Panttipullot - Fingerpori rautalangasta 2.1.2020


Stripissä panttipullon idea on ymmärretty väärin. Heimon asunnossa käyvä varas ottaa tyhjät pullot panttivangiksi ja pyytää Heimolta etiketin ohjeen mukaisesti 20 senttiä per pullo, jotta Heimo saisi pullot takaisin. Tilanne on älytön myös siksi, että Heimon ei ole järkevää maksaa tyhjistä pulloistaan samaa hintaa kuin minkä niistä saisi kauppaan palautettuna.

32 kommenttia:

 1. Eli rautalangasta väännettynä.

  Rosvo pyytää pulloista omistajalta 20c / kpl vaikka saisi rahan helpommin palauttamalla ne itse kauppaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on rosvo, ei tavan kansalainen. Rosvo tienaa rosvonhommilla eikä pullonpalautuksella. Se olisi kyllä mahdollista, että hän vaatisi panttia kaupan kassalta aseella uhaten.

   Poista
  2. Vitsi voisi toimia myös niin että varastetaan 100€ ja vaaditaan 110€ että palautetaan rahat.


   Ei oikein onnistunut rautalangan vääntö, tai kävikö taas "Astalot/Andresonit"

   Poista
  3. Ihan oikein rautalankaselitys on. Mitäs siinä taas nillität.

   Poista
  4. Aivan liian monimutkikas selitys, ei siis "rautalankaa"

   Monesti sä puutut EPÄOLEELLISEEN asiaan stripissä, ja sitten meneekin selitys totaalisen pieleen tai ainakin siitä tulee liian monimutkikas

   Poista
  5. Palstan vakionillittäjä aloittaa uuden vuoden samalla nuotilla mihin edellinen päättyi. Ja palaa aina samoihin ikivanhoihin strippeihin, jotka on hänelle moneen kertaan tyhjentävästi selitetty. Toivoton typerys kyseessä.

   Poista
  6. Toi vaan vaatii hiukan syvempää pohdintaa ja ymmärrystä pantti-sanan merkityksestä joten ei ole ihmekään ettei aivan kaikille aukea:)

   Poista
  7. Gh, ei ole rosvo, vaan sieppaaja.

   Ja miten niin epäoleelliseen? Itse yrität koko ajan väittää, että jossain ensimmmäisen kuvan syrjään laitetussa yksityiskohdassa viitataan johonkin ikivanhaan strippiin ja raivostut, kun muut ovat selittävät, että kyseinen yksityiskohta EI OLE OLEELLINEN!

   Poista
  8. Minä en ole sellaista väittänyt. Jotkut taas koittaa etsiä epäoleellisista sanoista, kuten pätkätyöä, tai mainittu Anderson

   Poista
  9. Mikäs se Andersson-juttu taas olikaan? Oliko niin, että jollain aikaisemmin käyttämistäsi nimimerkeistä intit kymmenissä viesteissä vastaan jonkun stripin selitystä, ja siihen sisältyi joku Andersson, jota et hyväksynyt jostain syystä.

   Mikä idea tuossa jatkuvassa nimimerkkien vaihtelussasi muuten on? Onko siinä muutakin kuin se, että paskot nimimerkkiesi uskottavuuden muutamassa päivässä niin, että häpeät itsekin käyttää niitä pidempään.

   Poista
  10. Miksi teit tästä(kin) stripistä vaikean selitylsen, etkö juuri tänään luvannut vääntää rautalangasta kaikki... Tän päivänen ei sitä ainakaan ole

   Poista
  11. Ano 17.49: Stripin rikollinen on Fingerporin roistojengiin kuuluva Sam Makkonen. Tässä stripissä hän murtautuu asuntoon ja varastaa omaisuutta. Kyllä häntä paremmin rosvoksi voi nimittää kuin sieppaajaksi.

   Poista
  12. Gh - tässä sinulle rautalankaa: päivän Fingerporissa panttipulloja kohdellaan kuin panttivankeja.

