HK:n sininen - Fingerpori rautalangasta 9.11.2019


Kun Allan saneeraa ravintolaa, hän kuulee suunnitelmasta laittaa ravintolan seinään limenvihreä tai kadmiumin keltainen. Näillä tarkoitetaan seinän maalaamista tiettyllä värisävyllä, mutta Allan ei asiaa ymmärrä, sillä hän kiinnittää seinään HK:n sinisen, joka ei samankaltaisesta nimestään huolimatta tarkoita väriä, vaan lenkkimakkaraa.

31 kommenttia:

 1. Jo on selitys!

  Eihän tossa TOP-saneeraus nimessä tietenkään ole mitään vitsiä.

  Ihan muuten vaan valittu nimi josta saisi helpolla vitsin.

  Hienoa, jatka samaan malliin!!!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustukesta arvoisa Anonyymi! Olette oikeassa siinä, että vitsi ei liity TOP-saneeraus -nimeen. Pyrimme jatkamaan samaan malliin.

   Poista
  2. Anonyymi 10.25: Näkökulmasi on aika omituinen. Tulisi aika pitkiä ja rönsyileviä selityksiä jos rautalanganvääntäjä kävisi läpi kaikki ne stripissä olevat detaljit, joissa ei ole vitsiä. Eikä se myöskään auttaisi vitsin ymmärtämistä.

   Poista
  3. Mähän juuri sanoin että siihen ei liity vitsiä, vaikka siitä vitsin saisikin.

   Kerran autopalstalla erä kirjoitti "Juu eihän tietenkään se Webaston monen TUHANNEN watin poltin tee wattiakaan sähköä, vaan ainoastaan kuluttaa akkua. Oot sä fiksu mies, kerro vielä kuinka usein se Webasto syö akun tyhjäksi"

   Ja sitten moni väitti että kirjoittaja on sitä mieltä että webasto ei kuluta akkua, vailla hän kertoi juuri että se kuluttaa

   Poista
  4. Anonyymi 11.32: Miten ihmeessä jollain autopalstalla joskus käyty keskustelu Webaston ominaisuuksista liittyy tämän päivän fingerpori-strippiin tai rautalankaporiin?

   Taidat olla päästäsi aika sekaisin.

   Poista
  5. Siihen että kannattaa lukea viesti ajatuksen kanssa.

   Kirjoittaja juuri sanoi että top sanaan ei liity vitsiä, samaeten kuin esimerkkiviestissä todettiin että Webasto ei tee sähköä.

   Perehdy siis sanomaan, älä kirjoitustyyliin

   Poista
  6. Nimimerkki Pankki; Todellakin, perehdy siihen mistä puhutaan. Kun Top-sanaan ei sisälly vitsiä, miksi sitä pitäisi edes käsitellä, sen enempää rautalankaselityksessä kuin tässä kommenttiketjussa?

   Poista
  7. Ihan muuten vaan sana josta saisi vitsin, eihän strippiin voi sisältyä kuin yksi vitsi.

   Vähän niiku strippi Kulkusilta max 8 henkeä. Eihän tuo kulkusilta ole mitenkään oleellinen, sehän ei esim tarkoita Kiveksiltä, muuten vaan sana josta saisi helpolla vitsin.


   On se kiva ku on näitä Occamin partaveitsen käyttäjiä täällä

   Poista
  8. Anonyymi klo 12.14:

   Olet ilmeisesti se henkilö, joka jo kuukausien ajan on tavannut kommentoida asioista, joista mielestäsi saisi helposti vitsin.

   Kuka näissä tapauksissa mielestäsi toimii väärin?

   -Jarla, jonka stripissä ei ole vitsiä, jonka siihen mielestäsi helposti saisi?

   -Rautalankaporin kirjoittaja, joka ei selityksessään tapaa huomioida strippiin mahdollisesti sisältyviä piilotettuja vitsejä sen ilmeisimmän lisäksi?

   Että kommenteistasi olisi muille lukijoille jotain hyötyä, eikö sinun kannattaisi jonkun mielestäsi piilotetun vitsin löytäessäsi kertoa muille mikä se vitsi on? Vai eikö osaamisesi riitä muuhun kuin kuvitteellisista virheistä valittamiseen?

   Poista
  9. Mähän juuri sanoit että tuohon sanaan top tai kulkusilta ei liity vitsiä, vaikka sellaisen siitä saa.

   Tosin Kulkusilta vitsin tulkinta meni sulta pieleen

   Poista
  10. Nimimerkki Pankki:

   Kerropa päivän Fingerporiin liittyvä vitsi, jossa on mukana myös tuo mainittu Top-sana. Vitsin ei tarvitse olla edes hauska. Kunhan on vitsi.

   Olen muuten kohtalaisen yllättynyt, jo osaisit sellaisen kertoa.

   Poista
  11. Mähän juuri sanoin että siihen EI liity vitsiä.

