Tunnustuspalkinto - Fingerpori rautalangasta 1.2.2021

 

Päivän stripissä mies saa Kirjailijaliiton tunnustuspalkinnon. Tavallisesti tunnustuspalkinnon tarkoituksena on tunnustaa palkinnon saajan merkittävä aikaansaannos, eli palkita hyvin tehdystä työstä tai keksinnöstä. Stripin mies saa palkinnon kuitenkin, koska teki palkinnon jakajille tunnustuksen; hän tunnusti kiihottuvansa kritiikistä. Epäonni tilanteessa on se, että kirjailijan saamaan palkinto ja sen myötä positiivinen palaute saattaa aiheuttaa hänelle impotenssia.

10 kommenttia:

 1. Nyt paljastui syy Fingerporin viimeaikaiselle tasonlaskulle.

  VastaaPoista
 2. Tuskin kirjailija haluaisikaan kiihottua palkinnonjakotilaisuudessa ja hän näyttää iloiselta saamastaan palkinnosta.

  VastaaPoista
 3. Tai sitten mies teki onnistuneen huijauksen. Väittämällä palkinnon jakajille kiihottuvansa kritiikistä ei tiukkapipoinen raati voinut olla palkitsematta miestä. Ja näin mies viimeisessä ruudussa näyttää tyytyväiseltä, eikä suinkaan pettyneeltä, mitä alkuperäinen selitys edellyttäneisi.

  VastaaPoista
 4. Harmillisesti jäi käyttämättä mahdollisuus negatiivivitsiin, jossa tunnustupalkinnon olisi jakanut valokuvausseura.

  VastaaPoista
 5. Kuka sitä nyt jatkuvasti kiihottuneessa tilassa haluaisi olla. Hyvinkin voi käydä pokkaamassa jonkun palkinnon välillä.

  VastaaPoista
 6. Oisko tässä ennemminkin kyse siitä että ensimmäisessä ruudussa pipopää "tunnustaa" tuollaisen aran asian, joten hänelle annetaan sen johdosta "tunnustuspalkinto"? Eli sanaleikki liittyy termin "tunnustus" kaksoismerkitykseen.

  VastaaPoista
 7. Ääh, enpä ollut alkuperäistä selitystä näemmä lukenut oikein; siinähän tuo jo käsiteltiinkin aivan kuten itsekin olin ajatellut.

  VastaaPoista
 8. Tuo taitaa olla oikea selitys. Oma teoriani oli, että Kirjailijaliiton tunnustuspalkinto on ehkä eräiden piirien mielestä mennyt aina väärään osoitteeseen, joten heidän silmissään sen saaminen vain todistaa kirjailijan lahjattomaksi paperintuhlaajaksi.
  Eli sen saaminen olisi tavallaan negatiivista palautetta.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.