Lasik-leikkaus - Fingerpori rautalangasta 8.1.2020


Tavallisesti silmien laserleikkauksessa korjantaan taittovika, jotta päästään eroon silmälasestia. Heimo toimii päivän stripissä kuitenkin päinvastoin, sillä hän käy laserleikkauksessa saadakseen silmiinsä sopivan taittovirheen löytämiinsä silmälaiseihin nähden.

25 kommenttia:

 1. Fingerporissa 1852 Heimo kertoi vahvuuksikseen vasen -6,5 ja oikea -7. Ikänäkö lie sittemmin vaikuttanut miinuksen pienenemiseen.

  https://www.kaleva.fi/fingerpori/2018-01-05/

  VastaaPoista
 2. Entäs se lupaamasi klassikko?

  https://www.ts.fi/static/component/comic/default_1184_2.jpg

  Mites ois tää? Muuten aukeaa täysin, mutta tuo vimppa kommentti "suolistoni" vastaukseksi toteamaan "leipä pitää miehen tiellä" ei oikein aukea

  VastaaPoista
 3. Tuo "Suolistoni" ei ole vastaus, vaan pelkkää jatkoa tiellä olevan miehen jaarittelulle, ja sen tarkoitus on osoittaa, että hän ei kiinnitä mitään huomiota Heimoon, vaan pysyy edessä jatkossakin ties kuinka kauan.

  Äläkä jankuta noista klassikoista, Gh. Olisit ihan hyvin voinut kysyä tuosta stripistä ilman sitäkin ja saanut tämän vastauksen asiallisena, mutta nyt aion kutsua sinua idiootiksi.
  Varsinkin, kun googlaamalla selviää nopeasti, että kyseinen strippi on on julkaistu 21.6.2017, joten siitä on tehty jo rautalanka.
  Olkoonkin, että siinä tuota kysymääsi kohtaa ei selitetä.
  Idiootti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimeä Gh ei ole näkynyt kuukausiin


   SINÄ olet luvannut sen päivittäisen klassikon, joten missä se viipyy?

   Poista
  2. http://www.rautalankapori.fi/2017/06/leipa-pitaa-miehen-tiella-fingerpori.html?m=1

   Tuosta ei selviä mitän tuo voihkaisu "suolistoni" meinaa... Sehän on se mikä ei tossa monelle aukee

   Poista
  3. Gh, ensinnäkin MINÄ en ole luvannut mitään. Minä EN ole ylläpitäjä, vaikka ilmeisesti kuvitteletkin hänen olevan vastuussa kaikista kommenteista, jotka eivät ole sinun kirjoittamiasi. Lisäksi minulle on ihan yhdentekevää mitä nimimerkkiä sinä kulloinkin käytät, sama tyyppi siellä takana kuitenkin on.
   JA kukaan ei ole luvannut PÄIVITTÄISTÄ klassikkoa.
   Tuo klassikko-nimitys on sitä paitsi jo selitetty sinulle: tässä yhteydessä se tarkoittaa strippiä, joka on julkaistu ENNEN Rautalankaporin perustamista. Vanhin näyttää olevan 22.3.2014, joten sen jälkeen julkaistuista on jo selitykset.

   Gh x 2, johan tuo "suolistoni" on selitetty sinulle tuossa ylempänä. Kuinka monta kertaa se oikein täytyy selittää? Vai eikö kelpaa, jos selittäjänä on joku satunnainen kommentoija. Edellisessä kommentissasi kuitenkin luulet minua ylläpitäjäksi, joten se tuskin on syy. Ja eivät ylläpitäjän selityksetkään pahemmin sinulle kelpaa.
   Se ei siis ole mikään voihkaisu - kuten naamastakin pitäisi nähdä, vaan aloitus lauseelle, joka saattaa kokonaisuudessaan kuulua esimerkiksi: "suolistoni ei tykkää vaalesta leivästä." tai "Suolistoni kaipaa enemmän kuitua." Huomaa nuo kolmet pisteet, jotka kertovat keskeneräisistä ja epäröivistä lauseista.

