Pelti kiinni - Fingerpori rautalangasta 1.2.2020


Kun Heimo on pyytänyt Allania panemaan kiukaan pellin kiinni, Allan ymmärtää asian väärin. Pelti kiinni -ilmauksen toinen merkitys on juoda niin palkon alkoholia, että muisti menee. Allan toteutti Heimon pyynnön tässä jälkimmäisessä merkityksessä.

16 kommenttia:

 1. pyytänyt Allania panemaan


  Oho, noinkin hankala konsonanttiin päätyvä nimi taipuu oikein. Välillä ei vokaaliinkaan päätyvät nimet taivu oikein

  Ja mä odotin et oissit sanonut tyyliin

  Allana
  Allannetta
  Allan nimistä miestä

  Jatka samaan malliin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gh se jaksaa kerta toisensa jälkeen hämmästyä, kun Allan on taivutettu oikein. Jokohan on tullut tusina ällistystä täyteen lahopäälle. Tällä kertaa tyrmistys kirvoitti jopa käyttämään sanaa OHO.

   Kerropa muuten edes tämän kerran mikä nimi sitten on joskus taivutettu väärin.
   Se, että on käytetty ilmaisua Seppo-niminen ja Audi-niminen ei ole väärin, eikä todiste kyvyttömyydestä taivuttaa noita nimiä.

   Noita ehdottamiasi taivutuksia olet täällä käyttänyt vain sinä. Taivuta kokeeksi nimi Keihänen, josta niin olet valittanut, ja josta et ole sanojesi mukaan ikinä kuullutkaan, vaikka tyypistä on juuri tehty elokuvakin, jossa hän on ihan samannäköinen kuin siinä haukkumassasi stripissä.

   Poista
  2. Tuollainen täsmennys on ok JOS nimeä ei voi taivuttaa.

   Esim "Haluatko miljonääriksissä" ei kuulosta järkveltä sen sijaan "haluatko miljonääriksi-ohjelmassa" kuulostaa järkevämmältä

   Poista
  3. Rautalankaporin ideana on selittää Fingerpori-strippien vitsit siten, että tietämättöminkin ihminen kykenee ne tajuamaan. Kun selittäjä puhuu "Audin" sijaan "Audi-nimisestä autosta", hän varmistaa, että selityksen ymmärtäminen onnistuu, vaikkei lukija kyseistä automerkkiä tuntisikaan.

   Selittäjän käyttämissä ilmaisuissa ei siis ole mitään vikaa, ja blogin tarkoituksen huomioon ottaen ne ovat jopa suotavia.

   Poista
  4. Ok, on siis tarpeen kertoa että Audi on auto, ja että Seppo on miehen nimi?

   Mutta ei ole tarpeen kertoa mikä on Toyota, SM, tai konmari?¹

   Poista
  5. A klo 7.42. vihdoinkin alat tajuta, juuri noin se on. Kauan se kesti, mutta ehkä nyt pääset ylitse tuosta valittamisen aiheesta ja voit keskittyä tärkeämpiin asioihin. Kuten etsimään sen minuutin viiveellä tehdyn kommentin, josta olet niin kauan kitissyt ilman mitään todisteita. Aikaahan sinulla tuntuu riittävän.

   Poista
 2. Verbi ei stripissä ole oikein. Tuon mallinen pelti työnnetään, ei vedetä kiinni. Rautalangan kirjoittajam käyttämä pellin kiinni paneminen on oikein, mutta se ei kyllä oikein sovi Allanin hervottomaan tinttaamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistä pelti kiinni saunassa ...pyysit pistämään tuon kiinni

   Poista
 3. Ei ole "pelti kiinni" miehellä, joka kykenee noin oivaltamaan ja vielä lausumaan sen julki :s

  VastaaPoista
 4. Mikä musta letku näkyy kiukaan alapuolella? Voisi olla kiukaan sähkökaapeli, mutta eihän silloin saunassa olisi savuhormia eikä savupeltiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulkitsen sen kylläkin vesipadan reunaksi.

   Poista
  2. Tuskin on vesipadan reuna. Jarla on piirtänyt kuvan perspektiivin aika todellisen näköiseksi, ja jos kyseessä olisi n. kiukaan kokoisen padan reuna, sen pitäisi olla piirretty huomattavasti suuremmaksi ja ylemmäksi. Jonkin lattialla olevan vadin tai ämpärin reuna se voisi olla, mutta varjostukset näyttävät enemmän joltain johdolta tai kaapelilta.

   Poista
  3. Teoria tämäkin: sähkökiuas, mutta puulla lämmitettävä vesipata.

   Poista
 5. Ei toimi tuolla "panna" verbillä. Olisi pitänyt olla kuten vitsissä, että Heimo on todennut että vetäisisitkö pellin kiinni.

  VastaaPoista
 6. Ruoalla ei saa leikkiä eikä pelleillä pelleillä.

  VastaaPoista
 7. Missäs tän päivän, eli 3.2 viipyy? Vinkki, älä etsi vitsiä sanasta lukija - lukijo...

  Ps. Älä myöskään sitten unohda lupaamaasi klassikkoa, se on hyvin ruma tapa jos pettää lupaukset

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.