Koiranilmat ulkona - Fingerpori rautalangasta 9.10.2019


Koiranilmalla tarkoitetaan huonoa säätä, eli sateista tai muuten epämiellyttävää säätilaa. Stripissä ulkona on kuitenkin konkreettisesti koiran ilma, sillä koira on pieraissut eli päästänyt ilmaa suolistostaan.

7 kommenttia:

 1. En ole kuullut tuota ilmausta käytettävän monikossa: koiranilmat. Siksi tämä vaikuttaa mielestäni vähän väkisin väännetyltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkemmin katsottuna stripissä myös vihmoo vettä eli monikossa on koiranilmat. Mutta silti väkisin tuntuu väännetyltä.

   Poista
 2. Hyvä että kerroit mitä se pieraisu tarkoittaa...

  Kertoisitko vielä mitä se "paskalla" tarkoittaa http://www.rautalankapori.fi/2016/02/pasqual-espanjan-suurlahetystossa.html?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tarkoittaa sitä, että kyseinen henkilö on kirjoittamassa kommentteja rautalankaporiin nimimerkillä Gh, välillä myös Unknown ja toisinnaan mukaovelasti ilman nimimerkkiä, vaikka kommentin sisältö paljastaakin henkilöllisyyden välittömästi.

   Poista
  2. Itsepuhelua :F

   Jospa eka rekisteröidyt ja sitten esität vainoharhokasi, eiks juu

   Poista
 3. Selityksessä väitetään virheellisesti pierun tarkoittavan ilman päästämistä suolistosta, sillä ilma on "useiden eri kaasujen seos, joka muodostaa Maan ilmakehän". Tässä tapauksessa pitäisi puhua suolikaasusta, koska ilma ja suolikaasu muodostuvat keskenään erilaisista kaasuseoksista ja tarkoittavat siten eri asioita.

  VastaaPoista
 4. Pieruhuumori lienee maailman vanhinta huumoria. Pieru, tuo epäpyhä henkäys, rikkoo minkä tahansa juhlallisen tai vakavan tilanteen. Se on röyhkeä, salakavala ja arvaamaton.

  Olen kuullut/lukenut jonkun lausuneen asiasta mietelmän, että jokainen pieru on jollain tasolla hauska.

  Yllä olevalla alustuksella; tämänkertainen Fingerporin pieruvitsi oli aika vähäisessä määrin hauska. Ei jyräyttänyt kunnolla, vaan löyhäytti ympäristöön vain lievän suolikaasun hajun. Ei edes niin vahvaa, että siitä saisi kukaan paikallaolija aiheen hihkaista kysymyksen, että kuka pieraisi. Vain tympeän tunteen, kuin menneinä vuosina kolmostietä ajettaessa Valkeakosken kohdalla.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.