Hullunkuriset perheet - Fingerpori rautalangasta 26.10.2018


Päivän stripin Fingerporin hullunkuriset perheet perustuvat Hullunkuriset perheet -nimiseen korttipeliin, joka tunnetaan myös Musta Pekka -hahmostaan. Fingerporin perheen tekee hullunkuriseksi kuitenkin se, että lapset eivät ole isän, vaan postiljoonin tekemiä.

7 kommenttia:

 1. Missäs kohtaa strippiä kerrotaan, että lasten isä on postiljooni. Voihan äitikin olla. Silloin perhettä voisi sanoa oikeasti hullunkuriseksi.

  Se, että lasten isä on joku muu kuin äidin tämänhetkinen aviomies, ei ole lainkaan hullunkurista. Pikemminkin aika tavallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki mitä sanot on totta.
   Pilasit vitsin :(

   Poista
  2. Tässä "pitää tietää", että jo noin sata vuotta sitten julkaistussa Hullunkuriset perheet -korttipelissä kaikki perheet ovat toki rakenteeltaan perinteisen patriarkaalisia: ammatinharjoittaja, ammatinharjoittajan vaimo, ammatinharjoittajan poika ja tytär. Lisäksi vitsi nojaa tietysti siihen, että populaarikulttuurissa (mies)posteljoonilla on usein "jakopiirissään" enemmän jälkeläisiä kuin miltä päälle päin näyttäisi.

   Poista
 2. Vitsi toimii kun pidetään kiinni tavanomaisista, ehkä sitten nykyään jopa vanhanaikaisista asioista. Maailma muuttuu, mutta vanhat vitsit ei. Aloittajallekkin muistuttaisin, että jokaisella tähän asti syntyneellä henkilöllä on naispuolinen äiti ja miespuolinen isä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa aloittaja tarkoittaa, että kyseinen postiljooni on naispuolinen ja isä on teurastaja Potka ( mikä tosin ei selitä lasten sukunimeä ).
   Tai sitten hän tarkoittaa, että postiljooni on teurastaja Potkan vaimo ( mikä tosin ei selitä miksi perhe vasta sitten olisi todella hullunkurinen ).
   Tai sitten rouva Potka on toista kertaa naimisissa ja ensimmäinen aviomies oli postiljooni.
   Tai sitten muksut ovat adoptoituja, eikä Potkan pariskunnasta kumpikaan ole biologinen vanhempi.
   Tai sitten...

   Vitsi on tosiaan pilalla :(

   Poista
 3. Tai sitten molemmat lapset ovat vaihtuneet synnärillä.

  VastaaPoista
 4. Postiljooni on miespuolinen ja postijoonatar on naispuolinen... Käsitteet kuntoon hyvät ihmiset... Helpottaa pohdintaa ja elämää yleensäkkin...

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.