Hessus sentään - Fingerpori rautalangasta 18.2.2021

 

Kun rouva lukee lehtiuutista nousevista hinnoista, hän reagoi lukemaansa sanomalla hessus sentään. Näin hän tarkoituksella välttää käyttämästä yleisempää ilmausta jessus sentään, jonka voisi tulkita rienaukseksi, eli pyhäinhäväistykseksi, sillä kristillisen uskon mukaan Jumalan nimeä ei saa lausua turhaan. Rouva ei kuitenkaan rienausta välttäessään ota huomioon, että lausumalla Hessus, hän harjoittaakin rienausta pyhää Hessua kohtaan lausumalla tämän nimen negatiivisessa yhteydessä.

18 kommenttia:

 1. Julkaise 12:00 mennessä tai lavastan sut syylliseksi Nina Syrjänenin murhaan, vaikka poliisi ei edes epäile asiassa murhaa koska tutukimukset veisivät aivan liikaa aikaa, mutta mulla on keinoni18. helmikuuta 2021 klo 11.00

  Olipas pitkä selitys mut mihi jäi tän PÄIVÄN ts:n paperilehden "toinen savu" aiheisen selitys?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. gh, tehty jo vuosi sitten. TS:n stripit kun ovat UUSINTOJA.

   Sinun on ihan turha vaatia selityksiä niistä, ne ovat kaikki olleet täällä jo vuoden. Sen kun etsit.

   Poista
  2. Anna sitten linkki siihen? Ei löydy ei...

   Poista
  3. Ei voi olla noin vaikeaa. Stripit on numeroitu. Ota umpimähkään joku vuoden takaa ja lähde siitä tarvittavaan suuntaan.

   Poista
  4. 3901H? Eli mitä sää huutelet, eu löydy ei... Ehkä liia kinkkinen

   Poista
  5. Tän päivän selitys on tossa http://www.rautalankapori.fi/2020/04/englannin-yo-kuuntelu-fingerpori.html?m=1 mutta sitä edeltävä selitys EI OLE tuo "toinen savu"

   Poista
  6. GH, tuo ei ole mikään virallinen koodi, jos siinä on kirjaimia. Ehkä kyseessä on jollekin tietylle lehdelle tehty erikoisstrippi, jota ei ole julkaistu Hesarissa.
   Miten se sitten on päätynyt Turun Sanomiin vuoden viiveellä, sitä en osaa sanoa.

   Pointti on kuitenkin tämä: tuota ei julkaistu Hesarissa 18.2.2021, joten turha odottaa siitä rautalankaa 18.2.2021.

   Poista
  7. "Päivän Fingerpori rautalangasta väännettynä."

   Torstai ei siis oo sun mielestä päivä...

   Poista
  8. "tehty jo vuosi sitten. TS:n stripit kun ovat UUSINTOJA."

   Voi ollakin uusintoja JOSTAIN mutta ainakaan täältä ei selitystä tohon HANKALAAN strippiin löydy, vaikka se julkaistiin PÄIVÄN lehdessä, joten miksi huutelet perättömiä ja haukut? Mikä ahdistaa?

   Googlella meni 10 sekkaa niin löytys toi "erikoisstrippi" joskaan ei Turun sanomista https://www.karjalainen.fi/images/fingerpori/2020/06/13062020.gif

   Joten avaa sä sit sitä vähän ku kerran kaikesta kaiken tiedät

   Poista
  9. Googlaus kertoo, että Vantaalla on ravintola nimeltä Ensimmäinen Savu. Toinen googlaus kertoo, että Vantaalla on katu, jonka nimi on Toinen Savu ( Andra Röken ).
   Päättele tuosta.

   Ja eipä kestä!

   Poista
  10. Ja silmät kerroo et hän ajaa Vantaassa ko. kylttien ohi. Eli missä vitsi? Miksi selitys skipattu?

   Poista
  11. gh, vitsi on siinä, että kylttien savu ei tarkoita sitä mitä tuossa stripissä tapahtuu. Kyseessä on ns hupaisa sattuma.
   Hiukan samaan tapaan kuin jos kyltissä lukee: Liperi 5 km ja viiden kilometrin päässä vastaan tulee pappi liperit kaulassa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Einari, vanha kansa ainakin tapasi sanoa tuolla tavalla jokunen vuosikymmen sitten. Oli ehkä sekin tapa välttää rienausta, vaikka eiköhän Jeesus kuitenkin tunnista senkin version helposti, kun se meiltä kadotetuiltakin onnistuu.

   Poista
 3. Kieli muuttuu ajan myötä. Entisaikaan vähemmän houkuttelevaa puolta kutsuttiin persukseksi, nykyisin sitä vastenmielisyyttä kutsutaan yksinkertaisemmin nimeltä persu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tuota yksinkertaistumista. Sanat typistyvät ja persukin on yleensä älyllisesti paljon persusta matalammalla tasolla.

   Poista
  2. Miten niin vastenmielisyyttä kuvaava? Hyvin se tuntuu maistuvan teidän puolueen Pekallekin.

   Poista
 4. Tuleva pääministeri puolue. Ahdistavaksi teitä?

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.