Allanin T-paita - Fingerpori rautalangasta 11.2.2021


Päivän stripissä lapsi näkee Allanin T-paidassa ja päättelee siitä Allanin olevan työtön. Tämän seurauksena myös Allan alkaa luulemaan että T-paita saa nimensä työttömyydestä. Erehdys saattaa johtua työttömyyteen assosioituvan työ- ja elinkeinotoimiston lyhenteestä TE-toimisto. Todellisuudessa T-paita on saanut nimensä sen T-kirjainta muistuttavasta muodosta.

23 kommenttia:

 1. Vai päätteleekö lapsi työttömyyden tupakoinnin ajankohdan, -paikan, tupakoijan ajamattoman parran ja kulahtaneen tähtikuvioisen t-paidan yhdistelmästä. Ainoa, joka tekee päätelmän mallinimestä "t-paita" sen tarkoittavan työtöntä, on Allan ja se taasen johtuu hänen omasta sokeudesta olemukseensa. Lapsikin näkee ettei keisarilla ole vaatteita eli Allanilla ei ole töitä.

  VastaaPoista
 2. En millään haluaisi lavastaa sua syylliseksi Koronaviruksen levittäjäksi Wuhanista 2019 alakaen, etkä varmaan säkään halua ottaa vastsuuta 0,012% Suomalaisen kuolemasta, joten eikö olisi parempi vaan jatkossa selittää myös ne "hankalemmat" tai muuten joudun tosiaan aloittamaan lavastamisen heti11. helmikuuta 2021 klo 10.22

  Entäpä tämän PÄIVÄN paperisessa lehdessä julkaistu hieman kinkkisempi Fingerpori numerolla 4005 "Suoro työllistää hätäkeskusta"

  Miksi se jäi nyt tänään PÄIVÄNÄ pois? Eikös sitä lasketa PÄIVÄN stripiksi tai oliko se kenties liian hankala?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 10.22. ei lasketa päivän stripiksi, sillä se julkaistiin AAMULLA.

   Poista
 3. Allanteen hyvä mies Allanteen, ei Allanin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ehdin toivoa, että Taivuttaja olisi tosiaan laittanut tuon muodon otsikkoon. Pieni pettymys, kun ei sitten ollutkaan.
   Ehkä sitten joskus.

   Poista
 4. Hauska fingerpoti, mutta heikko selitys. Vain Allan kuvittelee, että T-paita tarkoittaisi työtön-paitaa. Ennemmin lapsi yhdistää parhaat päivänsä nähneen paidan köyhyyteen ja köyhyyden työttömyyteen.

  VastaaPoista
 5. Alan epäillä, että strippiin on piilotettuna jokin todellinen vitsi, mutta se ei vain ole auennut kenellekään.
  Niin typeriä ovat sekä selitys että selityksen tähänastiset kommentit.

  VastaaPoista
 6. Eikös natseilla ollu epäsosiaalisille,työtävieroksuville, mustalaisille, tuo musta tähti.

  VastaaPoista
 7. Ehkä myöskään hihoja ei voi panna heilumaan työn merkiksi

  VastaaPoista
 8. Julkaise heti, tai EN perus rilsilmoitusta R20/37282 liittyen, jonka aiheen tiedät kyllä tosin hyvin.11. helmikuuta 2021 klo 13.25

  itse olen jo vuosia pohtinut samaa asiaa muidenmuassa mutta vähän aikaa stten törmäsin pariin artikkeliin joissa kerrottiin oikeudenkäynnistä frank dux in ja van dammen välillä ja tuossa oikeuden käynnissä eräs dux in pitkä aikainen ystäövä oli todistanut kuinka herran kuuluisa temppu jossa hän oli lyönyt palasiksi luodin kestävän lasin olikin tosi asiassa ollut hutera plexin palanen tiedän itse sen verran että laji josta hän puhuu sitä ei enää eikä hänenkää nuoruus vuosina osanneet kuin 3 ihmistä dr masaaki hatsumi(togakure ninjutsu ryuha), soto tanemura(iga ryu) sekä tunnettu ninjutsu tutkija mutta jolla todistetusti ei ollut oppilasta ja joka käytti oppimastaan samaa nimeä kuin herra dux tämän herrabn nimi oli seiko fujita(koga,yamabushi ninpo ryuha)mutta sen aikaiset japanilaiset tämän alan tietäjät ovat kanssa sanoneet että hänen temppunsa olivat lähinnä samoja kuinyamabushien uskonnollisissa tilaisuuksissa tekemät taika temput jotka kuuluvat heidän rituuaaleihinsa kuitenkin tosiasia on se että fujitalla ei ollut ainoatakaan oppilasta ja hän oli ainoa ja viimeinen jonka jossain määrin on väitetty tietävän jotain koga ninjojen taidoista vaikkakin hän sanoi kääröjen tuhoutuneen isoisänsä toimesta jolla ei vuosia aikasemmin ollut aikomusta siirtää oppia eteenpäin mutta sen kyllä sanoo järki että dux eikä fujita ole edes ikinä tavannut toisiaan mutta on helppo sanoa olevansa koga ninjutsun taitaja koska kukaan ei ole 40v tietänyt mitään taikka ketään jota tietäisi siitä jotain mutta dux han sanoo olevansa oikea koga ihmelapsi mutta usko se o p puhetta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimierkille "Julkaise heti, tai EN perus rilsilmoitusta R20/37282 liittyen, jonka aiheen tiedät kyllä tosin hyvin" sellainen tieto, että ilmaisu "muiden muassa" kirjoitetaan erikseen.

   Poista
  2. Muuten oli kyllä varsin selkeä kirjoitus.

   Poista
  3. todella selkeää tekstiä, bro. Viimeksi näin tälläistä yhden helluntailaisen selityksessä miksi pitäisi uskoa Jeesukseen

   Poista
 9. Hmm, ajattelin että lapsen mielipide Allanista joutuu yhden tähden (viidestä?) arvostelusta?

  VastaaPoista
 10. Selittäkää mulle tai lavastan Stalkkarin syylliseksi Jukka Äs Lahdin murhaan11. helmikuuta 2021 klo 14.11

  Nyt on jääny jotain välistä selvästikin?

  https://hs.mediadelivery.fi/img/1920/f5d25bf481794b40be3f8737827fb285.jpg

  Ainakin vielä muutama viikko sitten Allan oli marketissa töissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai saattoi Allanteen mitta tulla täyteen kaupanalla.

   Poista
 11. Lapsikin jo osaa yhdistää tuon paidassa olevan tähden kommunismiin, ja yleensä kommunistit ovat työttömiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu. 70 luvun tyätaisteluihin liittyy t-paita myäs. Sen ajan ihanteisiin kans voimakkaasti tommonen tähti.

   Poista
 12. Lapsen mielipuuhaa on varmaan tässä virastojen nimien opettelu. Mol tuo oli välillä työkkärin jälkeen ja tälle sivustolle sopivana selityksenä nimetty Englannin Työväenpuolueen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, vaan työministeriön, ministry on labour.
   Siis ei Labour Party, sillä täällä työ ei ole juhlaa.

   Poista
 13. T-paita saa nimensä trikoosta (tricot), jota käytettiin ensimmäistä kertaa moisten paitojen valmistamiseen.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.