100% kierrätetyistä raaka-aineista - Fingerpori rautalangasta 27.11.2021


Päivän stripissä Allan laittaa tarran tuotteeseen, joka on valmistettu 100% kierrätetyistä raaka-aineista. Tämä toteamus saa tuotteen kuulostamaan erityisen ympäristöystävälliseltä. Viesti jää kuitenkin tarkoitukseltaan hieman epäselväksi, sillä 100% kierrätetty tuote on ydinjätettä, joka kyllä teknisessä mielessä on jo kertaalleen käytettyä, eli täyttää 100% kierrätetyn raaka-aineen kriteerit, mutta kyseessä ei ole kuluttajatuote, jota hyödyttäisi markkinoida kyseisellä tarralla. Kyseessä on myös vaarallinen säteilylähde, mikä jää pienemmälle huomiolle ekologisuuteen viittaavan tarran vuoksi. Strippi 4526.

2 kommenttia:

 1. Jäi tosiaan hieman mietityttämään. Irvaillaanko tässä kenties siihen suuntaan että ydinjäte ja siitä huolehtiminen olisi ihan ongelmatonta kun niin vain sanotaan, tai jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta piikki kohdistuu täsmällisemmin siihen tolkuttomaan aikaan, jonka tuo jäte on ongelma.
   Käytetty ydinpolttoainehan ei oikeastaan ole kierrätettyä sen enempää kuin polttopuiden tuhkakaan vai onko minulla tietämyksessä paha aukko ydinteknologian suhteen. Minä ainakin käsitän kierrättämisen siten, että käytetty tuote otetaan enemmän tai vähemmän muunneltuna uudestaan käyttöön.

   Tai ehkäpä tuo tynnyri on se mikä tuossa on kierrätetty? On kuitenkin nyt sitten aika pitkän aikaa pois kierrosta.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.