Jos näet lukea tämän, ajat liian lähellä - Fingerpori rautalangasta 22.7.2020


Heimolla on autossaan tarra, jossa lukee "Jos näet lukea tämän, ajat liian lähellä". Tämän tarkoitus on muistuttaa takana ajavaa pitämään riittävä turvaväli. Stripissä Heimon takana ajaa raskaan ajoneuvon kuljettaja, joka ei näe kunnolla ja luulee siksi voivansa ajaa hyvin lähellä Heimon autoa.

7 kommenttia:

 1. Näki kuitenkin lukea tekstin, joten vitsi ei yksinkertaisesti toimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimiipa, sillä tekstin merkitys hänelle on se, että hänellä huononäköisenä on lupa ajaa lähempänä kuin normaalin nökökyvyn omaavat :)

   Poista
  2. Ymmärrän, mitä Jarla on tässä halunnut ajaa takaa, mutta olen itsekin sitä mieltä, että vitsi ei toimi 9.37:n mainitsemasta syystä.

   Vaikka kuljettaja olisikin joutunut tulemaan keskivertoa lähemmäs Heimon autoa huonon näkökykynsä vuoksi, hän ON joka tapauksessa kyennyt lukemaan tekstin, eikä hänellä ole mitään hauskaan väärinymmärrykseen perustuvaa syytä olla pidentämättä turvaväliä.

   Käänteinen versio tarrasta olisi voinut toimia vähän paremmin (paino sanalla vähän). Jos autossa lukisi "Jos et näe lukea tätä, ajat riittävän kaukana", joku tarkkasilmäinen kuski voisi sen vuoksi pitää tolkuttoman suurta etäisyyttä Heimoon.

   Poista
  3. Tuota vitsiä saattaisi hieman pelastaa, jos rekkakuski yrittäisi silmät viiruina siristellä, ja sanoisi jotain tyyliin "Hemmetti kun jäi lasit kotiin, pitää ajaa lähemmäs", mutta eipä vitsistä tuollakaan hauskaa tule.

   Asiasta viidenteen: Ettei mene vain haukkumiseksi, niin haluan vielä sanoa, että on se ihme, että Jarlalla riittää vielä kaikkien näiden vuosien jälkeen rahkeita keksiä ja soveltaa aina vaan uusia kielivitsejä niin, että tällaisia rimanalituksia ei kovin usein tarvitse nähdä.

   Ja toki kiitos rautalangoittajalle sitkeästä ja peräänantamattomasta työstä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Sama ajatus tuli mieleen heti itselleenkin.

   Poista
 3. Jos Allan liikaa kahvia kittaa niin kohta sitä kovasti kakattaa.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.