Mikä sinun nimesi on - Fingerpori rautalangasta 30.5.2018


Päivän stripin huumori syntyy siitä absurdista tilanteesta, että natsi-Saksan aikainen toimittaja tulisi haastattelemaan Adolf Hitleriä, eikä tietäisi tämän nimeä.

7 kommenttia:

 1. Toimittaja menee pyytämään haastattelua tietämättä haastateltavan nimeä? Missä se vitsi tuossa on, tuohan on vain erittäin huonosti tehtyä toimittajan työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan Fingerporeissa paljokin vitsejä, joissa joku tekee kelvotonta työtä, erityisesti J Suoro ja A Kurma kunnostautuvat siinä.
   Tässä toimittaja ehkä vain valitsi haastateltavaksi satunnaisen tyypin, joka on kuuluisan Mannerheimin seurassa ja ehkä aikoo vain kysellä tämän vaikutelmia marskista.

   Poista
 2. Tai olisikohan niin, että meidän suomalaisten mielestä koko maailma luonnollisesti tuntee suomalaisen Mannerheimin, mutta ei tietenkään niitä kaikkia muita pikkutekijöitä, jotka hänen seurassaan liikkuvat.

  VastaaPoista
 3. Markus Rautio eli Markus-setä veti radiossa Lastentunti-nimistä ohjelmaa vuosina 1926-1956. Kun ohjelmaan tuli uusi lapsi esittämään jotakin (laulu runo...), Markus-sedän avaus oli: "Mikä sinun nimesi on?" Stripin selostaja muistuttaa Markus-setää, vaikka en muista hänen käyttäneen silmälasieja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuossa selityksessä olisi jo ideaa. Rautalanka jäi muuten aika ohjaiseksi.

   Poista
  2. "Ja minkäs laulun se Hitler-setä haluaisi Markus-sedälle ja kuulijoille esittää?

   Tuo selitys lienee oikeilla jäljillä. Oikealla Markus-sedällä ei tosin ollut silmälaseja, ja kuvissa hän esiintyi usein lapsivieras sylissään.

   Poista
 4. Ensimmäisessä ruudussa hahmoilla hyvin tavoitetut ilmeet. Mannerheimin arrogantti luomien alta katselu samankaltainen kuin hänellä usein valokuvissakin, ja Hitlerillä myös luonteenomainen pistävä tuijotus.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.