Vihkivalan uusiminen - Fingerpori rautalangasta 5.11.2020

 

Piispa järkyttyy kuullessaan miespappien uusineen vihkivalansa, sillä hän luulee pappien olevan naimisissa keskenään. Tästä ei kuitenkaan ole kyse, vaan papit ovat muokanneet vihkikaavassa käytettävää tekstiä.

4 kommenttia:

 1. Nyt ontuu molemmilla jaloilla.
  Papit eivät voi oma-aloitteisesti ryhtyä uusimaan mitään kaavoja, vaan siinä on alusta asti papiston lisäksi piispasto mukana, ja kirkolliskokous yms.
  "Vihkivalan" uusimisesta ei sitäpaitsi näytä olleen kyse, vaan vihkiKAAVAN. Jos tuota tahdotko-juttua voi ylipäätään pitä valana, niin sehän vain siirrettiin ohdotuksessa toiseen paikkaan.
  Entä miten tässä kontekstissa possessiivisuffiksi "mme" kuuluu asiaan, kun kyse ei ole pappien vannomasta valasta, vaan kaavan osasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmä tiiä, minusta juuri kaikessa absurdiudessaan hauska. Erityisesti toi miten piispan hattu pomppaa päästä ällistyksen voimasta :D

   Poista
  2. Kyseessä on kaavaehdotus, jonka pyytävät piispan viemään seuraavaan piispainkokoukseen. Possessiivisuffiksi tässä yhteydessä tarkoittaa kaavan olevan meidän(kyseiset papit) kirkkokuntamme hyväksymä kaava, johon ovat tehneet muutosehdotuksen.

   Poista
  3. Fingerporissa on mahdollista.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.