Valmissalaatti - Fingerpori rautalangasta 15.1.2022

 

Kun kaupunginjohtaja Homelius vierailee valmissalaattia valmistavassa tehtaassa, hän näkee Allanin lisäämässä valmissalaatin ainesosiin masennusta. Tämä selittää sen, miksi valmissalaatin syöminen voi tuntua masentavalta tai miksi sitä voi pitää merkkinä masennuksen sairastamisesta. Todennäköisempi selitys olisi ollut, että masentuneella ei riitä toimintakykyä salaatin valmistamiseen, joten hän hankkii valmissalaatin, mutta strippi antaakin asiaan toisen selityksen, jossa masennus on mukana itse salaatissa. Strippi 4563.

18 kommenttia:

 1. "valmissalaatin syömistä voi pitää merkkinä masennuksen sairastamisesta". En ole kyllä ikinä kuullut tämmöisestä oudosta yhteydestä (edes vitsinä).

  Itse käsitin tämän niin, että pelkän salaatin mussuttaminen on melko mautonta ja masentavaakin (liittyy usein esim. laihdutukseen). Huono vitsi joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 2. Kyseessä on kylläkin työpaikan slangi-sana. Virallinen työvaiheen ja siihen käytetyn työaseman nimi on "majoneesin annostelu". Työmaan kielessä puhuvat majoneesin "asennuksesta" eli lisäyksestä ja joku Allanin edeltäjä tussilla kirjannut aseman nimeksi lyhennyksen "masennus".

  VastaaPoista
 3. Homelius aiheisissa stripeissä vitsi kääntyy yleensä jollakin tavalla kaupunginjohtajaa itseään vastaan. Yksi tulkinta voisi olla että kaupungin mieliala tällaisen surkean kaupunginjohtajan alaisena on niin surkea että masennusta riittää niin paljon että sitä voidaan käyttää jopa salaatin kastikkeena. -Mika K.

  VastaaPoista
 4. Homelius aiheisissa stripeissä vitsi kääntyy yleensä jollakin tavalla kaupunginjohtajaa itseään vastaan. Yksi tulkinta voisi olla että kaupungin mieliala tällaisen surkean kaupunginjohtajan alaisena on niin huono että masennusta riittää niin paljon että sitä voidaan käyttää jopa valmissalaatin kastikkeena.

  VastaaPoista
 5. Valmissalaatit on monesti aika masentavia näkyjä...

  VastaaPoista
 6. Minun mielestä yo. tulkinnat on täysin vääriä. Masennuksen hoitoon käytetään tuotteita, joiden nimet loppuu usein -aatti, esim. magnesiumsitraatti. Tässä stripissä salaa tehty tuote on päinvastainen, johon lisätään masennusta edistävää ainetta ja siksi se tehdään salaa. Siis siitä tulee valmis sala aatti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääketieteen opiskelijana minun täytyy todeta, että masennuksen hoidossa ei todellakaan käytetä mitään -aatti päätteisiä tuotteita. Yleisimpiä lääkkeitä ovat SSRI-lääkkeet, TCA:t, ja joukko muita lääkkeitä. Esimerkkeinä vaikkapa essitalopraami, fluoksetiini, nortriptyliini, vortioksetiini ja mirtatsapiini. Yhtäkään -aatti-päätteistä lääkeainetta en löytänyt mistään listasta. Magnesiumsitraatilla ei ole mitään tekemistä masennuksen hoidossa, se on vain magnesium-ravintolisä.

   Poista
 7. Tässä stripissä oli nyt kaikki mahdollinen vinossa.
  - Jos Homeliuksesta ei saa lööppiä, eikä Homelius joudu noloon tilanteeseen, niin miksi paikalla on Homelius eikä esim Heimo?
  - Eli Homelius on tässä, koska hän joutuu kuitenkin noloon tilanteeseen, mutta ei avaudu, mikä se olisi. "Salaatti masensi Homeliuksen". Mitä??
  - Oletetaan että Homelius on siinä sattumalta. Asian ytimessä on siis masentava salaatti. Edelleenkin: mitä??
  - Jos asennuslinjan majoneesitankki on huvittavasti uudelleennimetty masennukseksi, niin eikö ensimmäinen kirjain kuuluisi olla sen näköinen että se on lisätty jälkeenpäin. Mutta teksti on samanmallista. Vieläkin: mitä??
  Parempaa onnea ensi kerralla.

  VastaaPoista
 8. Kaikkien selittelyjen jälkeenkään en vieläkään ymmärrä yhtään mikä tässä oli se pointti...

  VastaaPoista
 9. Huonoin strippi minkä olen nähnyt. Ei mitään järkeä stripissä eikä selittelyissä.

  VastaaPoista
 10. Oikea vastaus osittain jo tullutkin ylhäällä: majoneesin asennus --> masennus. Tehdasslangia ja vääntelyä.

  VastaaPoista
 11. Ehdottomasti huonoin Fingerpori mitä tiedän. Jos selitys oikeasti on tuo työpaikkaslangi, niin sekään ei tee tästä hauskaa.

  VastaaPoista
 12. kaikki selitykset yhtä huonoja kuin koko koko strippi, näistä ainakin masentuu

  VastaaPoista
 13. Voisiko valmissalaatti liittyä sanontaan ”mä oon niin valmis” eli lopen kyllästynyt johonkin? Salaatista tulisi siis valmis sen jälkeen, kun siihen lisätään masennusta. Valmissalaatti olisi siten lopen kyllästynyt eli masentunut salaatti.

  VastaaPoista
 14. Koska stripissä on Homelius, olettaisin että hän on pian avautumassa lehdistölle kuinka "masennusputki taittui salaattilinjalla".

  VastaaPoista
 15. Ne läikät oli paskaa.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.