Avain hukkui - Fingerpori rautalangasta 1.6.2021


Kun Heimo kertoo kesämökin avaimen hukkuneen, luulisi hänen tarkoittavan että avain on kadoksissa. Toinen merkitys hukkumiselle on kuitenkin, että avain on tippunut veneestä veteen ja uponnut pohjaan osaamatta uida.

6 kommenttia:

 1. Avaimen hukkumisen syynä on kliseisesti perinteiseen suomalaiseen veneilykulttuuriin liitetty veneestä alkoholin vaikutuksen alaisena tapahtunut putoaminen virtsaamisen yhteydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karmeaa. Ei riitä, että hukkuu. Hukkuu keskelle omaa...

   Poista
  2. Pahkasiassa oli aikoinaan ratkaisu näihin "sepalus auki" -veneilykuolemiin. Ratkaisu oli pieni koho, joka kiinnitettiin housujen vetoketjun vetimeen. Kun juoppo veneestäkuseskelija alkaa hukkua, vetää koho sepaluksen kiinni, ja näin saadaan "sepalus auki" -kuolemat vähenemään. Sääli, ettei Liikenneturva tehnyt apuvälineestä pakollista.

   Poista
 2. Muualla Suomessa tuo on kiertoilmaus veneilijän hukkumiselle kännipäiten vettä laidan yli heittäessä avaimet taskussa. Fingerporissa avaimet on tullu isäntiinsä kuin koirat ikään.

  VastaaPoista
 3. Oli hauskaa, että oli pullonavaaja messissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sä katsoit sen pullonavaajaksi... minä tulkitsin sen vanhemman malliseksi abloy-avaimeksi. Sun tulkinta on hauskempi.

   Kuvassa siis olisi veneilyä avaimen mittakaavaan sopivalla veneellä, perässä pikkiriikkinen perämoottori ja juomina miniatyyrikokoisia olutpulloja.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.