Hämähäkki - Fingerpori rautalangasta 10.1.2023

 

Päivän stripissä Allan pelästyy hämähäkkiä ja käyttää tämän nähdessään lieviä voimasanoja tuoden ilmi, ettei pidä hämähäkeistä. Hämähäkkien oikeuksia puolustavat ja tiedostavat hämähäkit huomauttavat kuitenkin Allanille, ettei tämän araknofobinen asenne ole nykypäivän suvaitsevan hengen mukainen. Araknofobia eli hämähäkkien pelko esiintyy stripissä siis samankaltaisessa merkityksessä kuin homofobia, eli hämähäkkivähemmistöön kuuluvat kokevat Allanin araknofobian syrjintänä ja sortona. Strippi 4848.

4 kommenttia:

 1. Voisin kuvitella että tämä nyt enemmänkin viittaa russofobiaan kuin homofobiaan, ja kai nyt kuka vaan kokee kommentin "hyi hitto" syrjintänä.

  VastaaPoista
 2. Myös transfobia, islamofobia ja fatfobia ovat paheksuttavia "fobioita"

  VastaaPoista
 3. Toisaalta hämähäkit eivät kylläkään edusta mitään vähemmistöä. Niitä on arvioiden mukaan tuollaiset useampi tuhat biljoonaa, siis moninkertaisesti 1 000 000 000 000 000 kappaletta ( 15 nollaa ). Tälläkin hetkellä selkäsi takana on luultavasti useampi yksilö. Ellei suorastaan selässäsi.

  VastaaPoista
 4. Minulla on talossani oikea hämähäkkifarmi: Oskari, Vihtori, Einari, Nestori, Severi ja eräs pitkäjalkainen kaunotar (?), jolle olen antanut nimeksi Aretha... On niitä kaunottaria vissiin muitakin, koska populaatio pysyy verraten runsaslukuisena. Näissä on se hyvä puoli, että kun araknofobiasta pääsee eroon, niin sokeritoukat, kärpäset ja muut hyönteiset sekä erilaiset punkit pysyvät verraten hyvin kurissa...

  Hämähäkkien pyydystysvälineet kertovat, että hämähäkit ovat vanhanpojan heittiön parhaita ystäviä kodin ötököiden biologisessa torjunnassa.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.