Kohta tulee sanomista - Fingerpori rautalangasta 9.5.2020


Päivän stripissä Allan näkee kuinka tuulettimia kuljettava kuorma-auto on törmäämässä lantakuormaa vetävään traktoriin. Allan kommentoi tilannetta sanoilla "tulee sanomista". Stripin vitsi on siinä, että Allanin olisi voinut odottaa käyttävän saman merkityksen omaavaa ilmaisua "paska osuu tuulettimeen", sillä kyseinen ilmaus sattumalta kuvaa sekä juuri tapahtuvaa fyysistä onnettomuutta, jossa tuulettimet törmäävät lantaan, että sen jälkipuintia ja seurauksia.
Tilanteessa kärkikolmion takaa tulevalla kuorma-autolla on väistämisvelvollisuus.

18 kommenttia:

 1. Rautalangoittajan huomautus väistämisvelvollisuudesta on aivan paikallaan.

  Tilanteessa jossa autoilija on tulossa kärkikolmion takaa pää-tielle ei ole kyllä kahta sanaa siitä, kuka mahdollisessa onnettomuudessa on syyllinen, joten tapausta tutkivalle viranomaiselle sitä sanomista on aika vähän. T-risteykseen sivutieltä lujaa ajavan kuorma-autoilijan on myös vaikea saada autoaan ylipäätään pysymään tiellä risteyksessä, tuollaisella ajotavalla kuorma-auto olisi nurin tai ojassa ilman traktoriakin.

  Autonkuljettaja näyttää katsovan tuleeko vasemmalta liikennettä, joten jos hän on kääntymässä risteyksessä oikealle ja pystyy pitämään autonsa kaistallaan kovasta tilannenopeudesta huomimatta, on ihan mahdollista että tilanne menee ohi ilman vahinkoja. Vaikka kyllä tuossa varsinkin traktorinkuljettajan turvallisuus näyttää hyvin huonolta.

  VastaaPoista
 2. Missä nolo kiertoilmaisu? Vaadimme noloa kiertoilmaisua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paska on paska jopa Mikon mielestä.

   http://www.rautalankapori.fi/2016/02/pasqual-espanjan-suurlahetystossa.html

   Toki itsekin odotin että näin neljässä vuodessa Mikko olisi tehnyt itsestään entistä nolomman, ja käyttänyt vaikkapa ilmaisua "ulostemassa"

   Poista
  2. Anonyymi 10.57 olet kyllä varsin nolo, kun et edes tunne ehdottamasi ilmaisun merkitystä. Ulostemassa on väärä käsite tähän yhteyteen. Esim. tankissa kuljetetusta lietesäiliön sisällöstä voitaisiin käyttää sitä nimitystä.

   Traktorin lavalla kuljetettava kotieläinten ulosteiden ja käytettyjen kuivikkeiden sekainen aines on juurikin lantakuorma, tai kansanomaisemmin ilmaistuna paskakuorma.

   Poista
  3. Eikö tällä idiootilla ole minkäänlaista kontekstin tajua? Väännän ties kuinka monennen kerran rautalangasta: näihin selityksiin sopii kuivan asiallinen sävy, eli virallisten termien (joita jostain ihmeen syystä pidät noloina kiertoilmaisuina) käyttö. Sanonnassa nimenomaan paska osuu tuulettimeen, joten sitä lainatessa ei ole syytä käyttää ulosteesta sen virallista nimitystä.

   Poista
  4. Ja anonyymi 10.57:lle oli siis suunnattu tämä.

   Poista
 3. Missäs tän päivän selitys?

  Vinkki: Tonttuovi=pillu eli voisit käyttää siitä vaikkapa termiä kohdunkaula nolataksesi itsesi taas kerran

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikeasti, gh. Tarkista mitä tuo sana tarkoittaa. Häpäiset itsesi jatkuvasti, kun et tiedä tuollaista perusasiaa naisten anatomiasta. Nuo EIVÄT ole sama asia.

   Sopii kyllä siihen, että olet kertonut olevasi miehiin päin - sinua siis kiinnostaa heppi = nolon virallisesti eturauhanen.
   Idiootti.

   Poista
 4. Asiallinen sävy? Taidat kuulua niihin jotka punastuu jos TV:stä tulee kortsumainos, ja keksit arkisille asioille noloja kiertoilmaisuja.

  Ja esim sana "tuleminen" on sulle vähän utopiaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiallinen sävy selityksissä on juuri parasta, kun sillä voi uunottaa Gh 12.04:n kaltaisia jotka eivät ymmärrä kielestä muita tasoja kuin alatyylin pilluineen ja kullineen. Ja höhöttelevät vähämielisinä aina kun kuulevat panna- tai tulla- sanat.

   Gh:lta jää ymmärtämättä suuri osa häneen kohdistuvasta pilkasta. Ja parempi niin.

   Poista
 5. Tuleminen = saada orgasmi... Ihan vaan vinkkinä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä tosiaan nautit noiden tuhmien sanojen kirjoittamisesta, gh.
   Mutta olet todennäköisesti liian nuori, jotta olisit tullut, sillä ei kukaan aikuinen toimi tuolla tavalla.

   Poista
 6. Mikset voinut sanoa esim "Kun lääkäri kertoo iehelle että synnytys sujuu hyvin, ja hänen vaimo on 10 senttiä auki, tarkoittaa lääkäri että vaimon pillu on venynyt synnytykssä 10cm, mies kuitenkin luulee että hän on velkaa 10 centtiä. Stripissä on myös toinen vitsi, sillä korttimaksaminen on edelleen hankalaa valtion/kunnan palveluissa, joten miehen ehdottama korttimaksu ei edes onnistuisi"

  Kas noin, nyt Mikko et olisi nolannut itseäsi lainkaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gh, noin ei voinut sanoa siksi, koska se ei olisi totta.
   Ihan oikeasti TARKISTA NUO! NE OVAT ERI ASIOITA!
   Tajuatko, ne EIVÄT OLE SAMA ASIA!

   Miksi sinä jatkat sinnikkäästi itsesi nolaamista tuolla, kun voisit niin helposti selvittää tuon puolessa minuutissa.

   Poista
 7. Myöskin termi "vittu revennyt 10cm auki" voisi toimia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gh 18.19:

   Kukaan lääkäri ei käytä ihmisen anatomiasta puhuessaan "vittu" - tai "pillu"-sanoja.

   Tätä on jonkun varastomieheksi päätyneen koulupudokkaan ehkä vaikea ymmärtää. Mutta tulipa nyt todettua.

   Poista
  2. Tsekkiläistä gynopornoa tullut jonkun verran katseltua, mutta nyt vasta kyseenalaistan, etteikö irstaanoloinen vanha läski tohtori sittenkään olisi oikea lääkäri. Liekö piruparoilla Valviraa ym. viranomaista, kun vanhasta itäblokin sittenkin maasta on kymysys...

   Poista
 8. Poikavuosina tuli diggailtua nuorta ja lahjakasta punk- ja (ja menkööt myös) kantrivokalistia, GG Allinia, jonka keikoilla itse artistin kakka tapasi osua faniin.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.