Maksaa luonnossa - Fingerpori rautalangasta 5.10.2019


Päivän stripissä lehtiotsikko antaa ymmärtää että Homelius maksoi mökin vuokran seksillä. Todellisuudessa Homelius tarjosi luonnon helmassa ruokaileville vierailleen maksaa.

13 kommenttia:

  1. Mistäs sä ton seksin tohon keksit?

    Hain oikein googlella fingepori ja luonnossa, eikä yhtään viittausta joka osuisi yhteen sun kaa.

    Eli kyllä fingerporissa se luonto on ihan luonto...


    Itse tulkitsisin stripin niin että se mökki onkin teltta tma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "maksaa luonnossa" tarkoittaa yleisesti tunnetusti juurikin seksillä maksamista. Ei rautalangan kirjoittaja sitä itse keksinyt.

      Fraasin ikivanhuudesta huolimatta aika näppärä vitsi.

      Poista
    2. Ensimmäisen anonyymin ajatuksenjuoksu ei kyllä aukea. Jos mökki onkin teltta, missä se vitsi on?

      Vitsi syntyy "maksaa luonnossa" -ilmauksen kahdesta merkityksestä. Mitä maksetaan on sivuseikka.

      Poista
  2. Eikös ole ihan samanlainen strippi vuosien takaa, jossa Homelius kutsuu urakoitsijat piknikille ja tarjoaa ankanmaksaa.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi 9.42 ei taida osata käyttää hakukonetta. Esim. Kalevassa 31.3.2018 julkaistussa stripissä Homelius tarjoaa jäähallin urakoitsijoille maksaa luonnossa. Ja lehdistö on valppaana, tietysti.

    VastaaPoista
  4. Mistäs itse vetäisit tuon teltan, kun sitä ei ollut stripissä mainittuna tai edes kuvitettuna? Aivan ihmeellistä sakkia näissä kommentoijissa, jos ovat edes tosissaan... "Itse tulkitsisin" taitaa olla vain kansanomaisempi nimitys nykyään niin suositulle "vaihtoehtototuudelle".

    VastaaPoista
  5. >>"Itse tulkitsisin" taitaa olla vain kansanomaisempi nimitys nykyään niin suositulle "vaihtoehtototuudelle".>>

    Niin ja ei ymmärrä vitsiä vaikka rautalangasta väännetään!

    VastaaPoista
  6. Ei vitsissä muuta vikaa, mutta otsikon kaksoispiste on ihan väärä välimerkki; ei toteuta kieliopissa mainittua kaksoispisteen tehtävää, ei myöskään toimitussihteerien vakiintunutta (oskin väärää) tapaa käyttää mainittua välimerkkiä otsikoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä merkityksessä missä otsikon laatija ilmeisesti on tarkoittanut tekstinsä ymmärrettävän, kaksoispiste on aivan paikallaan. Kielitoimiston ohjepankista seuraava:

      "Kaksoispiste osoittaa, että sen jäljessä tuleva tekstin osa täydentää, täsmentää tai perustelee edellä esitettyä."

      Jos otsikon on tarkoitus kuvata todella tapahtunutta, siis maksan tarjoamista vuokratulla mökillä kauniissa maisemassa, kaksoispisteen käyttö on kyseenalaisempaa: aterian alkupalojen laatu tosin kyllä täsmentää tapahtunutta, mutta ei perustele sitä.

      Poista
    2. "Kaksoispiste osoittaa, että sen jäljessä tuleva tekstin osa täydentää, täsmentää tai perustelee edellä esitettyä."

      Aivan. Ja tässähän se ei sitä tee.

      Poista
  7. GH, äkkiä tänne! Kerro kaikille, että Rautalanka on väärin, koska Homelius ei selvästikään lue tuota etusivua, vaan ihan jotain muuta lehden toiselta puolelta! Ja vaikka tuossa rautalangassa ei väitetäkään Homeliuksen lukevan tuota etusivua, niin vitsi on silti selvästikin jotain tuolta lehden piilossa olevalta aukeamalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämähän on jo fingerporin vakiovitsi. Eli luetaan uutistq, ollaan järkyttyneitä, vaikka uutisessa on totuus. Toisin kuin lööpissä

      Poista
    2. Homelius ei pelästy etusivun otsikkoa, mutta hiki nousee pintaan, kun hän miettii, josko sisäsivuilla paljastetaan hänen tuhlanneen kaupungin rahoja mökkivuokraan ja ateriatarjoiluun. Tämä voidaan tulkita kaupungin varojen väärinkäytöksi tai jopa kutsuvieraiden lahjomiseksi.

      Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.