Aika vaihtaa maisemaa - Fingerpori rautalangasta 12.5.2018


Kun rikollispomo Pahani Julmu toteaa että on aika vaihtaa maisemaa, hän tarkoittaa tietenkin sitä, että rikollisjengin on aika muuttaa toisaalle. Hölmömpi apuri kuitenkin ratkaisee ongelman vaihtamalla ikkunasta näkyvän maiseman maisematauluun.

8 kommenttia:

 1. 2-ruudun perspektiivi on täysin pielessä. Kuvaa paikalleen asettava apuri seisoo vähintään parin metrin päässä ikkunasta, (koska hänen vartalonsa on huomattavasti leveämpi kuin ikkunan alla oleva tuoli, ja hän seisoo vielä ikkunan vieressä olevan pöydän edessä). Siitä huolimatta hän ulottuu asettelemaan kuvaa ikkunaruudun paikalle.

  Tämähän ei tietenkään ole mikään virhe, koska ei sarjakuvaruutujen tarvitsekaan olla valokuvamaisesti "oikein", vaan ne voivat ihan hyvin olla vääristyneitä. Aloin vain katsoa, että mikä tuossa ruudussa oikein on hassua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin näsäviisastella, että ehkä Sam Makkosen pitelemä kuva onkin parin metrin päässä ikkunasta ( vaikka se silloin olisi liian pieni ), mutta tarkemmin katsottuna sehän kohottaa sälekaihdinta, joten kiinnihän se on.
   Näin ollen perspektiivi todellakin on pielessä.

   Mutta ensimmäisessä kuvassa nojaileva apurikaan ei nojaa ikkunalautaan, hän on liian kaukana. Nojaakohan hän sitten hiukkasen omalle vasemmalleen. Toisessa kuvassa hän taas taitaa maata lattialla.

   Kaihtimen vetonaru kyllä katoaa mystisesti...

   Poista
  2. Kaihtimen vetonaru on kadonnut selvästikin, koska ruutujen välissä oikean reunan apuri on menettänyt tasapainonsa ja tarttunut kiinni vetonarusta saadakseen tukea, mutta onkin käynyt niin, että vetonaru on irronnut ja apuri on horjahtanut maahan makaamaan. Samassa rytäkässä apurin suussa oleva tupakka (tai mikä tikku sitten onkaan) on siirtynyt suun laidalta toiselle.

   Poista
 2. Pitää paikkansa, mutta se taas kertoo, että Rautalangan arvio toisen apurin hölmöydestä ei ehkä pidäkään paikkaansa. Sam Makkosella on sentään idea miten maisemaa vaihdetaan, mutta toinen ei edes pysty seisomaan ja pureskelemaan hammastikkua samanaikaisesti. Tai jos se on tupakka, niin sen sytyttäminenkään ei näytä onnistuvan.
  Mutta kuka nosti lamppua korkeammalle ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lamppua ei ole nostettu korkeammalle, vaan kuvaussuuntaa on hieman vaihdettu alemmas, että lattialle kännipäissään tai kamoissaan rojahtanut apuri 2. saadaan mahtumaan kuvaan.

   Pahani Julmulla ei selvästikään nyt ole miehistö täydessä iskussa. Luultavasti poliisi on kannoilla juuri siksi, että porukka on noin toheloa.

   Poista
 3. Apurin idea siitä kuinka maiseman vaihtaminen tehdään ei olekaan niin kovin huono, koska ikkunan peittäminen maisemataululla vaikeuttaa poliisin vastapäisen talon ikkunasta harjoittamaa tarkkailua.

  VastaaPoista
 4. Aika tosiaan vaihtaa maisemaa, esim. eroosion kautta. Siis se aika jota mitataan sekunteina :-D

  VastaaPoista
 5. signeeraus on Juba Tuomolan. Onko hän useinkin piirtänyt myös fingerporia?

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.