Uusi vuosi, uudet rautalangat

Vuoden 2019 stripit ovat paketissa ja tulevat vuoden 2020 rautalangat aloittavat jo seitsemännen Rautalankapori-vuosikerran (päivittäiset rautalankaselitykset alkoivat vuonna 2014). Päättynyt vuosi oli Rautalankaporin historian paras ainakin sivuston käyntitilastojen perusteella, joten olettaa voisi, että myös yhteiskunnallinen hyöty on noussut parhaalle tasolleen tähän asti. Joka tapauksessa lämmin kiitos hyvästä vuodesta kaikille rautalankaporaajille, niin aktiivisille vakiokasvoille kuin satunnaisille tai vahingossa paikalle saapuneille lukijoille!

Vuosi 2019 jää Fingerporin maailmassa historiaan ainakin Fingerpori-elokuvan valloitettua valkokankaat ympäri Suomen. Rautalankaporissa mennyttä vuotta maustoi puolestaan ehkä selvimmin kommenttikentän ja keskustelun nousu niin hyvässä kuin pahassa; toisaalta kommenteissa oli erittäin hyviä lisäyksiä, korjauksia ja uusia näkökulmia päivän strippeihin. Toisaalta kommenttikenttä tuntui hetkittäin toimineen jonkun oman elämänsä trollitehtaan koelaitoksena tai mahdollisesti mielenterveyshoitolan sanaristikkona.
(Käännös asianosaisille: trollitehdasin koelaitosina tai mahdollinenisti mielinterveyshoitolan sanaristikkona)

Vuoden suosituimmat selitykset olivat Vapaa kassa 30.5.2019 ja Pitäisi vaihtaa tulpat 8.4.2019.
Kesken vuoden tapahtuneen teknisen muutoksen vuoksi tarkkoja lukemia etusivun lukukerroista ei käytettävissä, mutta yksittäisten selitysten latauksissa kyseiset tekstit ovat selvät voittajat.

Mitä tapahtuu Rautalankaporissa vuonna 2020?
Vuosikymmenen vaihtuessa on erinomainen tilaisuus miettiä tulevaisuutta. Rautalankaporin tarkoitus on olla mahdollisimman hyödyllinen, helppo ja joskus hauska palvelu. Samalla tarkoituksena on mahdollistaa koko yhteisön osallistuminen stripin tulkintaan, vaihtoehtoisten tulkintojen esittämiseen, aihepiiriin kuuluvan nippelitiedon tarjoamiseen tai muuhun Fingerporiin tai stripin ilmiöihin liittyvään keskusteluun.
Mutta miten palvelua voisi parantaa entisestään? Laita ideasi alla olevaan kommenttikenttään! Jos haluat esittää ideasi sähköpostimuodossa, voit kirjoittaa osoitteeseen rautalankapori [at] gmail.com

Lopuksi huolestuttava havainto: Vaikka Rautalankapori onkin juuri sinulle ja kaikille rautalankaporaajille itsestäänselvyys, on olemassa erittäin huolestuttava määrä ihmisiä (ja kokonaisia ryhmiä), joissa Fingerporin stripit eivät ota auetakseen, eikä tietoa Rautalankaporista ja sen yhteisön tarjoamista idioottivarmoista analyyseistä välttämättä ole. (En tässä yhteydessä halua mainita mitään tiettyä Facebookin Fingerporin ymmärtäjät -ryhmää.) 
Tällaisissa tilanteissa Rautalankaporin tarjoaminen on parasta mitä voit tehdä paitsi näiden ihmisten ahdingolle, myös Rautalankaporin tukemiseksi ja sen agendan edistämiseksi. Muista siis ohjata työkaveri, anoppi, presidentti tai oma lahkosi Rautalankaporiin, niin pidetään lähimmäiset oikealla tiellä, yhdessä.

Levitetään rautalangan ilosanomaa ja tehdään vuodesta 2020 Rautalankaporin mahtivuosi! Erinomaista uutta vuotta kaikille!

12 kommenttia:

 1. Kiitokset Rautalankaporille ja parempaa uutta vuotta.

  Paljon parempaa kuin tämä loppuvuoden sekoilu...

  VastaaPoista
 2. Yhdessä ryhmässä oli pahasti lukihäiriöinen kaveri, ja teksti sen mukaista kuin olisi humalassa kirjoittanut. Laitoin tekstin Viro Suomi käännösohjelmaan, jolloin sain paremmin tolkkua asiasta. Uskoisin kyllä, ettei tämän palstan trolleilla ole lukihäiriöstä kysymys, vaan kuten raudoittaja jo totesi, mielenterveyshäiriöstä.  VastaaPoista
 3. Hatustako vedit nuo suosituimmat.

  Kyllä ehdottomatu luetuin/klikatuin oli jossa kertottiin että heitetään keihästä, ja seuraavassa ruudussa heitettiin jotain Hannu karpon näköistä hahmoa


  Kommenttejakin kertyi valtavat 76 kpl

  VastaaPoista
 4. Tämän päivän selitys?

  VastaaPoista
 5. Et viitsisi juhlan kunniaksi hoitaa tota piikkilankaa helevettiin tosta taustalta; se ei todellakaan kuvaa sun blogis teemaa, joka on vääntää mallinteita rautalangasta. Piikkilanka nyt vain ei sovellu siihen käyttöön :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piikkilankatausta on just hyvä. Sopivan särmä.

   Poista
  2. Tämä rautalanka ainakin oli minusta varsin piikikäs. Ja syystä.

   Poista
 6. Kerro ihmeessä montako lukukertaa Tulpa keräsi, ja kerro sitten montako tuo Hannu Karpoa heittävä keihäänheittäjä keräsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran luulisi 8.03 kommentoineen idiootinkin tajuavan, että palstan pitäjällä ei ole minkäänlaista tarvetta, saati sitten velvoitetta ilmoittaa lukijamääriä vaikka sitä miten vinkuisit. Itse asiassa hänen on fiksumpaa olla kertomatta niitä. Ei se tieto täällä kävijöille mitenkään kuulu.

   Poista
 7. Lämpimät kiitokset Rautalankaporista! Tyttäreni ja rakkaan ystäväni kanssa usein pähkäilemme päivän Fingerporeja ja aina ne eivät aukea. Silloin ovat Rautalankaporin selitykset erityisesti tarpeen, muutenhan olisi päivä pilalla.

  Onnellista uutta vuosikymmentä - toivottavasti saamme nauttia siitä sekä Fingerporin että Rautalankaporin parissa!

  VastaaPoista
 8. Keroisitko vielä mikä oli viime vuoen luetuin strippi, jos siis dataa saatavilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihin sä urpo luulet sitä tietoa tarvitsevasi?

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.