Marshall-apu - Fingerpori rautalangasta 22.6.2021


Marshall-apu oli Yhdysvaltojen taloudellisen avun suunnitelma Euroopan jälleenrakentamiseksi toisen maailmansodan jälkeen. Nimensä se sai ulkoministeri George C. Marshallin mukaan. Päivän stripissä 4401 nähdään toisenlaista Marshall-apua, jossa suomalaiselle rytmiorkesterille tarjotaan apua Marshall-vahvistimen muodossa.

5 kommenttia:

 1. Olisiko ollut parempi vitsi jos marshall-apua saanut orkesteri olisi ollut Solistiyhtye Suomi?

  VastaaPoista
 2. Ja olisiko ollut parempi, jos Suomelle tarjottaisiin apua eikä Suomi "saa" sitä? Suomi ei todellisuudessa vastaanottanut Marshall-apua, vaikka sitä toki tarjottiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vain nimi vaihtui: "Erittäin edullinen laina" kun USA halusi muistaa miten Suomi oli ainoana maksanut 1. maailmansodan jälkeen saadun lainan sekä tiesi ja muisti suomalaisten maksaneen myös Saksalle kevään 1918 sopimuksen mukaisen sotilasavun.

   Poista
 3. Seikka joka osoittaa että tämä tapahtui kuvitteellisessa Fingerporin Suomessa eikä todellisuudessa on, että Marshall-äänentoistolaitteista ei todellisuudessa ollut tietoakaan vuonna 1947. Koko firma perustettiin vasta 1960-luvun alussa, ja heidän ensimmäiset vahvistimensa tehtiin vasta 1962.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Ihmettelinkin mikä vitsi tässä on, mutta tämä on siis kuvitteellinen tilanne, eikä historiallinen dokumentti. Ei se kyllä silti hauskaksi muuttunut.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.