Matkalippujen tarkastus - Fingerpori rautalangasta 20.4.2023

 

Kun junan konduktööri ilmoittaa tarkastavansa Savonlinnasta tulleiden matkaliput, luulisi kyseessä olevan tilanne, jossa juna on viimeksi pysähtynyt Savonlinnan asemalla, ja nyt tarkastetaan äskettäin kyytiin nousseiden matkustajien liput. Tällaisesta tilanteesta ei kuitenkaan välttämättä ole kyse, vaan konduktööri tarkistaa vain Savonlinnasta tulleiden liput, koska ei luota heihin. Sen sijaan muualta kyytiin tulleiden kohdalla konduktööri luottaa lippujen olevan kunnossa ilman tarkastamistakin. Strippi 4928.

8 kommenttia:

 1. Miksi juuri Savonlinnasta tulleisiin ei luoteta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kierot savolaiset

   Poista
  2. Ehkä tarkoitus on tehdä täysin selväksi, että kyse on kieroista savolaisista. Itse olisin kyllä ajatellut Kuopion riittävän siihen.

   Poista
  3. Kuopio on dynaaminen kasvukeskus - ei välttämättä toimi kontekstissa.

   Poista
 2. Nykyään Savonlinna on rautatieyhteyden pääteasema, sieltä johtaa käytössä oleva yhteys vain itään päin Parikkalaan.

  Strippi siis kuvaa sitä aikaa, kun Savonlinnasta pääsi länteenkin päin. Tai sitten yleisemminkin Fingerporin maantiede ja liikenneolot poikkeavat yleisesti tunnetuista Suomen olosuhteista.

  VastaaPoista
 3. Kyllä siitä Laitaatsillan länsipuolelta kulkee 40 miljoonalla peruskorjattu rata länteenkin päin. Tosin junavuoroja ei ole, kun matkustajat puuttuu.

  VastaaPoista
 4. Suomen kieroin kansanosa on savolaiset, joten Savonlinna on oiva esimerkki asiasta.

  VastaaPoista
 5. Mä ajattelin tämän tarkoittavan vielä enemmän leikittelyä sanoilla. Että heihin ei voi luottaa, koska ovat savosta ja vieläpä linnasta eli vankilasta. Joten ei mitään luottoa. Tällä ajatuksella he olisivat hyvinkin voineet lähteä Kuopiosta

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.