Tuttu TV:stä - Fingerpori rautalangasta 23.10.2019


Stripissä on tarjouksessa kanavanvaihtonappi ja kyseistä tuotetta mainostetetaan sloganilla "tuttu tv:stä". Tätä ilmausta käytetään yleensä mainostamaan tuotteita, jotka ovat näkyneet tv-mainoksissa tai tv-ohjelmissa. Myynnissä oleva kanavanvaihtonappi ei kuitenkaan ole ollut mainoksissa tai televisiosarjoissa, vaan se kuuluu television vakiovarusteisiin ja on siksi tuttu fyysisestä televisiolaitteesta.

27 kommenttia:

 1. Siis myydäänkö jotain kanavanvaihtonappi -nimistä tuotetta erillisenä jossain? Kaukosäätimissä sellainen tietysti on muiden toimintojen ohella, mutta mihin tarvittaisiin pelkkää yhtä nappia?

  Vitsi olisi ymmärrettävä jos tuollainen tuote olisi todella olemassa, nyt se ei kyllä auennut.

  VastaaPoista
 2. Saa olla Jeesuksen vanha televisio, mistä löytyy kanavan vaihto nappi.Vai tarkoitetaanko tässä kaukosäätimessä olevaa nappia? Niitä myydään erikseen kai vain fingerporissa. Mitähän nappeja taiteilija on mennyt ottamaan, että tällaisen stripin on saanut aikaiseksi?

  VastaaPoista
 3. Sen lisäksi että koko kanavanvaihtonappi erikseen kaupattavana tuoteena on outo, koko stripin olisi voinut myös kuvata paremmin. Yhteen ruutuun kuvattuna idea olisi selkeämpi.

  VastaaPoista
 4. Tuuraaja ählämikö se siellä taas?

  Et sitten aijemmista stripeistä muista mille asioille "nappi" on synonyymi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun Jarla ei tässä ole vääntänyt vitsiä "nappi" -sanan merkityksistä, ei rautalangan vääntäjäkään niitä ole lähtenyt selitykseensä keksimään.

   Aiemmin-sanassa ei muuten ole j-kirjainta, minkä nyt pitäisi jokaisen ala-asteelta päässeen suomalaisen tietää.

   Poista
  2. Vitsiä ei ole koska sä et sitä löydä?


   http://www.rautalankapori.fi/2019/05/nappeja-tor-verkosta-fingerpori.html?m=1

   Kas tässä sulle aijempi sanan nappi toinen merkitys

   Poista
  3. Anonyymi 14.43: Tämän päivän stripissä ei ole nappi- sanan vaihtoehtoisiin merkityksiin liittyvää vitsiä. Vitsi ei muodostu pelkästään siitä, että nappi merkitsee pillerimuotoon koostettua huumetta, vaan tämän oivalluksen pitäisi liittyä jotenkin myös sarjakuvan muuhun sisältöön.

   Jos olet eri mieltä, pitäisi sinun pystyä kertomaan millainen se vitsi on. Kovasti epäilen, että et siihen pysty.

   Poista
 5. Tarkoittaako tämä siis jotain pilleriä? On niin epäselvästi piirretty, ettei oikein aukea. Minusta tämä on huonoin fp tähän saakka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä sanoisin että tämä liittyy tv:ssä edelleen pyörivään mainokseen jossa todetaan "voita hiivatulehdus" josta saisi kyllä vitsin helpommallakin

   Poista
 6. Silloin strippi olisi jotenkin ymmärettävissä, jos tämä olisi herra Muhevaisen mainos, jossa hän kauppaa nappeja, joilla pääsee viihdekanavan puolelle. Silloin sillä olisi asiayhteys mainokseen, sillä televisiostakin voidaan vaihtaa kanavaa nappia painamalla.

  VastaaPoista
 7. Mitä tuo taustan vaihtuminen meinaa ja miksi tuo "Tuttu TV:stä" leijuu outona kolmiona?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeanpuoleisen ruudun vasemmassa yläkulmassa näkyy osa samaa mainosta kuin vasemmassa ruudussa. Jarla olisi kyllä voinut kuvata stripin yhtä hyvin tai paremmin myös yhdellä ruudulla.

