Passions of the Christ - Fingerpori rautalangasta 20.10.2018


Passion -sana tarkoittaa tavallisesti Kristuksen kärsimystä. Stripissä se esiintyy kuitenkin toisessa merkityksessään, joka on intohimo. Passions of the Christ esittelee Jeesuksen intohimoja, joita ovat sienestys ja pienoislentokoneiden kokoaminen.

2 kommenttia:

  1. Jeesus varmaan tykkäsi haistella lennokkiliimaa. Sehän myös voisi selittää hänen sekavat horinansa. Sen aikaisille primitiivisille ihmisille jutut menivät helposti läpi ja ne myös kirjoitettiin muistiin. Tuon virheen seurauksista kärsitään vielä tänäkin päivänä.

    VastaaPoista
  2. Tässä on läsnä myös intertekstuaalisuus vuoden 2004 samannimiseen elokuvaan. Se herätti keskustelua, koska nosti esiin puolia, joita ei Kristuksesta ole aiemmin esitetty. Nämä Jessen sieni- ja malliharrastukset ovat samalla tavoin uusia puolia, joita ei aiemmin ole esitetty, ja samalla stripin ensimmäinen ruutu motivoituu (leffan nimi) ja passions-sanan kaksihahmotteisuus (kuten ylläpitäjä avasi) aktivoituu. Edellisen kommentoijan (anon 23.10.) liimanhaisteluun tai tulkintoihin en ota kantaa...
    M. T.

    VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.