Lukutaito kahdellakympillä - Fingerpori rautalangasta 16.11.2021

 

Heimo ymmärtää liian konkreettisesti radiomainoksen, jonka mukaan kehitysmaita auttamalla voi antaa lapselle lukutaidon kahdellakympillä. Heimolle syntyy väärä käsitys, että lukutaidon pystyisi nykyisin kerralla ostamaan 20 eurolla, kun taas hänen lapsuudessaan lukemaan oppiminen vaati paljon harjoittelua. Todellisuudessa radiomainos kuitenkin tarkoittine, että kehitysmaassa voidaan 20 eurolla lasta kohden saada aikaan olosuhteet, jossa lukemaan oppiminen on lapsille mahdollista. Strippi 4516.

7 kommenttia:

 1. "tarkoittine"

  Aikamuodoista potentiaalissa on käytössä vain preesens ja perfekti. Olla-apuverbin potentiaali muodostetaan lie-vartalosta: radiomainos lie+ne+e tarkoittanut.

  Pahoittelen nipotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo tarkoittine ainakin minusta tarkoittanee ihan sitä mitä pitääkin. Ikinä en ole tuohon sanaan ennen törmännyt, mutta se lienee johdonmukaisesti taivutettu joten onnee oikein.

   Poista
  2. Onnee oikein sullekin (ja kaikille muillekin Rautalankaporin lukijoille).

   Poista
  3. Onnee on toki väärin. Lie tai lienee.

   Poista
  4. Myönnämme taiteelliset vapaudet tämänkertaisessa kieliopissa. Tämä onkin hyvä muistutus siitä, ettei internetissä lukemaansa tule kenenkään suhtautua kritiikittä.

   Poista
  5. Kun ottaa huomioon, että tuossa kommentissa on edellä käytetty sanaa lienee, niin onnee lieneepi vitsi. Eikä vain vitsi, vaan aika ilmiselväkin vitsi. Toisaalta voinee olla niinkin, että asiasta valittaneet onnevat vain vitsailleet itsekinenin.

   Poista
 2. Sä et vain osaa, 21.09.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.