Kirja Venäjän armeijasta - Fingerpori rautalangasta 3.5.2023

 

Kun Heimo kertoo alkaneensa lukemaan kirjaa Venäjän armeijasta ja toteaa sen olevan valtavan kokoinen eikä etene mihinkään, jää epäselväksi tarkoittaako Heimo kirjaa vai Venäjän armeijaa. Kirja on hyvin paksu ja tylsää kirjaa voi kuvata siten, ettei se etene mihinkään. Samoin Venäjän armeija on hyvin suuri, mutta sen eteneminen Ukrainassa sujuu selvästi odotuksia huonommin, joten sama kuvaus voi sopia sekä Venäjän armeijaan että itse kirjaan. Strippi 4935.

7 kommenttia:

 1. Kuvaus "paksy ja tylsä" sopii myös hyvin useamman venäläisen klassikkokirjailijan tyyliin, mukaan lukien Leo Tolstoi, Fjodr Dostojevski ja Nikolai Gogol.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka monet venäläiset klassikot ovatkin pitkäveteisiä niin johtuuko Gogolin ukrainalaisesta syntyperästä niin hänen tuotantonsa on poikkeuksellisen mukaansa tempaavaa luettavaa. Esimerkkeinä Reviisori ja Kuolleet sielut, jotka voisivat olla nykyaikaan kirjoitettuja satiireja.

   Poista
 2. Pinnalta kova, mutta sisältä silkkaa paperia. Kääntäminenkin on erittäin raskasta. Rivit voivat olla suorassa, mutta länsimaalaisittain katsottuna niissä on täysin käsittämätöntä materiaalia. Se on niin iso, että pidettiin hyvänä ideana viedä se ulkomaille missä se sidottiin. Pienempi versio olisikin niitattu välittömästi jo kotimaassa. Metsää tuhottiin ihan turhaan tuon vuoksi. Moni sen läpikahlannut ei ole enää henkisesti entisensä.
  Digitaalinen versiokin varmaan jumittaa.

  VastaaPoista
 3. Zelenskyin vierailu tänään. Coincidence?

  VastaaPoista
 4. Omituista logiikkaa että Fingerporissa uskalletaan pilkata venäjää,.mutta ei näyttää piirrettyä kullia....

  https://hs.mediadelivery.fi/img/1920/329a72a8ea8e4b3a8094f8aabddc8a6d.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. gh, Fingerporin piirrostyyli on niin yksinkertainen, että sinä voit aivan hyvin piirtää vastaavia niin monta kuin vain haluat ja vieläpä sen kokoisia kuin haluat. Ei sinun tarvitse olla Fingerporin varassa.
   Mutta sinun logiikassasi on jotain vikaa, jos tosiaan rinnastat nuo samaan nippuun kyseenalaisuuden suhteen.

   Poista
 5. Tämä oli mielestäni yksi kaikkien aikojen parhaista Fingerporeista. Venäjällä tällainen strippi kyllä joutuisi sensuurin hampaisiin ja piirtäjän kannattaisi varoa avonaisia ikkunoita, ettei "vahingossa" putoaisi.

  Slava Ukrajini!

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.