   Joskus taas puutut epäoleellisiin kohtiin http://www.rautalankapori.fi/2018/11/suutari-andersson-fingerpori.html?m=1 esim tässä tuo andersson on aivan epäoleellinen seikka, ja siksi selityksesikin on pielessä.

   Poista
  12. Pankki klo 14.07:

   Tuossa linkittämässäsi vuoden takaisessa vitsissä suutarin nimi Andersson on hyvin olennainen osa vitsiä.

   Koko vitsi viittaa vanhaan pelastusarmeijan lauluun, jonka tekstissä esiintyy suutari Andersson.

   Rautalangan kirjoittajan selitys oli sen verran vikaan, että hänen mainitsemansa Velipuolikuu-sketsi oli vain yksi parodiaversio kyseisestä kappaleesta, eikä vitsin ymmärtäminen edes vaadi kyseisen sketsin tuntemista.

   Poista
  13. Ei viittaa.

   Partaveistä käyttämällä olsisi selvinnyt että vitsi onkin paaaaaljon simppelimpi kuin mitä sä kirjoitit. Vaikla suutarin nimi olisi Lahtinen, ei vitsi muuksi muutu

   Poista
  14. Anonyymi klo 18.26:

   Jarlan vuoden takainen strippi viittaa Pelastusarmeijan toista sataa vuotta vanhaan lauluun, jonka nimi on suomeksi Pikkurumpu.

   Teksti alkaa näin:

   Ensin pelastettiin suutari Andersson,
   sitten räätäli Gustafsson ja maalari Eriksson,
   halleluja, synneistä pois!
   Sulle pelastusta pikkurumpu soi.

   Niin kuin valtameren pauhu
   kaikuu ääni Karitsan!
   Helvetistä nousee musta sauhu,
   siellä palaa valta Saatanan...

   Jos sinulla on mielessäsi muita tulkintoja, olet aivan vapaa esittämään niitä, vaikka tällä palstalla.

   Poista
  15. Pelastusarmeija = tunnettu kirppiksistä joissa myydään käytettyjä vaatteita.

   Suutari = korjaa vaatteita ettei ne päättisi kirppikselle

   Vainoaminen = yllä olevien syiden vuoksi.

   Miten voi olla että esim sana nappi jää huomioimatta, mutta huomioidaan nimi joka sotkee selityksen täysin

   Poista
  16. Anonyymi klo 9.51: Selityksesi meni pieleen, kuten tavallisestikin.

   Suutarit eivät korjaa vaatteita. Suutarit korjaavat ja valmistavat kenkiä. Pelastusarmeijan kirpputoreilla myydään pääasiassa vaatteita ja leluja, kenkiä vähemmässä määrin.

   Pelastusarmeijan kirpputoreilla ei myöskään myydä rikkonaisia tavaroita, vaatteita tai kenkiä, joten niiden korjaamista harjoittava käsityöläinen, räätäli, suutari tai puuseppä ei kilpaile pelastusarmeijan kanssa, eikä pelastusarmeijalaisten olisi mitään hyötyä vainota heitä.

   Vitsin idea on, että pelastusarmeijan laulussa mainittu suutari Andersson kokee itseensä kohdistuvat hengelliset pelastustoimet vainoamisena.

   Poista
 2. Ehkä rautalangan kirjoittajan pitäisi kirjoittaa jokaiseen selitykseensä jotain tämäntapaista, että palstan vakiovalittaja olisi tyytyväinen:

  "Päivän Fingerporissa on myös koko joukko detaljeja, jotka eivät liity stripin vitsiin."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://hs.mediadelivery.fi/img/1920/11c0251641124b6cbcff61a40445fb0e.jpg

   Juu eihän tässäkään oo mitään vitsiä sanassa pätkätyö koska sinä sanot niin. Että ihan muuten vaan valittu sana josta saisi todella helpolla vitsin.

   Poista
  2. Pankki, eli Gh ja ties kuinka monta muuta nimimerkkiä ja Anonyymiä.

   a) Krapula-Päivin ammatti tiedetään jo vanhastaan, tuo strippi ei ole ensimmäinen maininta.

   b) Anonyymi, jolle kommentoit, EI ole ylläpitäjä, joka käyttää nimimerkkiä Rautalankapori, kuten ylhäältä näkee.

   c) kerro siis se helppo vitsi, niin nähdään kuinka helppoa se on. Toistaiseksi et ole antanut yhtään näytettä vastaavista tapauksista, vaikka väität niitä järjestään helpoiksi.

   Poista
  3. Anna ihmeessä linkki strippiin jossa mainitaan "pätkätyö" ilman että se ois osa vitsiä

   Poista
  4. Nimimerkki pankki klo 20.20: linkittämässäsi stripissä, jossa vitsi on metallin jyrsimisessä, Krapula-Päivin mainitsemat pätkätyöt ovat vain taustoitusta, eikä niillä ole vitsin kannalta merkitystä. Yhtä hyvin hän voisi puhua mitä tahansa työhönsä liittyvää.

