Kidnappajien kotona - Fingerpori rautalangasta 15.10.2018


Kun kidnappaaja-vanhempi hakee lapsensa päiväkodista, hänen luullaan kaappaavan lapset, vaikka hän hakisi omat lapsensa aivan tavanomaisesti. Siksi lasten haku on kiusallista.

11 kommenttia:

 1. Mä ymmärsin toisin: Varsin arkinen keskustelu saa ihan uuden sisällön, kun se tapahtuu kidnappaajien kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös ymmärsin stripin niin, ettei stripin henkilöillä edes välttämättä ole omia lapsia, vaan ehkä he keskustelevat vieraiden lapsien kidnappaamisesta.

   Vitsi olisi juuri siinä, että lasten hakeminen päiväkodista tarkoittaa kidnappaajalle muuta kuin tavalliselle perheelle. Ei siis siinä, että päiväkodin henkilökunta tulkitsee tilanteen väärin.

   Myös rautalangasta väännetty tulkinta on mahdollinen, mutta ei ainoa.

   Poista
 2. Samaa mieltä PV:n kanssa. Lausahdus "sinun vuoro" viittaa vahvasti minun mielestäni siihen, että tarkoitus on hakea omat lapset kirjeenviennin sivussa ja että päiväkoti on paljon kauempana kuin kirjelaatikko.
  Se, että pitävät naamioita viittaisi siihen, että varsinainen sieppaus on jo tehty, mutta tuskin naamioita ulkona sentään on tarkoitus pitää.

  Vitsi toimisi samalla tavalla ( ja ilman epäselvyyksiä ), jos pyydettäisiin vaikka hakemaan samalla litra maitoa ja leipää.

  VastaaPoista
 3. kirjeethän ovat lunnasvaatimuksia.

  VastaaPoista
 4. Käsitin myös niin, että henkilöt väittelevät siitä, kenen vuoro on kidnapata lapset tällä kertaa.

  VastaaPoista
 5. Yhdyn edelliseen...siis mielipiteeseen

  VastaaPoista
 6. Ilman muuta tilanne on se, että siinä ollaan tekemässä kirjeitä, jotka sisältävät lunnasvaatimuksia perheille, joiden lasten kidnappaamista suunnitellaan. Ja siitä on kinaa, että kumman vuoro on mennä kidnappaamaan. Siinä ei ole järkeä, että kidnappaajat keskenään kotona pitävät kasvojaan peitettyinä, mutta ehkä sillä halutaan välittää kuvaa kidnappaajista työasuissaan ja siten korostaa vaikutelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunnaskirjeethän tavataan laatia vasta sieppauksen jälkeen ja naamioita käytetään kun siepattava/siepattu on läsnä.

   Eli sieppaus on jo tehty. Kyse on omien lasten hakemisesta, koska vain siinä tapauksessa jutussa olisi jokin vitsi.

   Poista
 7. On siinä FP-järkeä. Tekee heistä liikkiksiä jotenkin, on jäänyt rooli päälle. Selvästi kidnappaus on heille elämäntapa ja kotoisa sellainen.

  VastaaPoista
 8. Itse ymmärsin tämän niin, että kdnappaajat vievät kaappaamansa lapset päiväkotiin työssäolonsa (tässä tapauksessa lunnasvaatimusten kirjoittamisen) ajaksi koska lasten vieminen päiväkotiin on yhteiskunnan normaali käytäntö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on itse asiassa niin absurdi idea, että oikeastaan toivon sen olevan totta :D

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.