Ensimmäinen suomalainen valittu astronauttiohjelmaan - Fingerpori rautalangasta 1.10.2019


Kun Heimo kuulee radiosta, että ensimmäinen suomalainen on valittu NASA:n astronauttiohjelmaan, luulisi tämän tarkoittavan, että ensimmäistä kertaa avaruuteen pääsee suomalainen henkilö. Osoittautuu kuitenkin, että avaruuslennolle on valittu historiassa ensimmäisenä Suomeen asumaan saapunut suomalaisten esi-isä.

12 kommenttia:

 1. Suomeen tullut ensimmäinen asukas ei ole Suomalainen, vaan maahanmuuttaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei stripistä käy ilmi onko kyseinen olento syntynyt Suomen alueella vai muuttanut tänne. Rautalanganvääntäjän sananvalinta ei siis välttämättä pidä paikkaansa, mutta vitsin kannalta se on epäolennaista.

   Poista
  2. Gh taitaa olla ulkomaalainen, kun ei osaa kirjoittaa sanaa suomalainen.

   Poista
  3. Selittäjä taitaa olla ulkomaalainen kun ei taivu nimi Seppo tai Audi... Ei sitten millään

   Poista
 2. Gh:lle tiedoksi:
  Suomalainen kirjoitetaan pienellä, paitsi lauseen alussa kuten tässä tapauksessa.
  Olen joskus kritisoinut, että miksi ylläpito ei poista näitä Gh:n sekoiluja. Mutta nyt olen vähän kallistunut sille puolelle, että niitähän on mielekiintoista seurata. On hämmästyttävää ja mielenkiintoista nähdä miten monella tapaa asian voi ymmärtää (tahallaan tai vahingossa) väärin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilin pitkään trolliksi, mutta alan olla entistä varmempi että kyseessä on jostain henkisestä rajoitteesta kärsivä kaveri. En viitsi olla hänelle ilkeä, lähinnä käy sääliksi miten joltain voi noin totaalisesti puuttua käsitys siitä, miten huumori toimii. Gh, toivon ja uskon että vastapainona sinulla on vahvuuksia elämän muilla osa-alueilla.

   Poista
 3. Kyllä minä isänmaallisena ihmisenä voin kirjoittaa suomalainen sanan isolla alkukirjaimella korostavakseni asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just. Mitäpä siitä äidinkielen osaamisesta, kun vain on kova inttämään ja isänmaallinen.

   Poista
  2. Jos kirjoitat kansallisuudet isolla, et ole isänmaallinen (tai "ettoo Isämmuvallinen", jos on helpompi ymmärtää), vaan harjoitat anglismia (tai "suosit Enklantin-kiältä Suomen siasta", jos on helpompi ymmärtää). En tiedä miksi haluat "korostavaa" tätä ominaisuutta itsessäsi, mutta mikäs siinä sitten.

   Poista
  3. Gh taitaa olla ulkomaalainen, kun ei osaa kirjoittaa "suomalainen-sanan" oikein. Tosin parempaa kieltä taitaisi olla kirjoittaa "sanan suomalainen".

   Poista
  4. Selittäjä taitaa olla ulkomaalainen kun ei ossa taivuttaa esim. Nimiä Seppo ja Audi.

   Kantasuonalaisten suussa nuo taipuu ilman isompia tuskia

   Poista
  5. Onkohan stripissä esiintyvä hahmo sittenkin ensimmäinen suonalainen? Siis ensimmäinen suon alta kaivettu suomalainen.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.