Pihkasalva - Fingerpori rautalangasta 21.4.2023

 

Kun Allan kertoo iho-oireiden vähentyneen heti, kun hän osti pihkasalvaa netistä, luulisi hänen tarkoittavan että pihkasalva auttoi oireisiin. Näin ei kuitenkaan ole, vaan Allan tarkoitti että tuubin ostaminen paransi oireet, vaikka hän ei vielä edes käyttänyt tuotetta. Strippi 4929.

4 kommenttia:

 1. Tämä on mainoksissa aika tavanomainen väite, että jokin juttu tapahtui välittömästi, kun väittäjä alkoi ostamaan jotain. Niissä tosiaan harvemmin sanotaan, että tapahtuma alkoi vasta käytön myötä.

  VastaaPoista
 2. Mitenkähän Heimo tuli kysäisseeksi, että "oletko VIELÄ käyttänyt ikäänkuin olisi uumoillut että Allan ei ollut. Tää ontuu vähän kuin runo jossa on väärä riimi :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heimo kysyi onko Allan käyttänyt vielä sen jälkeen kun oireet lieveni. Allan jättää avoimeksi onko lopettanut käytön kokeilun jälkeen vai onko vielä kokeilemattakin.

   Monasti kyllä niin lääke kuin sairaanhoito auttaa vaivaan jo siinä vaiheessa kun apua lähtee hakemaan. Lume vaikutuksen tavoin riittää kun ottaa oireet todesta niin paraneminen lähtee käyntiin. Janokin helpottaa kun huomaa jääkaapissa olevan vielä olutta vaikka unohdin hakea lisää.

   Poista
 3. Minäkin koen ongelmalliseksi tuon sanan "vielä" Heimon kysymyksessä. Se ei ainakaan vastaa mitään näistä määritelmistä: https://fi.m.wiktionary.org/wiki/viel%C3%A4
  Luontevampaa olisi kysyä: "Oletko jo käyttänyt sitä?" Vastaus: "En vielä."
  Muutoin tosiaan Heimo kysyy, onko käyttö jatkunut oireiden katoamisen jälkeen.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.