   Jos olet eri mieltä, pystyt varmaan kertomaan millä tavoin Päivin pätkätyöt ovat vitsin kannalta olennainen detalji. Tai ethän sinä siihen pysty. Ymmärryskykysi ei riitä muuhun kuin valittamiseen, että asiat ovat väärin. Sitä et osaa sanoa, miten ne olisivat oikein.

   Ongelmasi ovat pelkästään omien korviesi välissä. Kuukausikaupalla tyhjäpäistä nillittämistäsi seuranneena muuta päätelmää ei kommenteistasi voi tehdä.

   Poista
  5. Mähän sanoin "Juu eihän tässäkään oo mitään vitsiä sanassa pätkätyö koska sinä sanot niin. Että ihan muuten vaan valittu sana josta saisi todella helpolla vitsin."

   Eli en ole väittänyt että siinä olisi vitsiä

   Poista
  6. Pankki 9.31: toistelet, että jostain sanasta, vaikka pätkätyöstä, saisi todella helpolla vitsin. Sitä vitsiä ei kuitenkaan stripissä ole. Miksi rautalankaporin kirjoittajan sitten pitäisi huomioida koko asia?

   Toisekseen et myöskään kykene edes keksimään vitsiä, jonka väität helposti syntyvän. Väitteesi on ainakin omalta kohdaltasi ilmeisen väärä.

   Olet typerys ja täysi pelle.

   Poista
  7. Olet totaallisen idiootti, miten joku voi olla noin idiootti? Ihanko tosiaan sä pelle väität että valittu sana josta saisi helpolla vitsik, mutta se ei liitykään strippiin...

   Jumalauta sä oot pihalla kehari, eihän tässäkään stripissä tuo top saneeraus oo mikään vitsi, ei koska sä niin sanot

   Poista
  8. Ihan rauhassa siellä, nimimerkki Pankki. Kerros nyt millä tavalla mielestäsi Top-saneeraus liittyy stripin vitsiin.

   (- eihän se liity millään tavoin, etkä pysty edes sellaista vitsiä keksimään, vaikka väität sen olevan helppoa.)

   Osoita, että kykenet muuhunkin kuin toistuvaan nillittämiseen aiheeseen liittymättömistä asioista. Onko sinusta mihinkään?

   Poista
  9. Eihän siinä top saneerauksessa, kulkusillassa saati pätkätyössä ole mitään vitsiä, ihan muuten vaan valittu sana josta saisi helpolla vitsin... Ykai strippihän ei voi sisältää kahta vitsiä

   Poista
  10. Pankki klo 12.55:

   Älä yritä ironiaa, kun älykkyytesi ei riitä siihen.

   Totta kai strippi voi sisältää ihan niin monta vitsiä kuin artisti siihen haluaa sijoittaa. Jarla piirtää mitä haluaa.

   Kaikki stripissä esiintyvät detaljit eivät kuitenkaan aina ole vitsin kannalta olennaisia, osa vitsistä voi olla taustoitusta joka luo tilanteen mutta ei liity itse vitsiin. Aikaisemmin linkittämässäsi stripissä "pätkätyö" ja tämänkertaisessa stripissä saneerausfirman nimi ovat tällaisia detaljeja. Vitsi toimii ilman niitäkin, eivätkä ne tuo vitsiin lisämerkityksiä.

   Toistelet, että jostain sanasta saisi helpolla vitsin, mutta et pysty edes itse keksimään sellaista vitsiä. Se osoittaa, että olet aika tyhmä. Valitat, kun et muuta osaa.

   Voisit osoittaa olevani väärässä, jos pystyisit kertomaan, millä tavoin Top-saneeraus tai pätkätyöt edes voisivat lisätä strippien vitseihin hauskoja lisämerkityksiä. Ethän sinä siihen kykene, ressukka.

   Poista
  11. Top saneraus = junan vimppa "matkaaja"
   Pätkätöissä = muut työntekijät erittäin pitkiä
   Kulkusilta = kiveksiltä jota vitsissä taidettiin juurikin hakea

   Poista
  12. Nimimerkki Pankki 18.23: Joo ei. Mikään Jarlan tämänkertaisessa stripissä ei viittaaa homoseksuaalisen ryhmäseksin harjoittamiseen, joten vaikka aihepiiri mahdollisesti kiehtookin sinua, esittämäsi top-sanan merkitys tuskin liittyy stripin tulkintaan.

   Myöskään Krapula-Päivin ja hänen työkavereidensa mahdollisella pituuserolla ei ole merkitystä metallinjyrsintävitsissä. Sen enempää kuin kissan ns. Yhdeksää henkeä koskevassa vitsissä kiveksillä.

   Poista
  13. Ei 9 henkeä vaan maks 8 pentua

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.