Koirat pidettävä kytkettynä - Fingerpori rautalangasta 30.10.2019


Päivän Fingerporissa puiston kyltti sanoo, että koirat on pidettävä kytkettynä. Tämän voisi järkevästi olettaa tarkoittavan, että koirien on oltava kiinni talutushihnassa. Stripissä kaupungin työntekijä Allan tulkitsee kyltin sanoman kuitenkin toisin ja on stripin tilanteessa huomauttamassa sähkökoiran ulkoiluttajalle siitä, että hänen koiraansa ei ole kytketty virtaa päälle, vaikka kyltissä näin käsketään.

14 kommenttia:

 1. Vitsi vaatisi toimiakseen sen, että henkilöiden toiminta olisi jollain tavoin perusteltua. Verkkovirralla toimivan sähkökoiran raahaaminen hihnan päässä pitkin puistokäytävää on kyllä absurdia, mutta mitään vitsiä siinä on vaikea nähdä. Se on vain järjetöntä.

  Ja mikä tuollainen sähkökoira edes on?

  Kai niitä sitten voi olla Fingerporissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkan:

   Toisaalta, vitsi joka ei ole hauska voi muuttua hauskaksi silloin, kun alkaa perustelemaan miksi se ei ole hauska.

   Alapeukkua silti.

   Poista
  2. Muutamalle kommentoijalle täällä tekisi hyvää jättää tämä palsta hetkeksi rauhaan, lukea The Complete Far Side ja jupista itsekseen, että nämähän ovat ihan järjettömiä ja absurdeja, ei tommosta voi olla.

   Poista
 2. Totta kai Fingerporissa koirien tulee olla kytkettyinä. Vähän kömpelö strippi, mutta menettelee.

  VastaaPoista
 3. Kyllä fingeeporin lukia olettaa että se kytkettynä meinaisi yhdyntää, tai mitä sanaa panemisesta käyttäisitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut minulla yhdyntä mieleen, mutta sepä olisi kummalista miten Fingerporissa koira jäisi nalkkiin.

   Poista
  2. Kummallista. Jäi häiritsemään kirjoitusvirhe. Yhtä ällää vaille.

   Poista
 4. Nyt Rautalankaporin selitys menee mielestäni hieman ohi. Kyse ei nähdäkseni ole siitä, että koirassa ei ole "virta kytkettynä päälle", vaan siitä, että koira ei ole kytkettynä sähköverkkoon. Perustelu: kuvassa ei näy virtakytkintä, vaan irtonainen virtajohto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä Allan näytä siltä, että olisi huomauttamassa, vaan hän näyttää vain hämmentyneeltä. Ehkä Allan ei tuossa edes tiedosta kyltin ja kytkennästä irronneen koiran välillä mitään linkkiä.

   Mutta kehutaan rautalangantaivuttajaa yleisellä tasolla. Selitykset ovat hyviä ja asiallisuudessaan hauskoja. Onkin aika ikävää, että paikka on joutunut Gh:n sekä tämän sivupersoonien ja ehkä muidenkin trollien temmellyskentäksi.

   Poista
  2. Olen samaa mieltä rautalangantaivuttajan juttujen yleisestä hyvästä tasosta, samoin kuin siitä, että tämä sivu on hauska olla olemassa. Siispä kiitos sivuston ylläpitäjälle ja selittäjälle, ovat nämä sitten sama tai eri henkilö!

   Poista
  3. Lisättäköön vielä, että myös täältä kommenteista löytyy aina välillä todellisia kultakimpaleita. Esimerkiksi viimeviikkoisen "Poliisi taltutti mielenosoittajia patukoin" kommentin 24.10. 16.10 olen lukenut useita kertoja, joka kerta hykerrellen. Aika montypythonmaista tajunnanvirtapäätelmäketjua.

   Poista
 5. Puistossa kulkee mies, joka on unohtanut ottaa koiranhihnan mukaan lähtiessään ulkoiluttamaan koiraansa, mutta onkin sen sijaan ottanut sähköjohdon. Ilmeisesti hajamielinen, eli muistisairas henkilö. Koira on juoksennellut ympäriinsä vapaana, ja syönyt puun juurella näkyviä kärpässieniä, ja kuolla kellahtanut polulle juostuaan isäntänsä perään. Allan on parhaillaan pystyttämässä koirien kiinnipitämiseen ohjeistavaa kylttiä.

  Koko strippi on tehty kansanvalistushengessä opastamaan ihmisiä siitä, että koirat pitää pitää kiinni, ettei niille käy huonosti.

  Näin minä tämän tulkitsin lukematta rautalankaporia. Selitys sähköllä toimivasta koirasta on mielestäni hieman ihmeellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa huomata, että kyltissä kirjain E on alleviivattu. Se ei voi olla sattumaa. Kyseessä on selvästikin viittaus siihen, että kytkentä on "electric" tai "electronic". Vertaa sanoihin e-mail tai e-book.

   Poista
  2. Etkö näe, että miehellä on flexi kädessä, josta lähtee litteä hihna joka kelautuu helposti. Takaa vasta lähtee sähköjohto jossa pistotulppa. Ilman sähköä koira ei pysy pystyssä.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.