   Oliko tarpeeksi yksinkertainen? Oli ainakin lähes yhtä yksinkertainen kuin sinä. Tuollaistako sinä oikeasti tänne haluat?

   Sillä tuo minun rautalankani ei ollut mitenkään hauska, kuten nuo viralliset, hiukan enemmän polveilevat selitykset. Tuskin kukaan käy täällä, jotta saisi selville mitä päivän Fingerpori tarkoitti, sillä yleensä se on muutenkin selvää. Minä ja varmasti moni muukin tulee tänne lukemaan rautalangoittajan kuivan asiallista huumoria sisältävän katsauksen stripistä. Joka on muuten joskus paljon hauskempi kuin varsinainen Fingerpori itse.

   Poista
  13. 18.44: yleensä hän onkin rosvo, mutta tässä nimenomaisessa tapauksessa hän on sieppaaja.
   Ihan samaan tapaan kuin Heimo Vesakin on tässä tapauksessa rikoksen uhri, vaikka yleensä hän kyllä on tiedekeskus Fingerpolin tutkija.

   Poista
  14. Anonyymi 18.44: Et taida osata oikein suomea. Sieppauksesta on kyse silloin, kun kohteena on ihminen. Silloin kun lunnaita vaaditaan varastetusta tai ryöstetystä omaisuudesta, ei puhuta sieppauksesta.

   Poista
  15. Kyllä täällä porukkaa käy juurikin siksi kun vitsi ei aukene. Tosin sun "veikkaus" vuodeb luetuimmasta meni pahasti pieleen...

   Esim tuo "se on täytetty" ei varmaankaan monelle aukea helpolla...

   Voisit muuten klassikkona avata tota Fingerpori leffan Homeliuksen 'Onko mikki päälöä, ja minni alla" ja miksei muitakin kohtii leffast

   Poista
  16. Gh, minä olen käynyt täällä vuosia ja ehkä muutama on ollut sellainen, että olen tarvinnut selitystä. Jokaisella kerralla olen muuten jättänyt kiitoskommentin - voit periaatteessa vaikka laskea ne.
   Etkö tiedä mitä eroa on luetuimmalla ja kommmentoiduimmalla? Moni avaa linkin eikä kommentoi. Minäkään en yleensä jätä kommenttia.

   Tuo mikki-juttu on täällä kommenteissa selitetty sinulle ja taitaa olla myös linkattu alkuperäisen stripin rautalankaan vuodelta 2015.

   Poista
  17. Kaipaanme selkeämpää viestijakoa ja käviälaskuria, et sinä Gh nimelle vastannut vaan Meri-Rakasille

   Poista
  18. Murhaaja: kaikki nuo ovat saman tyypin nimimerkkejä. Tyylin kyllä tunnistaa. Omasikin vaikuttaa epäilyttävältä, mutta noin lyhyestä näytteestä ei ihan varmasti voi vielä sanoa.

   Poista
 2. Gh voisi perustaa oman selitys bloginsa. Se toimisi samalla terapiaryhmänänä pitäjällele ja trolleile.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole tommosta nimimerkkiä ikuisuuteen näkynyt... Oliks se jusy se ketä iha sattunalt välil kirjottelee minutilleen samaan aikaan öisin ylläpitäjän kanssa :)

   Poista
  2. Vastahan väitit jossain, että sinulla ei ole aavistustakaan kuka tuo Gh on. Kommentointityylisi on kuitenkin ihan samanlainen. Lisäksi esität samanlaisia kysymyksiä, itse asiassa jopa osittain samoja kysymyksiä. Lisäksi vaadit klassikoita, tuota mikki päällä-juttua olet kysynyt aiemmin. Takerruit myös tuohon astaloon ja Anderssoniin - kuten Gh.

