Kasvomaskeihin tarttuminen - Fingerpori rautalangasta 29.4.2021

 

Kun Heimoa on ohjeistettu tarttumaan kasvomaskeihin sangoista, on sangoilla tarkoitettu maskin sankaosaa. Heimo on kuitenkin ymmärtänyt asian väärin ja luulee, että hänen täytyy olla sangossa eli ämpärissä tarttuessaan kasvomaskiin.

16 kommenttia:

 1. Miksi ihmeessä noissa maskeissa on neljä lenksua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi silmäyksellä tosiaan näyttää siltä, että maskit olisi suunniteltu nelikorvaisille olennoille. Kyseessä voi kyllä olla sekin, että kaikissa kuvassa näkyvissä maskeissa on tavallista pidemmät lenkit joiden keskiosa on kääntynyt maskin taakse piiloon.

   Poista
  2. Hyvin huomattu. Jarla on kai sarjakuvastripin mallina käyttänyt maskeja joissa lenksut ovat kaikki mutkalla maskin alla.

   Poista
  3. Nämä ovat selvästi anime-kasvomaskeja. Ne on suunniteltu kemonomimi-hahmoille, joilla on kaksi korvaparia.

   Poista
 2. Astia jonka sisällä Heimo majailee on niin suuri, että sitä kuuluisi nimittää paremminkin saaviksi kuin sangoksi. Toisaalta, astiassa on sanka, joten sanko-nimeäkin voinee käyttää. On mahdollista myös, että Heimo on tässä stripissä tavanomaista pienempikokoinen, niin että hän mahtuu tavalliseen n. kymmenen litran vetoiseen sankoon.

  VastaaPoista
 3. Toisaalta voi suojautua myös saavissa.

  VastaaPoista
 4. Julkaise tai tapan 15 vuotiaan Somalin hirttämällä hänet PALLOISTA29. huhtikuuta 2021 klo 13.20

  Entäs toinen tän päivänen aiheella "naisen paikka"

  Siitä löytyy toki selitys täältä http://www.rautalankapori.fi/2018/12/naisen-paikka-fingerpori-rautalagnasta.html mutta ei ole väännetty rautalnagsta että mihin tuo seksuaalinen tulkinta perustuu, stripissähän ei mikään siihen viittaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gh, tämänkinkertainen avautumisesi kuuluu ihan sinun ikiomalle palstallesi, jos sinnekään. Hus pois täältä riehumasta.

   Poista
  2. Häivy tai tapan sut29. huhtikuuta 2021 klo 18.08

   Pidäpä se turpa kiinni jos ei oo mitään sanottavaa 🤔

   Noh missä viipyy toi selitys rautalangasta väännettynä, sillä seKIN on PÄIVÄN strippi

   Poista
  3. Gh, sinulla ei ole mitään järjellistä sanottavaa, taaskaan. Joten painu nyt sinne palstallesi riekkumaan, äläkä häiriköi täällä.

   Poista
  4. Gh, sinua varten on tehty kaksi palstaa, joissa voit jatkaa sekoiluasi. Kuvailemasi strippi, joka on käsitelty rautalankaporissa joulukuussa 2018 on tänään julkaistu Turun Sanomissa, joten sen selitystä voit tingata Turun Sanomia käsittelevällä palstalla. Ja muuten voit jatkaa sekoiluasi omalla Gh:n palstallasi.

   Poista
  5. Palstan perinteisen häirikön alaikäisiin suuntautuvat seksuaaliset väkivaltafantasiat alkavat mennä sille tasolle, että olisiko palstan pitäjän taas aika tarjota jäähyä?

   Poista
 5. Pieleen meni koko Fingerpori. Maskeissa ei ole sankoja vaan lenksut. Sanka on aina jäykkä, kiinteä kannatin tai kantamiseen tarkoitettu kahva, joka voi olla saranoitu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Routaraja, Heimo lienee samaa mieltä ja on siksi joutunut menemään sankoon noudattaakseen saamaansa ohjeistusta.

   En ole kyllä ikinä ennen kuullut sanaa lenksu, aina on puhuttu lenkistä.

   Poista
  2. Routarajan esittämä määritelmä ei pidä enää nykykielenkäytössä yksiselitteisesti paikkaansa. Sanka ei aina ole jäykkä, vaan myös joustavasta materiaalista, esim. nahasta tai punoksesta valmistettuja laukun tms. kädensijoja voidaan kutsua sangoiksi. Fingerpori tosin laajentaa sanan merkitystä myös kasvomaskeihin, jossa yhteydessä kyseistä sanaa ei suomessa tiettävästi käytetä.

   Toisaalta, tämän päivän stripistä ei yksiselitteisesti käy ilmi, etteikö Fingerporissa olisi käytössä nelikorvaisille tarkoitettuja, jäykillä sangoilla varustettuja kasvomaskeja. Kuvista sitä ei voi päätellä.

   On myös mahdollisuus, että Heimo (ja mahdollisesti piirtäjä Jarla) on sanka-sanan merkityksestä samaa mieltä kuin "Routaraja", ja Heimo käyttäytyy mielestään ainoalla mahdollisella tavalla mennessään sankoon tarttuakseen maskin lenkkiin.

   Mahdollisuuksia on useita, mutta ei tämä fingerpori pieleen mennyt.

   Poista
  3. Kyllähän vanhoissa puuämpäreissä se sanka oli usein tavallista köyttä. Monesti kiinnityskohta oli vielä muuta reunaa korkeammalla, jotta hellitettäessä likainen sanka ei tipahtaisi alas likoamaan juomaveteen.

   Joissakin sanka tosin saattoi olla vaikka katajaa, jonka rakenne oli rikottu kiertämällä ja vasaroimalla se eräänlaiseksi köydeksi tai puolijäykäksi vaijeriksi.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.