSEESEEN "rohkea uutuus" liittyy se, että niiden avulla pitäisi tunnistaa mihin elokuvaan viitataan ja minkälainen kyseisen elokuvan teema on.
   Jätit muuten huomiotta sanan "Kino". Siihenkään ei kätkeydy mitään erillistä vitsiä, vaan sekin on auttamassa ymmärtämään, että kyseessä nimenomaan on elokuva.
   Myöskään Heimo-nimiseen henkilöön ei liity mitään erillistä vitsiä, vaan hän on tässä samaistumiskohteena. Hän siis katsoo elokuvajulistetta, tässä Fingerporissa on vain yksi ruutu.


   Ja näköjään kärsit edelleen siitä harhasta, että keskustelet vain yhden henkilön kanssa ja että tämä henkilö olisi ylläpitäjä.
   Käytän sanaa "keskustelu" tässä hyvin viitteellisesti.

   Poista
 4. Piiska on Dominan varuste, ja samanlainen jota Krista Kososen esittämä roolihahmo paukuttelee elokuvassa Koirat eivät käytä housuja.

  Muita salattuja merkityksiä sillä tuskin on.

  VastaaPoista
 5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ny Gh sitten suorittaa identiteettivarkaudenkin...

   Poista
  2. Selvyyden vuoksi nimimerkillä Rautalankapori esitetty kommentti on tyhjennetty.

   Poista
  3. Peli kovenee!!!

   Jos kysyyään jotain mihin ei osata vastata tai jakseta etsiä vastausta, se poistetaan

   Poista
  4. Sivun hallinnossa vain kämmenet hikoavat.

   Poista
 6. Voimia vaan edelleen blogin julkaisijalle. Yritä kestää.

  VastaaPoista
 7. Täysin turha ja vitsitön strippi tällä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ano 20.47: Sulla vain ei ole mielikuvitusta.

   Tästä stripistä idean saaneena piirtelin vanhoihin taskukirja-akuankkoihin Milla Magialle tuollaisia dominan raippoja käteen. Tuli aivan uutta jännitettä Millan ja Roope Ankan suhteeseen!

   Poista
  2. Selitys enemminkin pielessä, ei otettu yhtään kantaa siihen keitä leffan hahmoista ankat parodio

   Poista
  3. Ano 4.20: Parodioi mainitun kotimaisen elokuvan hahmoja. Ei selitys ollut pielessä. Sitä olisi voinut tietenkin tarkentaa. Tosin riittääkö palstan vakivalittajille mikään. Joko ei muka ole selitetty tarpeeksi, tai sitten on selitetty itsestäänselvyyksiä.

   Poista
  4. Ano 0.38: googlaa Magica De Spell porn, niin huomaat, ettet ole yksin. On aina mukavaa, ettei tarvitse olla yksin!

   Poista
  5. Noh kyllähän ne kämmenet vähemmästäkin hikoo, esim jos pitää kertoa jostain ja ei tiedä ja jaksa katsoa faktoja.

   Googlellahan noiden ankkojen alkup. Hahmot löytyisi helpolla.

   Se EI ole rautalangasta vääntämistä että jätetään oleellinen asia selittämättä

   Poista
  6. Ano 10.25: Mitähän vittua siellä vielä nillität. Jos haluat asiaan jotain selkoa, kirjoita itse selvemmin. Eli mikä riepoo, ja mitä sinä sieltä googlesta olet ollut löytävinäsi. Ja jos osaat mielestäsi selittää Fingerporit paremmin, sen kun selität, etkä vain valita.

   Poista
  7. Mikä vittu sun ongelma on? Väännätkö rautalangasta? Se ei ole rautalangasta vääntämistä että jätetään maibitsematta/tukimatta se saatanan asia jonka takia tänne eksytään jumalauta.

   Myöskään esim perkeleen Kobmari tai SM ei ole kaikkoen tiedossa perkele

   Mutta sä saatana taas puutut esim. Suutarin nimeen jolla ei ole stripin kannalta mitään vitun merkitystä


   Ei voi olla niin vaikeaa selvittää että toinen ankka parodioi Juhaa ja toinen Monaa

   Poista
  8. Anonyymi 12.15:

   Rautalangan kirjoittaja kertoi mihin elokuvaan strippi viittaa. Elokuvan päähenkilöhahmojen nimillä ei ole merkitystä stripin ymmärtämiseen.

   Sekä konmari että SM ovat yleistietoa, ja ovat vielä hyvin helposti kenen tahansa selvitettävissä, jos ei satu niitä termejä tuntemaan. Rautalangan kirjoittajalle kiukuttelu siitä, ettei satu itse niitä tuntemaan, on typerää.

   Taannoinen inttämisesi stripistä, jossa suutari Anderssonilla oli ongelmia pelastusarmeijan kanssa, kyllä kertoi hyvin, miten kaukana käsityksesi on todellisesta elämästä. Käsityksesi, että suutari ja pelastusarmeija kilpailisivat vanhoista rikkonaisista vaatteista on järjetön. Pelastusarmeija ei tee mitään rikkonaisilla myyntiartikkeleilla, eikä suutari taas tee mitään ehjillä kengillä. Molemmilla on oma toimialansa. Strippi ja suutari Anderssonin ja pelstusarmeijan suhde on hyvin selitetty jo useampaan kertaan. Jos ei se sinulle mene jakeluun, ei asiaa oikein voi auttaa.

