Lotossa seitsemän oikein - Fingerpori rautalangasta 5.1.2023

 

Kun Allan kertoo saaneensa Lotossa seitsemän oikein, voisi hänen luulla arvanneen kaikki seitsemän numeroa oikein ja voittaneen pääpotin. Tästä ei kuitenkaan ole kyse, vaan Allan tarkoittaa ennustaneensa oikein omaan lottoamiseensa liittyvät seitsemän peräkkäistä tapahtumaa tai ajatusta. Strippi 4847.

17 kommenttia:

 1. Tämä voittaa "kaikkien aikojen huonoin Fingerpori" -palkinnon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollenkaan huonoin, esim. 4520 ja 4069 ei saanut edes täällä selitystä, lukijoiden avustuksesta huolimatta.

   Toki selitys on puuttelinen, koska hän ei tiennyt että nykyslangissa lottoaminen on jonkinverran käytetty termi arvuuttelusta/luulemista.

   Eli käytännössä Allan arvasi oikein seitsemän asiaa jotka ovat:

   1 Päättän etten lottoa
   2 Humalassa lottoan kuitenkin
   3 Lottoaa monta riviä
   4 Yrittää olla realistinien
   5 Kuitenkin alkaa haaveilemaan voitosta
   6 Katsoo arvonnan suorana
   7 Ei voita mitään.

   Tästä tekee hauska juurikin se että Allanin käyttämä slangia oleva ilmaisu voidaan tulkita "Sain lotossa pääpotin" tai "Veikkasin seitsemän asiaa oikein"

   Poista
  2. 4520 Koiranunta?

   Poista
 2. Hmm... Jospa kyse olisikin siitä että Allan on lotonnut kännissä mutta ei ole laittanut kuponkiaan eteen päin?

  VastaaPoista
 3. Stripissä Allan luettelee yhteensä seitsemän asiaa. Asiat ovat kaikki sellaisia jota Allan tulee tekemään, mukaanlukien viimeiset lauseet "Katson arvonnan suorana. En voita mitään". Viimeisessä paneelissa hän toteaa, että kaikki hänen ennustamansa seitsemän asiaa pitivät paikkaansa. Hän lottosi vaikka päätti ettei lottoa, katsoi lähetyksen eikä voittanut mitään.

  VastaaPoista
 4. Mun mielestä oli ajatellut numerot oikein muttei ollut kuitenkaan sitten lotonnut niillä. Jäi rahat siis saamatta.

  VastaaPoista
 5. Ei aukea toi selitys

  VastaaPoista
 6. "esim. 4520 ja 4069 ei saanut edes täällä selitystä"...
  Puhut ihan mitä sattuu potaskaa. 4520 on selitetty ja 4069:iä ei ole edes olemassa-


  http://www.rautalankapori.fi/search?q=4520
  http://www.rautalankapori.fi/search?q=4069

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 4069 löytyy. 27.5.2020. Ja on selitetty. En laita suoraa linkkiä, jotta kukaan ei eksy sinne vahingossa. Selitys ei nimittäin kelvannut gh:lle, joka halusi lukea vieläkin tuhmempia juttuja kuin alkuperäisessä. Lukekaa omalla vastuulla. Huomatkaa varoituksena myös se, että tuosta alkaa kohta olla kolme vuotta ja se painaa gh:ta vieläkin. Tämä EI ole harjoitus!

   Poista
  2. Kerro sitten oma tulkinta sanasta luukusi tai luukus?

   Avaa samalla myös strippiä 4250 16.12.2020

   Molempia toki YRITETTY selittää täällä 🤣

   Poista
  3. gh, oma tulkintani oli täsmälleen sama, jonka sitten löysin täältä, kun luin Rautalangan. Se kun sattuu olemaan nimenomaan juurikin se selitys, joka normaaleille ihmisille tulee mieleen. Ja lisäänpä tähän, että tuo käyttämäni ilmaisu "tulee mieleen" ei viittaa siihen yhteen tiettyyn Fingerporiin, johon sinä olet niin mieltynyt. Oli silkka sattuma, enkä viitsi yrittää keksiä toista ilmaisua siihen.

   Ja jos olisit halunnut selityksen strippiin 4250, niin olisi kannattanut kysyä sitä. Sen sijaan kysyit selitystä strippiin 4520. Ei ihme, että herätti kummastusta. Mutta tarjoan kuitenkin oman selitykseni tuohon "isänsä poika"-strippiin: ??? ei aavistustakaan. Ehkä kaikkein käsittämättömin Fingerpori ikinä. Kysy Jarlalta.

   Poista
  4. Sitten voit kertoa sanan luukusi tai luukus merkityksen

   Poista
  5. gh, siellä se on rautalangassa. Jos et usko sitä, niin miksi ihmeessä uskoisit minua? Kysy Jarlalta siellä vieraskirjassa, jota pengot niin antaumuksella.

   Poista
  6. Gh, jotkut stripit jää vaan mysteeriksi yrityksestä huolimatta... Isänsä poika, Luukusta ja Vantaalla Tirsk

   Poista
 7. Voisiko olla niin että lottosi mutta rivissä oli oikein numero 7 mutta loput kuusi numeroa väärin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytetty. Löytyy tarvittaessa Googlen kuvahaulla. Liian vanha rautalankaporista löydettäväksi, sillä on vuodelta 2009, stripin numero on tasan 600, jota on jopa korostettu piirtämällä sen ympärille säteitä. Muut numerot muuten olivat 11, 6, 25, 31,2 ja 14. Ei muita nimiä, joten Jarlan itsensä kirjoittama.

   Poista
 8. Tuo, että Allan luettelee seitsemän kohtaa saattaa hyvinkin tarkoittaa, että Rautalanka on oikeassa, kuten tavallista. Oma teoriani oli, että Allan on niin monta kertaa lähtenyt liian optimistisesti liikkeelle, että tällä kertaa hän psyykkaa itsensä kestämään epäonnistumisen liiankin hyvin, eikä tuossa esilannistetussa mielentilassaan kykene iloitsemaan voittamastaan lottopotista.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.