Panseksuaali - Fingerpori rautalangasta 19.9.2019


Päivän stripissä nähdään panseksuaali, joka Fingerporin maailmassa tarkoittaa, että henkilö tuntee seksuaalista mielenkiintoa Peter Paniin. Tavallisemmin panseksuaalisuudella tarkoitetaan sitä, että henkilö tuntee seksuaalista halua ihmiseen tämän sukupuolesta riippumatta.

6 kommenttia:

 1. Kreikan mytologiassa Pan- jumalan piirteisiin kuului huomattava seksuaalinen kyvykkyys, eli hän oli ns. kova panomies. J.M.Barrien luoma Peter Pan- hahmo taas oli poika joka ei halunnut kasvaa aikuiseksi. Jarlan tulkinnassa on piirteitä näistä molemmista. Aika hauska.

  VastaaPoista
 2. "Henkilö tuntee seksuaalista halua ihmiseen tämän sukupuolesta riippumatta." Eikös tuota kutsuta biseksuaalisuudeksi? Itse strippi on kyllä hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bi- ja panseksuaalisuuden ero lienee siinä, että panseksuaalinen voi olla suuntautunut ihan kaikkiin mahdollisiin aikuisiin ihmisiin. Pedofilia, eläimiin tai esineisiin tms. suuntautuminen ei kuulune sen piiriin. Mutta miehet, naiset, trans- ja intersukupuoliset ja mitä niitä nyt onkaan, kaikki käy, aina panettaa. (Sorry huono vitsi. En voinut jättää kirjoittamatta.)

   Poista
  2. Kiitos tästä selvennyksestä. Musiikkipiirissä pan-huilisti on ilmeisesti miesmuusikko, joka työntää huilunsa joka paikkaan.

   Poista
 3. Panseksuaali sanan sanakirjamerkityksessä lienee Asko Vilenius.

  VastaaPoista
 4. Uskaltaako tässä enää käyttää pan-suolaa?

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.