Teiden ritari - Fingerpori rautalangasta 18.5.2018


Teiden ritari -ilmaus on viittaus suosittuun Knight Rider eli Ritari Ässä -hahmoon. Stripissä ilmaus otetaan kuitenkin kirjaimellisempaan käyttöön kun J. Suoro alkaa teiden ritarina harrastamaan turnajaisia autollaan ajaen.

10 kommenttia:

 1. Olisiko tuo kuvan vasemanpuoleinen auto Opel Kapitän?

  VastaaPoista
 2. se tai sitten Taunus 17/20 - olivat aika samannäköisiä. toisessa tais olla etupuskurissa sellaiset pystyosat, vaan en muista, kummassa. goo.

  VastaaPoista
 3. Ritari Ässän aikoihin oli poliisin kampanja, jossa kehoitettiin ihmisiä olemaan kohteliaita liikenteessä, eli teiden ritareita.
  Ehkä kampanja toistui myöhemminkin, mutta ilmaisu ainakin jäi käyttöön, joskaan en osaa sanoa miten se nykyään yleisimmin käsitetään - eli 1) kohtelias kuski 2) ironisena ilmaisuna idioottimainen kuski tai 3) tyyppi, joka Ritari Ässän tapaan kaahaa ja tekee U-käännöksiä yms.

  VastaaPoista
 4. Eikös teiden ritareilla viitata tiepalvelumiehiin, ja muutenkin auttavaisesti muita kohtaan suhtautuviin autoilijoihin. Joskus vuosikymmeniä sitten oli liikennealan järjestöillä, Liikenneturvalla, Autoliitolla ym. kampanja, jolla haettiin tällaisia teiden ritareita.

  Ritari Ässään viittaus rautalanganvääntäjältä on kyllä aika kaukaa haettu.

  VastaaPoista
 5. Auto on c-mallin Opel Rekord vm. 1967-1971. Ritari Ässällä ei ole mitään tekemistä teiden ritarin kanssa.

  VastaaPoista
 6. Minäkään en käsitä teiden ritarilla olevan mitään tekemistä Ritari Ässän kanssa, vaan mielestäni perusmerkityksessään sillä tarkoitetaan autoilijaa, joka avuliaalla toiminnallan huomioi muutkin tienkäyttäjät. (Toki ilmausta voidaan käyttää myös ironisesti autoilijasta, joka toimii juuri päinvastoin.)

  VastaaPoista
 7. Oli myös liki käsittämätön kampanja jossa Vesa-Matti Loiri heräsi krapulaisena, otti taksin ja totesi kampanjan nimen "antaa palaa!" (alkoholin pois verestä). Se oli niin epäonnistunut idea, että se oli jo melkein fingerporia.

  Ja Teiden ritarilla on aina tarkoitettu huomaavaista autoilijaa.

  VastaaPoista
 8. https://www.uusisuomi.fi/autot/208731-paivan-automainos-etsintakuulutusetsimme-teiden-ritareita

  VastaaPoista
 9. Eikös Teiden ritari asu Teneriffalla?

  VastaaPoista
 10. Heh. Tuo Teneriffa kommentti oli hyvä.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.