Enkeleihin uskominen - Fingerpori rautalangasta 13.2.2020


Kun Heimo kertoo lapsena uskoneensa enkeleihin, mutta nykyisin sen olevan vaikeaa, voisi luulla että Heimo lapsena uskoi enkeleiden olevan olemassa, mutta vanhemmiten hän on alkanut kyseenalaistaa asian. Kysymys ei kuitenkaan olekaan enkeleiden olemassaolosta, vaan enkeleiden puheiden uskomisesta. Lapsena Heimo on uskonut kaiken mitä enkelit ovat sanoneet, mutta kuunnellessaan oluen äärellä enkelin puheita, hän ei enää usko tämän lennokkaita tarinoita.

17 kommenttia:

 1. Itse tulkitsin tämän niin että Heimo ei enää usko enkeleiden viattomuuteen ja hyveellisyyteen. Vähän samalla tavalla kun yleisesti sanotaan että "uskoni ihmiskuntaan on menetetty". Mutta voihan sen toki noinkin tulkita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin on ihan hyvä teoria, mutta minusta päivän virallinen selitys on oikein hyvä.

   Poista
  2. Itse tulkitsin samalla tavalla kuin taivuttaja, mutta anonyymi 7.35:n teoria on enemmän Heimon repliikin mukainen. Virallinen selitys vaatisi ensimmäisen repiliikin olevan 'lapsena uskoin enkeleitä'.

   Poista
 2. Joulupukki olisi sopinut aiheeseen paremmin. Niitä sentään näkee katukuvassa joskus,mutta enkeleitä vain hörhöjen mielikuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fingerporissa seikkailee myös Jeesus, Jumala, Teräsmies ja Mustanaamio. Ja enkeleitä, tonttuja ja muita vastaavia on myös esiintynyt. Eipä se joulupukki tuosta porukasta paljoa poikkea, eikä vitsiä olennaisesti muuttaisi. Ehkä olisi huonompikin. Kun kännissä niitä näitä puhuvia joulupukkeja esiintyy oikeassakin elämässä, jumalallinen sanansaattaja enkeli hörhöilemässä on hauskempi ajatus.

   Poista
 3. Mikä vittu sua vaivaa?

  Etkä sä jumalauta voi edes kiittää siitä että sulle paljastettiin mikä on Enkeleihin sanan perusmuoto, taivutusmuodot kun on sulle pelle niiiiiiiiin vaikeita

  Miten voit olla niin kiittämätön ja lupaustenlin pitäminen on sulla vähän niin ja näin

  Nyt jumalauta RYHDISTÄYDY

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekaisin on tämän kaverin ajukoppa, kovin sekaisin.

   Poista
  2. 15.35. sori, otan osaksi niskoilleni Gh-nimisen henkilön tämänkertaisen sekoilun, sillä aiemmin olen patistanut häntä kiittämään parista hänen ehdottamansa klassikon selittämisestä.
   Mutta eihän tätä normaalilla järjellä voinut arvata :-(

   Poista
  3. Kysyin jo aijemmin, mutta et vastannut.

   MIKÄ VITUN PAKKOMIELLE SULLA SAATANAN IDIOOTTI IN KOMMENTOISA KIRJOITUSAIKAA?

   Ymmärtkö, vastaa nyt jumalauta, ja jätä.mieliluvituskaverisi Gh rauhaan

   Poista
  4. Kuulehan, idiootti, täällä kommentoi niin monta eri Anonyymiä, että jotenkin on tehtävä selväksi ketä Anonyymiä tarkoitetaan.
   Vai kuvitteletko, että jokainen Anonyymi täällä on yksi sama henkilö?

   Sana Anonyymi tulee latinasta ja tarkoittaa Nimetön, ja jokainen kommentoija, joka ei ole jollain nimellä rekisteröitynyt saa automaattisesti tuo 'nimen' kommentoidessaan. Eli kyseessä on varmasti useita kymmeniä ihmisiä käsittävä joukko, mahdollisesti kaikkiaan satoja, sillä erään hullun sekoilut täällä ovat vetäneet tänne suuria määriä uteliaita tulokkaita.

   Kello 15.48. kommentoinut nimetön henkilö on halunnut tehdä kaikille selväksi, että hänen kommenttinsa on osoitettu sille toiselle nimettömälle henkilölle, joka on kommentoinut kello 15.35., eikä sille kolmannelle nimettömälle henkilölle, joka on kommentoinut kello 9.59. Se nimittäin selkiyttää aika tavalla asioita, että ihmiset tietävät kenelle milloinkin puhutaan.

   Ihan sama juttu kuin jos jossain porukassa olisi 20 Seppo-nimistä henkilöä. Jos vain sanotaan, että Seppo ostaa kaljat ja Seppo tuo makkaran ja Seppo hoitaa kuljetuksen ja Seppo pysyy selvänä juoppokuskiksi. Kuka piru enää pysyy kärryillä siitä kuka tekee mitäkin, ellei lähdetä joten erottelemaan Seppo-nimisiä henkilöitä toisistaan vaikka sanomalla Pitkä-Seppo-niminen henkilö, Vanha-Seppo-niminen henkilö, Audi-nimisen auton omistava Seppo-niminen henkilö...

   Kommenttini on kirjoitettu sillä oletuksella, että sinun kommenttisi, Anonyymi 16.37., on osoitettu sille nimettömälle henkilölle, joka kommentoi 15.48, eikä esimerkiksi sille nimettömälle henkilölle, joka kommentoi 9.59. Jos se kuitenkin oli osoitettu sille nimettömälle henkilölle, joka kommentoi 9.59., niin siinä tapauksessa jätä tämä kommentti huomiotta, Gh.

   Poista
  5. Hyvä anonyymi 15:48 älä turhaan anteeksi pyytele, viihdearvo on täysin lyömätön. Täytyy myöntää että minäkin käyn nykyjään täällä useamman kerran päivässä ihan vaan näitä sekoiluja seuraamassa.

   Poista
  6. Anonyymi-niminen henkilö 17.22. se ei ole "Audi-nimisen auton omistava Seppo-niminen henkilö", vaan "Audi-niminenin audon omistava Seppo-niminen henkilö".

   Poista
 4. Enkeihin uskominen ≠ enkeleitä uskominen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Jos ja kun vitsaillaan, niin mikään ei oikeastaan saisi ontua. Se on heti pois hauskuudesta. Toisin sanoen tiettyjen seikkojen pitää täsmätä, erityisesti kielellisten seikkojen - ja aivan erityisesti silloin, kun koko vitsi perustuu kielelliseen juttuun. Sinänsä loistavassa Fingerporissa on turhan usein strippejä, jotka ontuvat niin pahasti, että vitsiltä putoaa pohja pois.

   Poista
 5. Mitä? Palstamaanikko Gn / koronavirus / vaihtuva nikki on nukkunut pommiin, kun ei vielä ole täällä huutamassa aamun selitystä, vaikka kello on jo melkein puoli viisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja miten tuo liittyi päivän strippiin?

   Häiriköintisi oikein huutaa sitä ennakkotarlastusta tänne

   Poista
 6. Enkeli on piirretty mainiosti, ei voisi olla enempää maallistunut.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.