   Kaiken kaikkiaan aika kökkö Fingerpori.

   Poista
  2. Ei se ole mikään kolmio, vaan litteä juliste, jossa on reunassa erivärinen (siis ei varjostus) tuotetta osoittava alue, siis jonkinlainen nuolenkärki, joka tekee muuten neliönmutoisesta julisteesta viisikulmaisen.
   Hämäsi kyllä minutkin aluksi.

   Poista
 8. Onkohan vika minussa vai missä kun nämä Fingerporin vitsit tuntuvat huonontuneen viime aikoina? Olenko minä kentien kasvamassa henkisesti Fingerporin kaltaisen huumorin yli/ohi vai onko Jarlan Pertillä yksinkertaisesti jo ideat loppumassa? Sekin Rivo-Riitan " Minä teille asian X näytän" on ollut jo monessa stripissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unknown, vika on sinussa. Kausittaista vaihtelua on toki ollut, mutta yleisesti taso on pysynyt. Ongelma on siinä, että lukijat tietävät jo liian hyvin mitä odottaa ja keksivät sanaleikin ennen sen lukemista ja sitten varsinainen punchline menettää tehoaan. Mutta uudet lukijat kokevat varmasti samaa kuin me konkarit sarjan alkuaikoina.

   Poista
  2. Nythänollaan menty juuri toiseen suuntaan.

   Eli se ekan ruudun repliikki josta saisi väännettyä vitsin, ei olekaan oleellinen. Toistunut aika usein

   Poista
  3. Ilmaiskuja Itä-Fingerporiin oli erittäin hyvä. Myös se elämää nähnyt pöytä.

   Poista
 9. Alkaa veto loppua.

  VastaaPoista
 10. Tässä ruudut yhdistettynä tästä hauskasta jutusta! https://scontent-hel2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/75486047_1290098147826885_1162807295256559616_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_oc=AQnopsit7ItXRwLsLua3y1lDoXATLkhRk5h3-l0HPQBdO29ibCHZMq3YYHx5qoP2v2Y&_nc_ht=scontent-hel2-1.xx&oh=b7698812b8c5d51a3374d4fdd1145dc8&oe=5E1A046A

  VastaaPoista
 11. Ei ymmärrä. Miksi telkkuun myytäisiin erikseen vain kanavan vaihtoa varten nappi hintaan 5,90€? Eikö se ole vakiovaruste kaikissa töllöissä? Miksi "telkun" ruutu on epämääräisen muotoinen ja kanavanvaihto nappi näytää taitetulta paperilapulta? Ei aukea vaikka rautalangasta vääntäisi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko kyseessä pussissa oleva varaosa, mahdollisesti rikkoontuneen napin tilalle. Huonohan tämä tosiaan oli, voisi kuvitella, että ammattilainen olisi saanut "tuttu TV:stä"-ideasta vähällä vaivalla toimivankin.

   Poista
 12. Ehkä vitsi olisi toiminut paremmin jos oltaisiin myyty vaikka antennia tai kuvaputkea tai ehkä jopa kaukosäädintä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei. Koska fingerporissa(kin) on napilla useita merkityksiä, joista selittäjä ei muistanut yhtään, ja jätti sananan huomioimatta.

   Poista
 13. Kanavanvaihtonappi on "viihteelle" vaihtava nappi eli trippi läpipainopakkauksessa tms. Toisaalta tv:stä tuttu on kanavanvaihtonappi sekä viihdekanava. Allan katsoo stripin eka ja toka ruudussa eri suuntiin huoneessa, jolloin tausta on erilainen.

  VastaaPoista
 14. Tämä oli vasta tänään Turun Sanomissa. Ikävä huomata että nämä kaikista kehnoimmat jutut ovat pääsääntöisesti Jarlan omia.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.