   Olet muuten väärässä siinä, ettei se aukea monelle. Se ei aukea SINULLE, kaikille muille aukeaa.
   Mutta sinä oletkin osoittanut olevasi idiootti, joka tarkertuu toisarvoisiin asioihin, eikä huomaa sitä varsinaista vitsiä.
   Pahoittelut ylläpidolle siitä, että ruokin tätä idiootti-trollia, mutta lohduttaudun sillä, että se vain tuo mainostuloja tänne.

   Poista
  4. Jos koet että viesti ei ole osoitettu SINULLE, niin silloin se ei varmaankaan myös ole sitä...

   Poista
  5. Ano 4.26: oletko sinä Gh?
   Jos et ole, niin aiempi viestini (21.23.) EI OLE SINULLE!

   Poista
  6. Kyllä tuon mieheb ilme ja voihkaisu "suolistoni" tarkoittaa jotain...

   Sitä hain, mutta et osannut vääntää vitsiä rautalangasta...

   Poista
  7. Pe 10.26: Ei tarkoita sen ihmeellisempiä kuin ylempänä ketjussa on jo selitetty.

   Se, että juutut merkityksettömiin pikkuseikkoihin ja jäät jankkaamaan niistä osoittaa, että psyykeesi ei ole aivan normaali. Ikävämpi asia läheisillesi, jos heitä nyt ympäristössäsi on. Olet erittäin rasittava monomaanikko.

   Poista
  8. Vai että mainostuloja? Silti et keronut viime vuodeb luetuinta selitystä... Joka oli... Keihäänheittäjä heittää Hannu Karpon näköidyä miestä... Vaan vedit hatusta oman suosikkisi

   Poista
  9. Anonyymi 15.37: Mistähän sinä Hannu Karponkin olit keksivinäsi? Olet sekaisin kuin seinäkello.

   http://www.rautalankapori.fi/2019/10/suomalainen-heittaa-keihasta-fingerpori.html

   Stripissä esiintyvä henkilö ei näytä lainkaan Hannu Karpolta. Karpolla on täysparta, eivätkä kasvonpiirteetkään muistuta Karpoa. Henkilö on ilmetty Kalevi Keihänen, mikä vielä selvennykseksi kerrotaan stripin tekstissäkin.

   Vaatii aitoa idiotiaa olla ymmärtämättä noin selvää vitsiä. Olet tosinuija.

   Poista
  10. Miten kehtaat väittää että tuo ei ollut luetuin, ladatuin, kommentoiduin,tuttoisin strippi...


   Sinulla siis ei ole tietoa lukijamääristä

   Poista
  11. Anonyymi 17.17: Sivuston ylläpitäjällä ei ole mitään velvollisuutta kertoa lukijoilleen kävijämääristä yhtään mitään. Ja varsinkin kun tietoa kärttää jatkuvasti sivustolla räyhäävä perseilijä, ymmärrän hyvin jos ylläpitäjällä ei ole mitään halua kommentoida asiaa. Siinäpähän ruikutat.

   Poista
  12. Miehen asento, ilme ja voihkaisu "suolistoni" on ihan muuta kuin pohtinista

   Joten vääntäisitkö rautaöangasta ton klassilon, sitä kun tänne tullaan ihmettelemään jos se osa vitsistä ei aukea¹

   Poista
  13. Asento ja ilme ovat ihan samat ensimmäisessä kuvassa. Voihkaisu vaatisi huutomerkkiä ja kuka edes voihkii suu kiinni. Edellä esitetty selitys on ihan asiallinen ja tuntuu oikealta.


