Aineeton lahja - Fingerpori rautalangasta 14.10.2019


Aineettomalla lahjalla tarkoitetaan, että lahja on jotain muuta kuin tavaraa tai esineitä. Fingerporin tunnettu pilviveikko luulee kuitenkin aineettoman lahjan tarkoittavan lahjaa, joka ei sisällä huumausaineita. Hänen kannabiskeksinsä eivät täytä aineettoman lahjan kriteeriä kummassakaan mielessä.

18 kommenttia:

 1. Mikäli sanassa esintyy a o u taipuu se ssa päätteenä

  Muuten taipuu ssä päätteenä

  Eli oikea muoto on kAnnabiksensA

  Noh Suomi on sulle paha kieli.

  Toinen yleinen moka on sana diabetes. Joskus jopa samassa jutussa puhutaan diabetestä ja diabetesta sairastavasta henkilöstä

  Merisäässä välillä näkyvyys on kilometriä ja välillä kilometria... Kilometria olisi muuten oikein, mutta yhdyssanoissa puututaan vain vimppaan sanaan, joka on metri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko niin kiire pätemään ja vittuilemaan, että et viitsinyt edes lukea kunnolla? Vai onko suomi sulle paha kieli lukea?

   Poista
 2. Mutta siinähän sanotaan kannabisKEKSINSÄ,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joten joudun jatkamaan vielä, kun lopetin äsken lauseen pilkkuun.

   Poista
  2. kAnnabiskeksinsÄ

   Kyllä se A sieltä löytyi

   Poista
 3. Selityksen "kannabiskeksinsä" on ihan oikein kirjoitettu. Keksi -sana taipuu "keksinsä".

  VastaaPoista
 4. Sanassa kannabiskeksi on tuo maaginen A O tai U joten se taipuu a-päätteenä

  VastaaPoista
 5. keksi - keksinsä
  Mikä tässä on vaikeeta? Mut jos ei malta lukee kunnolla, niin menee pieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta sanassa keksi ei ole A O U joka tekisi lla päätteen

   Sen sijaan sanassa kannabiskeksi se on

   Poista
  2. Yhdyssanan viimeinen sana määrää päätteen vokaalin. Kun se on keksi, niin kannabiskeksistä on kyse.

   Poista
 6. Anon 9:16, 10:02, 15:33:
  On jo hetken ollut ilmeistä, että trollit ovat ilmestyneet sontimaan tälle hauskalle sivustolle. Se selvisi viimeistään Keihäs-sarjiksessa, jossa nimimerkki Gh:ta esittävä / esittävät Anonyymi(t) alkoivat tahallaan vängätä aivan selvistä asioista. En tiedä, oliko alkuperäinen Gh trolli vai vaan sekaisin, mutta häntä näyttelevä(t) Anonyymi(t) selvästi on/ovat täällä vain ärsyttämässä muita.
  Nyt olisi syytä tehdä se vaikea asia, mikä trolleille kuuluukin tehdä: vaieta ne kuoliaaksi. Aina, kun tulee selkeän tyhmä kommentti, antaa sen vaan olla, eikä ainakaan kannata alkaa valistaa tai hermostua. Näin trolli ei saa ruokaa.
  T: Anonyymi-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ilmeistä että palstalle on pesiytynyt joku anonyymisetä joka spämmää samaa viestiä eri ketjuihin. Suhtautukoon kukin tuollaiseen perseilijään miten parhaaksi näkee.

   Poista
  2. Ano 16:53; omasta puolestani voin sanoa, että ylläoleva Anonyyymi-setä ei ole ainoa, joka on pyytänyt olemaan ruokkimatta trolleja.
   Ja minä suhtaudun häneen niin, että hän on oikeassa.

   Poista
  3. Onneksi sentään maailma ei ole sellainen, jossa kaikki minua typerämmät pitäisivät päänsä kiinni. Silloinhan minä itse olisin tyhmin kaikista äänessä olijoista. Ei sillä, saatanhan ollakin, mutta sen voi jokainen lukija ja kuulija itse arvioida, omista lähtökohdistaan.

   Se, että joku on typerys tai trollaa haittaa minun elämääni aika vähän. Joskus ne viestit ovat jopa aika hauskoja. Silkka pahantahtoisuus nyt vähän harmittaa, mutta siitäkin voi oppia jotain elämässä tärkeää.

   Mielestäni on parempaa että eri tavoin ajattelevat keskustelevat keskenään, tai sitten ymmärtävät olla kommentoimatta jos mitään sanottavaa ei ole, kuin että aletaan bannaamaan porukkaa mitättömistä syistä.

   Poista
 7. Eli 2000 metriÄ vastaa 2 kilometriA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei. Se vastaa kahta kilometriä. Yhdyssanan pääte määräytyy sanan viimeisen osan mukaan, eli kilometrissä metrin mukaan.

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Vokaalisointu

   Poista
  2. "Kilometria olisi muuten oikein, mutta yhdyssanoissa puututaan vain vimppaan sanaan, joka on metri"

   Noinhan juuri sabottiin

   Silti kilometri ja etekin sana diabetes taipuu usein väärin

   Poista
 8. Huomasiko kukaan, että huumeilijat ovat menossa katsomaan Fingerpori-elokuvaa. Eli jonkinlaista Jarlan oman tuotteen piilomainonta kyseessä.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.