Kumkvatteja - Fingerpori rautalangasta 10.12 2020


 Päivän stripissä hindu kertoo pitäneensä kumkvateista sikana. Kumkvatti on hieman appelsiinia muistuttava pieni hedelmä, ja miehen vastauksesta voisi päätellä hänen pitäneen niistä paljon. Kun kuitenkin kysymyksessä on juuri hindulaiset munkit, jotka uskovat sielunvaellukseen, voi vastauksen tulkita myös niin, että mies on pitänyt kumkvateista edellisessä elämässään ollessaan sika.

26 kommenttia:

 1. Eikös tuossa ennemminkin haeta sitä että hän tykkäsi niistä edellisessä elämässään, ollessaan sika? Hinduthan taitavat uskoa mm uudelleensyntymiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaa viestisi tai tulen kiduttamaan wanhaa ämmää melko pahasti10. joulukuuta 2020 klo 9.34

   Väärin.

   Jos kyse ois uudelleensyntymisestä, niin miks kysees ois just Sika jota ne ei saa syödä?

   Poista
  2. Itsellenikin tuli mieleen ensimmäisenä tämä. En ole hindulaisuuteen perehtynyt, mutta nautaahan ei syödä siksi että sitä pidetään "pyhänä" eläimenä. Jos sian kanssa on sama, miksi tämä munkki ei olisi voinut olla aiemmassa elämässään sika?

   Poista
  3. Jouni 9.19 on täysin oikeassa, ja rautalankaselitys on pielessä. Toisen ruudun repliikki tarkoittaa siis, että munkki oli pitänyt kumkvateista edellisessä elämässään, ollessaan sika.

   Poista
  4. Jounin tulkinnan tapaan ymmärrettynä strippi on lisäksi hauskempi ja hyvin toimiva kielellinen vitsi kuin rautalangan mukainen tulkinta.

   Poista
  5. Täältä myös "joo" Jounin näkemykselle ja sille, että nyt tuli Rautalangoittajalta harvinainen ohilyönti. Jos kyseessä olisi muslimi tai juutalainen, olisi Rautalangoittajan selitys kohdallaan, mutta hindulaisuudessa ideana on juuri uudelleensyntymä.

   Poista
  6. Juuri näin. Rautalanka on korjattu erinomaisen herrasmiehen, Jounin kommentin mukaisesti. Kiitos korjauksesta!

   Poista
  7. Kiitos itsellesi, tämä saitti on elintärkeä! Useat kerrat on täältä saanut rauhan loputtomalle pohdinnalle kun ei joku Fingerpori ole auennut.

   Poista
 2. Eivätkös hindut vältä lehmää eikä sikaa? Tosin suuri osa hinduista syö vain kasvisravintoa.

  VastaaPoista
 3. Wikipediasta hindulaisuudesta poimittua "Tämän käsityksen mukaan ihmisen tietoisuus, jota uskonnoissa kutsutaan sieluksi, saattaa ruumiillistua ihmisen lisäksi myös esimerkiksi eläimeksi." Eli miksikäs ei olisi voinut olla sika aiemmassa elämässään? Eikä sika syömismielessä ole hinduille sen kummempi kuin muutkaan eläimet, joiden syöntiä yleisesti kaiketi välttävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti laittaa tuo aiempi kommenttini tuohon ylempään säikeeseen mutta tulikin näemmä tänne loppuun.

   Poista
 4. Hindut eivät syö naudanlihaa. Osa ei syö yhtään lihaa, mutta he eivät vältä erityisesti sianlihaa kuten esim. musliimit.
  Olen samaa mieltä, että vitsi vihjaisee aiempaa elämää.

  VastaaPoista
 5. Eiköhän kyse nimenomaan ollut uudelleensyntymästä eli siitä, että henkilö tykkäsi kumkvateista edellisessä elämässään ollessaan itse sika. Muuten koko jutussa ei ole mitään järkeä eikä vitsi ole hauska. Eli kyse ei ole siitä, saako joku syödä tai onko joku syönyt sikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä että stripissä ei ole vitsiä, ei voi nykyään tehdä vielä mitään johtopäätöksiä mikä on oikea tulkinta.

   Poista
 6. Korjaa klo 14:00 mennessä tai tartutan sulle koronaviruksen10. joulukuuta 2020 klo 11.05

  Eiköhän kyse nimenomaan ollut uudelleensyntymästä eli siitä, että henkilö tykkäsi kumkvateista edellisessä elämässään ollessaan itse sika. Muuten koko jutussa ei ole mitään järkeä eikä vitsi ole hauska. Eli kyse ei ole siitä, saako joku syödä tai onko joku syönyt sikaa.

  VastaaPoista
 7. Kommenteista muistuu mieleen elokuvaohjaaja Krzysztof Kieślowski, jolta kysyttiin erään elokuvan tulkinnoista, että mikä niistä on oikein. Hän vastasi:"...kaikki ovat yhtä oikeita."
  Sitten vihjeenä ja pyyntönä Rautalankaporille, että korjaukset vast´edes tekisitte lisäyksenä. Nyt pitää valvoa - taas - ensi yö miettien mikä oli alkuperäinen rautalankapori.

  VastaaPoista
 8. - Miksi kutsutaan hindulaista munkkia, joka oli edellisessä elämässään sika?

  - Munkkipossuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopeta idoiden kierrättäminen, tai takaan että julkaisut ja mainostulot tulee loppumaan 12.5.202110. joulukuuta 2020 klo 18.41

   Miksi kysyt, jos kuitenkin vastaat heti ite kysymykseen?

   Poista
  2. Kyseessä on yksi tapa kertoa vitsi. Esitetään kysymys, johon ei odoteta vastausta vaan kuulija tietää leikin ja odottaa vastauksen kysyjältä.
   "Miksi vihta otetaan mukaan löylyihin?"
   "?"
   "Kun on vasta syöty!"

   Poista
  3. Lopeta idoiden kierrättäminen, tai takaan että julkaisut ja mainostulot tulee loppumaan 12.5.202111. joulukuuta 2020 klo 5.55

   Sen arvoituksen vastauksen vois paljastaa vaikkapa päivän päästä

   Poista
  4. Silloinhan sinun lääkkeet pitäisi tuplata siltä ajalta, jos pidetään ...lua jännityksessä niin pitkään.

   Poista
  5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  6. Finncruiserin kommentti poistettu. Syy; ei omien lääkekokeiluiden tai epämääräisten linkkien mainostamista.

   Poista
 9. Eiks yleensä sanottais "tykkään niistä ihan sikana". Kyllä heebo oli possu edellisessä elämässä.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.