   Gh mainitsi tuosta ajoituksestakin (joka on tietääkseni sattunut kerran) - mainittakoon tässä, että minä luin kommenttisi 5.57 ja jätin vastaamatta, ettet kuvittelisi minua ylläpitäjäksi, mutta nyt tuumasin, että viis minä luuloistasi, haluan haukkua idiootin oli kello mitä tahansa.


   Ainoa ero sinulla ja Gh:lla on ollut, ettet ole vielä itkenyt nimien taivuttamisesta. Ja se ei hämää ketään.

   Poista
  3. Sillä nimimerkillä ei ole viestejä kuukausiin, ja jos arvostet muiden nimiä, niin tee se sitten kun oot ite rekattuna kirjoittanut vaikka 100 viestiä.

   Joku aika sitten sä kirjoitit viestin 3:16 ja anonyymi 'alatyylisen viesyin: 3:17... Aikamoinen sattuma, tai siis mainostulojen lisäys

   Poista
  4. Gh, et hämää ketään tuolla uudella nimimerkilläsi. Samat jankutukset nimestä riippumatta. Yrittäisit edes keksiä jotakin uuttaa näkökulmaa, mutta toistat aina nuo täsmälleen samat jutut.

   En ole ikinä kirjoittanut tänne mitään tuohon aikaan. Minä käyn päivätöissä, enkä voi valvoa kolmelta. Ja alatyylisiä en ole kirjoittanut mihinkään kellon aikaan. Kuvittelet näköjään taas keskustelevasi ylläpitäjän kanssa. Ja kerro myös miten ylläpitäjä nostaisi mainostuloja jaarittelemalla täällä itsekseen.

   Poista
  5. Jos koet että viesti ei ole osoitettu sulle, niin se ei silloin ole, vaan pidä turpasi kiinni

   Poista
  6. Ja sinäkö, anonyymi 13.37 kuvittelet että sinulla on mitään valtaa komennella ketään täällä? Se, että kirjoittelet täällä idioottimaisuuksiasi päivät pitkät, ei anna sinulle minkäänlaista auktoriteettia. Täyspelle olet.

   Poista
  7. Kerros mites se Seppo taipui, Entä audi tai prius...

   Jumalauta sä oot pelle, jospa antaisit koko homman olla, et sä noilla panokaverimainoksilla tienaa mitään, vaikka itse trollailet ja ylöäpitelet palstalla keskellä yötä

   Poista
  8. Ano 17.06: Sinä ressukka olet joskus kuukausia sitten saanut jonkun fiksaation, että palstan ylläpitäjä ei osaisi suomea, ja palaat siihen jatkuvasti, kun mitään muutakaan täysjärkistä ajatusta et päästäsi irti saa. Olet kolossaalinen typerys.

   Poista
  9. Seppo, ei yritetty taivuttaa
   Audi, ei yritetty taivuttaa
   Prius, taivuettiin väärin

   Vittu sä oot sekasin, pitäiskö sun kielikurssille mennä

   Poista
  10. Mitenkäs se Prius nyt olikaan taivutettu väärin? Aivan niin, ethän sinä osaa suomea. Etkä ymmärrä lukemaasi. Etkä kykene edes oppimaan. Idiootti kun olet.

   Poista
 3. Päivän stripissä (ei siis lupaamassani klassikossa) selviää että Allan nimisen mihehen ajokortti ei ole enää voimassa, joten hän ei saa enää ajaa mitään moottoriajoneuvoa.

  Niinpä hän siiryy hevosvankkureihin joihin ei vaadita ajokorttia

  En osaa sanoa missä se vitsi on, koska olen vain selittäjä, en Jarla, ja tämäkin selitys kuulosti enemmän Radio Novan kuunnelmalta....


  Oikeaa selitystö odotellessa

  VastaaPoista
 4. Tuossa panttipullohommassa idea on ymmärretty ihan pieleen! Voro on tietenkin vienyt TÄYSIÄ pulloja ja vasta ne tyhjennettyään huomaa vaatia panttia pulloista!

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.