   Poista
  9. Jos Jarla oliskin piirtänyt suutarin kylttiin "Fingerporin Suutari" niin olisitko silti etsinyt/keksinyt niin vaikean / idioottimaisen ratkaisun, tai oisko tullut välähdyn mitä stripissä haetaan (kuten haettiin nytkin)

   Eli välillä jätetään oleellisia aisoita huomiotta, ja välillä puututaan epäoleellisiin jotka pahimmillaan muuttaa stripin tulkinnan kokonaan vääräksi

   Poista
  10. Anonyymi 15.15: Jarla ei ole piirtänyt kylttiin Fingerporin suutaria, koska kyseisessä sarjakuvassa suutari Andersson on juuri se olennainen asia. Strippi ilman suutari Anderssonia olisi aivan eri vitsi.

   Poista
  11. Vaikka siinä lukisi vain "suutari" "nykykäsen suutari" "kauppatorin suutari" "suutari nopea" tai mitä tahansa, ei vitsin idea muuttuisi, koska vitsi liittyy suutarin työhön. Eli puutuit epäoleellsieen asiaan, ja siksi selitys meni totaalisen pieleen.

   Rautalangasta vääntöhän meinaa juuri että selitetään asiat niin selkästi kuin olla ja voi. Vähän aikaa sitten selitit mitä "pieru" meinaa, mutta aijemmin jätit selittämättä mitä Konmari ja SM meinaa, vaikka ne mainittiin stripissä.

   Joten oletko todellakin sitä mieltä että kaikki tietää mitä Konmari ja SM meinaa, mutta että pieru on semmonen ihme sana jota ei oikein kukaan tiedä ilman sun selostusta?

   Naurettavaa!!!!

   Jopa 5 vuotias lapsi tietää mitä pieru meinaa, toisin kuin SM ja Konmari.

   Samaten tämän stripin selitys surkea, olisit edes kertonut keitä leffan hahmoja nuo edustaa, niin olisi tullut edes vähän RAUTALANKAA itsestäänselvyyksien sijaan

   Poista
  12. 15.57, "suutari", "nykykäsen suutari" tai "kauppatorin suutari" eivät eivät ole hahmoja, joista on tehty pelastusarmeijaan liittyvä laulu. Suutari Anderssonista taas on tehty laulu, jossa pelastusarmeija lähtee ensimmäiseksi pelastamaan tätä.
   Laulussa olisi ihan yhtä hyvin voinut olla räätäli Andersson tai maalari Andersson ja silloin olisi Fingerporissakin ollut räätäli tai maalari.

   Mutta selitäpä sinä meille kaikille yksi juttu. Sinän Mielestäsi kaikki Rautalankaporit ovat kelvotoneita, koska osasta puuttuu olennainenin yksityiskohtan selitys tai sitten itsestään selvä seikka selitetään turhaan.
   Miksi ihmeessä siis palaat tänne monta kertaa päivässä kommentoimaan?

   Ja kerro myös mikä ihmeen nimi on "nykykäse".
   Hetken luulin, että tarkoitit nimeä "Nykänen", mutta sehän taipuisi "Nykänenin", vai mitä?

   Poista
  13. Eli lähdit hakemaan vitsiä epäoleellisesta sanasta. Eräs rekisteröity tekee samoin, joskus paremmin, joskus huonommin.

   Joten miten olisit selittänyt suutari stripin jos siinä lukisi vain "suutari" samalla tavalla kuin nyt, mutta hakemalla vielä kauempaa? Tai siten kuten jarla tarkoitti?

   Poista
 8. Ihme kun ylläpitäjä ja anonyymi kirjoitti molemmat viestin keskellä yötä minutin sisään, kun muuten öisin hiljaista :D

  Noh pääasia et saa monet palaamaan tänne uusiksi, koska jokainen lataus tuo mainostuloja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä noin tapahtuu? Tuolla on kyllä yksi, jossa ylläpitäjä poistaa liki puolitoista tuntia vanhan kommentin, jonka joku on kirjoittanut samanlaisella nimimerkillä. Ja sitten samalla kellonlyömällä (19.19. - ei siis keskellä yötä) vastaa Kolmivaihekilovatti, joka lienee Gh sekä ties kuinka monta muuta nimimerkkiä ja joka roikkuu täällä nähtävästi kellon ympäri.

   Ehkä sinäkin olet Gh, joka sai mielestään hienon idean lavastaa ylläpitäjä.

   Poista
  2. Noh maibikset ja panokaverir yms niistä tuo rahaa.

   1 näyttkerta on noin 0,01€ jos 200 ihmistä lataa sivun kerran on se 2€ mutta jos taasen samat ihmiset käy 5 kertaa lukemassa kommentit se tekee 10€.

   Tätä samaahan joku on ennenkin pohtinut, ja nyt saatiin varmuus...

   Poista
 9. Vähän myöhässä mutta kylläpä ihmiset jaksaa valittaa oudoista asioista, kuten siitä että piiskaa ei ole selitetty. Itse valitan vastaavasti nyt sitten siitä, että ei ole viitattu 70-luvun aikomuksiin kieltää Aku Ankka juurikin sen takia, että hän ei housuja käytä. Tähän kiellettyyn hedelmään "rohkea uutuus" saattaa viitata, mutta toisaalta se ei ole pääasiallisen vitsin ymmärtämisen kannalta merkityksellistä.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.