En liiku ollenkaan - Fingerpori rautalangasta 20.2.2020


Kun lääkäri kysyy Allanilta liikkuuko hän, luulee Allan lääkärin tarkoittavan kysyä, harrastaako tämä liikuntaa. Lääkäri tarkoittikin kuitenkin kysymyksellään liikkuuko Allan juuri nyt tuolilla istuessaan. Kun Allan siis vastaa ettei liiku ollenkaan, luulee lääkäri Allanin sanovan olevan täysin paikoillaan, vaikka todellisuudessa hänen kätensä liikkuvat. Niinpä lääkäri epäilee että hänen päässään saattaa viirata tai Allan valehtelee, sillä hän näkee liikettä Allanissa.

8 kommenttia:

 1. Taas yksi Fingerporin omalaatuisista ammattilaisista: lääkäri joka potilaalle epäilee omaa mielenterveyttään.

  VastaaPoista
 2. Stripistä ei selvinnyt mitään. Valitettavasti ei selityksestäkään.
  Nolla pistettä molemmista :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rautalankaselityksessä on ihan hyvin avattu stripin vitsi. Vaikea tuota on selkeämmin sanoa.

   Vitsi on siinä, että lääkäri tarkoittaa kysymyksellään muuta kuin lääkäri tavallisesti tuollaisella kysymyksellä tarkoittaa.

   Poista
  2. Ketä sen vitsiksi mieltää. Puolet on huonon kannalla.

   Poista
  3. Stripin idea on hyvä, mutta toteutus hieman ontuu.

   Kun Allan sanoo, että hän ei liiku *oikein* ollenkaan, hän myöntää liikkuvansa vähäisessä määrin. Allanin elehtiminen, johon lääkäri tässä takertuu, on juuri tällaista vähäistä liikkumista. Allanin vastauksen ei siis pitäisi olla valheellinen lääkärin näkökulmasta, mikä tekee kolmannen ruudun repliikistä oudon.

   Poista
  4. Lääkäri olisi voinut puuttua Allanin liikkumistapaan, joka ei ollut oikein.

   Poista
 3. Jep sangen korkealentoista,mutta selityksen luettua minäkin yksinkertainen tajusin ja vielä kun kuvaa katsoin uudemmasti,niin keskimmäisessä koura oli muualla kuin sylissä..
  Enemmän tällaista,niin saa aivot jumppaa.

  VastaaPoista
 4. Itse tulkitsin, että tässä lääkäri tosiaan näkee harhoja, sillä jos hän tarkoittaisi harrastaako Allan liikuntaa, niin hän myös ottaisi vastauksen siltä kannalta. Eli lääkäri saattaa nähdä Allanin vaikka leijuvan tai muuttuvan erilaisiin asentoihin, venyvän, kutistuvan tms.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.