Älä jätä koiraa kuumaan autoon - Fingerpori rautalangasta 22.5.2018


Kun automekaanikko kieltää jättämästä koiraa kuumaan autoon, hän ei tarkoita ainoastaan lämpötilaa, vaan kyseessä oleva auto on "kuuma" myös siinä merkityksessä, että se on varastettu ja/tai poliisin etsinnässä.

3 kommenttia:

 1. Hän ei tarkoita ensinkään lämpötilaa, koska auto on jo hallissa mihin aurinko tuskin paistaa, joten hän tarkoiittaa nimenomaan auton omistussuhteita tms. ajaja kompromettoivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentoija 1. on siltä kannalta oikeassa, että mitään auton sisälämpötilaan viittaavaa stripissä ei esiinny. Esimerkiksi tapahtuma-aika on yöllä, jolloin lämpötilat ovat yleensä matalampia kuin päiväsaikaan. Toisaalta hänen tapansa käyttää yleiskielessä harvoin käytettyä sivistyssanaa, kompremettoimista, on aika kaukana rautalanganvääntämisen ajatuksesta, asioiden selittämisestä siten että sen pitäisi olla kaikille ymmärrettävää.

   Kompremettoiminen tarkoittaa muuten kohteen esittämistä huonossa valossa, kuvainnollisesti, ei niin, että valaistuksen taso olisi heikko.

   Poista
 2. Rautalankapori olisi voinut yksinkertaisesti sanoa, että normaalisti kielletään helteellä jättämästä koiraa kuumaan autoon, mutta nyt "kuumalla" tarkoitetaan varastettua.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.