Valokuvaaja Bikini-atollilla 1946 - Fingerpori rautalangasta 18.11.2021

 

Päivän stripissä nähdään kurkistus historiaan, jossa valokuvaaja Vesa on kuvaamassa USA:n atomipommitestiä Bikini-atollilla vuonna 1946. Pahaksi onnekseen hänen keskittymisensä herpaantuu juuri laukaisuhetkellä, eikä hän saa kuvaa räjähdyksestä. Niinpä hän kysyy voisiko hänelle räjäyttää uuden ydinpommin kuvattavaksi. Strippi 4518.

5 kommenttia:

 1. "After the war, the United States conducted more than 200 tests of nuclear devices in the atmosphere and carefully photographed their mushroom clouds. 'The Effects of Nuclear Weapons,' a federal guide, said the mushroom clouds typically reached their maximum heights in about 10 minutes and could linger 'for about an hour or more before being dispersed by the winds.'"

  Vesan keskittymisen on täytynyt herpaantua melko pitkäksi toviksi.

  VastaaPoista
 2. Ainakin minun silmään näyttää olevan elokuvakamera, jonka kaiken järjen mukaan pitäisi olla jo tuossa vaiheessa päällä. Näin ollen parin sekunnin vilkaisulla rannekelloon ei pitäisi olla mitään vaikutusta tilanteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä vitsi on siinä, että jos valokuvaaja Vesa olisi ensimmäisen ruudun tapaan tuijottanut räjähdystä kameran läpi, niin olisi mennyt näkö, eli tuo hetken herpaantuminen pelasti hänet sokeutumiselta. Mutta kun kyse on uudesta tekniikasta, niin hän tietämättömänä haluaa uusinnan, jotta voisi katsoa suoraan räjähdystä ja täten hän tahattomasti yrittää asettaa itsensä tilanteeseen, jossa sokaisee itsensä.

   Poista
 3. Ei naurata tämä vitsi.

  VastaaPoista
 4. Edeltävät kommentit pitävät paikkansa.

  Vesalle oli myös edes vähän vaarattomampaa olla katsomatta suoraan kohti räjähdyksen tapahtuessa.


  https://fi.frwiki.wiki/wiki/Explosion_atomique

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.