Nähdään kuuden jälkeen - Fingerpori rautalangasta 28.9.2019


Päivän stripissä Heimo lupautuu oopperaan kuuden jälkeen. Tällä vaimo tarkoitti tietysti kello kuuden jälkeen. Heimo kuitenkin tulkitsi asian toisin ja luulee sopineensa että tapaa vaimon kuuden oluen jälkeen.

14 kommenttia:

 1. Jees... Taaskaan selittäjä ei ruvennut arvailemaan mitä Riitta sanoo tai tarkoittaa... Toki Riitan suuhun olisi sopinut esim "Minun kuusta ei tuoda olutta" tms

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. GH, Rivo-Riitta ei esiinny tässä siksi, että vitsi olisi jotakin sellaista mikä sopisi hänen sanottavakseen, vaan siksi, että hän on ammatiltaan baarinhoitaja, joka myy olutta elannokseen.

   Poista
  2. http://www.rautalankapori.fi/2019/08/valijuusto-fingerpori-rautalangasta.html?m=1 ihan kuten tässäkin hän on vain asiakas. Silti rupesit arvuuttelemaan mitä hän kommentoi tohon välijuustoon


   Joten miksi ei nyt arvailtu miten reagoidaan tohon Kuusi olutta, koska siitä on vielä helpompi keksiä vitsi

   Poista
  3. GH, olen tuo kommentoija, joka kertoo R-R:n ammatin. Sen sijaan EN OLE IKINÄ arvuutellut mitään välijuustosta, ENKÄ totisesti ole Rautalankaporin ylläpitäjä.

   Etkö todellakaan tajua, että "Anonyymi" EI OLE kenenkään henkilökohtainen nimimerkki. Se tarkoittaa, että kyseinen kommentoija kommentoi nimettömänä. Kuten kymmenet eri kommentoijat täällä tekevät. Kukaan ei pysty erottamaan yhtä "Anonyymiä" toisesta, jos tämä ei itse mainitse olevansa joku aiempi "Anonyymi". Sinä keskustelet täällä ties kuinka monen eri henkilön kanssa kuvitellen, että kyseessä on yksi ja sama ihminen!

   Tarkista sana "Anonyymi" vaikka täältä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Anonyymi

   Olet kyllä varsinainen puupää.

   Poista
  4. Älä raivoo, ei se viesti sulle ollut tarkoitettu.

   Keskustelu olisi sivistyneempää jos uskallat rekisteröityä

   Poista
  5. En ymmärrä ensimmäistä(kään) kommenttia tällä kertaa; tässä on väärä premissi - yllättäen Gh:lla. Suomen kielen sanalla "kuu" ei ole yhtäkään taivutusmuotoa, joka olisi "kuuden". Lähinnä on "kuiden", eikä se tähän sovi. Vitsi on parempi, kun ei sotketa tähän kuuta eikä kuusipuutakaan, kun sekään ei taivu "kuuden". Sori tosikkouteni!

   Poista
  6. Mutta heino sanookin Riitalle "Kuusi olutta"

   Tästähän saisi heti arvuuteltua miten Riitta tuohon reagoi. Ihan kuteb arvuuteltiin miten hän reagii sanaan Välijuusto

   Poista
 2. Gh: Koska vitsi ei tällä kertaa ollut kuusi-kuu sanojen samankaltaisuudessa vaan väärinkäsityksessä siitä, mitä kuudella (luku) tarkoitetaan. Ole hyvä ja lue seuraava lause hitaasti ja useamman kerran peräkkäin, tarvittaessa pyydä jotakuta lukemaan se sinulle ääneen: Vaikka stripissä olisi jokin tietty sana tai sen taivuttamisen mahdollisuus, sen vitsi EI VÄLTTÄMÄTTÄ perustu juuri siihen. Kerro jos et tajunnut, voin tarvittaessa vaikka yksinkertaistaa tuota vielä. Mun on aina käynyt sääliksi ihmisiä jotka ei ymmärrä huumoria ja autan teitä mielelläni jos vain voin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kuten ei sanassa Pätkätyö ole myöskään vitsiä, koska sinä olet sen niin päättänyt

   Poista
  2. Riippuu kontekstista eli asiayhteydestä, ei itse sanasta. Tarkoitan sillä, että sanalla voi olla useampia merkityksiä riippuen sitä ympäröivistä sanoista. Esimerkiksi sanassa pätkätyö -kuten itsekin sanoit- ei ole vitsiä, mutta siihen voidaan luoda sellainen kontekstin avulla. Näiden tilannekohtaisten kaksoismerkitysten tajuaminen saattaa olla joillekin vaikeaa, varsinkin tiettyjä autistisia piirteitä omaavat eivät välttämättä osaa niitä hahmottaa. Vaikka selvästikään et siihen itse kykene, ihailen silti sinnikkyyttäsi yrittää tajuta niinkin vaativaa huumoria kuin Fingerpori. Tuo on jo melkeinpä inspiroivaa.

   Poista
  3. Eli on ok että spekuloit miten riitta suhtautuu sanaan "välijuusto" mutta ei ok että spekuloisit miten se suhtautuu virkkeeseen "kuusi olutta" molemmista yhtä helppo / vaikea vääntää vitsiä

   Poista
  4. "Anonyymi" ei ole kenenkään nimimerkki vaan tarkoittaa että kirjoittana esiintyy nimettömänä. Useampi eri ihminen voi siis esiintyä "anonyyminä". Sinähän olet oppinut tänään vaikka mitä.

   Poista
 3. GH, kerropa MIKSI sinä roikut täällä häpäisemässä itseäsi? Nautitko siitä, että ihmiset alkavat pilkkaamaan sinua, tai suuttumaan sinulle. Kerjäätkö ehkä sääliä? Eikö sinulla on muuta tarkoitusta elämälläsi kuin trollata täällä?
  Sinä valitat aina, että selitys on väärin, joten en tajua, että luet niitä. Olet selvästi hoidon tarpeessa. Jopa Rivo-Riitta sanoisi niin.

  VastaaPoista
 4. Saattaahan nämä Fingerporit joskus olla vähän vaikeita ymmästää, mutta ei ne nyt sentään niin hankalia ole kuin Gh tulkitsee.

  Hänen kipuilunsa Jarlan strippien, rautalankaselitysten ja muiden kommenttien kanssa on kyllä aika hupaisaa, ja ehdottomasti lisää tämän palstan hauskuutta.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.