   Ja vaikka strippi olisikin kommentoiduin, niin se ei tarkoita mitään muuta. Kommenttien määrästä ei voi päätellä kävijämäärää.
   Väki käy täällä katsomassa selityksiä ja useimmat eivät kommentoi mitään. En minäkään kommentoi läheskään joka kerralla.
   Oletko muuten varma, että jos joku käy monta kertaa täällä, että jokainen kerta lasketaan erikseen vai onko se vain yksi kerta jokaista IP-osoitetta kohden riippumatta siitä kuinka monta kertaa kyseisestä osoitteesta käydään.

   Poista
  14. Vai että pohfintaa 4:26 eilen...

   ONNEKSI ei ylläpitäjä kirjoitellut tyyliin 4:27... Olisi voinut tulla käsitys että hän kalastelee lukijoita/latauksia/rahaa :)

   Poista
  15. Henkilö 8.23: Todellisuudentajusi nyt on mitä on.

   Minkäs vuoksi ylipäätään kukaan palveluntuottaja tekee yhtään mitään? Yleisesti ottaen se jos tekemästään työstä ja sijoittamastaan pääomasta saa tuottoakin, on pelkästään hyvä asia. Tätä voi tietysti olla vaikea hahmottaa, jos elää pelkästään yhteiskunnan tukien varassa. Mutta yritä edes.

   Jatkuva nillittämisesi vaikuttaa täysin järjettömältä.

   Muuten arvioisin, että tämän sivuston ylläpitämisestä saatava tuotto tuskin on kovin merkittävä. Mutta oli mitä oli, se on pelkästään sivuston ylläpitäjän asia. Ei se kuulu minulle tai sinulle ilmaispalvelun käyttäjänä lainkaan.

   Poista
 4. Jokainen lataus, lukerta tuo mainostuloja... Joha sä kerran jäit kiinni kun kirjoittelit yöllä samoihib aikoihin kuin anonyymi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylläpitäjä todennäköisesti saa ilmoituksen kaikista uusista viesteistä ja oli koneensa lähellä ilman parempaa tekemistä.
   Ihan turhaan keksit tuollaisia salaliittoteorioita. Mutta sairas mieli ei kai voi mitään itselleen.

   Poista
  2. Et saa ilmoituksia.

   Blogin asetuksissa

   Salli kommentit
   Älä salli

   Kaikki saa kirjoittaa
   Vain jäsenet saa kirjoittaa
   Vain Google tunnukset saa kirjoittaa

   Ennakkotarkastua käytössä/poissa

   Eli kun ei ole ennakkotarkastusta, niin sänet saa mitään ilmoitusta kommenteista

   Noh vaikka tuloja/lukijoita haluat, niim ethän jatkossa palsta ittees?


   Poista
  3. Gh: olet oikeassa, en saa mitään ilmoituksia.
   EN NIMITTÄIN OLE YLLÄPITÄJÄ!
   Olet uskomattoman tyhmä, kuvittelet aina puhuvasi ylläpitäjän kanssa. Luuletko tosiaan, että hän on ainoa kommentoija ja täällä ei käy ketään muuta kuin sinä. Ja sitten syytät häntä mainostulojen haalimisesta siten, että hän keskustelisi täällä itsekseen.
   Oletko sinäkin päässäsi joku ylläpitäjän aliaksista?
   Mahdanko minäkin tietämättäni olla ?

   Poista
  4. Muistutus...

   Jos koet että viesti ei ole osoitettu sulle, niin se ei ole¹

   Poista
  5. Anonyymi, viestini ei ollut tarkoitettu sinulle, vaan tuolle ylläolevalle nimimerkille.
   Joten pidä sinä pääsi kiinni, idiootti.

   Poista
 5. Heimolla on ollut vastaavia tilanteita uusien silmälasien kanssa aikaisemminkin. Stripissä 2938 hän hankkii naisten mallia olevat lasit, ja ratkaisuna suuntaa sukupuolenkorjausklinikalle:

  https://www.ess.fi/sarjakuvat/fingerpori/art2502559

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.