Poika kansanmusiikkileirille - Fingerpori rautalangasta 25.4.2023

 

Kun mies kertoo laittaneensa nuorimman poikansa kesäksi kansanmusiikkileirille, luulisi hänen tarkoittavan että lapsi osallistuu kesällä musiikkiaiheiselle leirille. Kun mies kuitenkin lisää, että poika menee vartijaksi, selviää että poika onkin jo aikuinen mies ja hänen sijoittamisensa tiettyyn työhön kesäksi vanhempien toimesta kuulostaakin hieman erikoiselta. Strippi 4932.

11 kommenttia:

 1. Tähän lisättäköön, että kyseessä on versio vitsistä "Olin 2. maailmansodassa keskitysleirillä -- vartijana."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väittävät, että maailmassa on vain neljä vitsiä ja kaikki muut ovat vain niiden versioita. Ei kerrottu mitä nuo vitsit sitten ovat, ja itse keksin vain kaksi, eli "180 asteen käännös odotuksiin" sekä "jotakuta nöyryytetään".
   Tämä kuuluu ensimmäiseen luokkaan.
   Jälkimmäisestä luokasta en pidä.

   Poista
  2. Nämä työkseen vitsejä suoltavat tyypit kuten "maailman hauskin mies" kertovat kahdestakymmenestä perusvitsistä, joita versioimalla voi vitsailla loputtomasti. Yksi keino versioida on vaihtaa nimi ja siten aikakausi ja paikka niin menee kuulijalle taasen uutena vitsinä.

   Poista
  3. 14.14: Vitsit, jossa jotakuta nöyryytetään, eivät muuten uppoa lainkaan monissa kaukoidän maissa. Siellä tarina joka päättyy jonkun kasvojen menetykseen ei ole hauska, vaan hirveän nolo. Itseltäni meni vuosia tajuta, miten huumori siellä päin maailmaa toimii.

   Poista
  4. Tai oikeammin tämä ei ole versio keskitysleirivitsistä vaan metavitsi. Ideana siis se, että kun alkuperäisen vitsin tietää, alkaa kansanmusiikkileiri tuoda aivan toisenlaisia mielikuvia.

   Poista
 2. En oikein ymmärrä. Onko siis, laitettiin poika kesäleirille ohjaajaksi, vitsi?

  VastaaPoista
 3. Aika moneen taipuu 20 perus-vitsipohjaa, jos kaikki elämäni aikana kuulit ja luetut vitsit on vain 20 vitsipohjaan perustuvia

  VastaaPoista
 4. Rautalangasta väännetty selityskin on aika erikoinen. On niin kryptinen, että minulle ei aukea. Onko minulta jäänyt joku selittävä strippi väliin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei aukea minullekaan. Miten niin "...aikuinen mies..." ja millä perusteella. Onhan rippi- muilla kesäleireilläkin isosia, jotka eivät ole aikuisia.

   Poista
 5. Olikohan kyseessä Holokaustisen kansanmurhamusiikkijuhlat?

  VastaaPoista
 6. Vitsin vääntäminen tästä on vakavaa puuhaa, eikä nyt onnistunut.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.