Liha miehen tiellä pitää - Fingerpori rautalangasta 13.7.2021

 

Kun lihan mainostetaan pitävän miehen tiellä, uskoisi tällä olevan vertauskuvallinen merkitys, eli lihaa syömällä pysyy terveenä ja poissa ongelmista. Kun mies kuitenkin jättää syömättä lihaa, suistuu hän yllättäen konkreettisesti tieltä. Strippi 4417.

7 kommenttia:

 1. Miehen kuvan julkaiseminen on lehdeltä varsin arveluttava ratkaisu yksityisyyden suojan ja hyvän journalistisen tavan näkökulmasta. Kuten Journalistin ohjeissa todetaan, onnettomuuksien uhreista uutisoitaessa on aina noudatettava hienotunteisuutta. Koska miehen nimeä tai asemaa ei mainita uutisotsikossa, voidaan olettaa, että kyseessä ei ole julkisuuden henkilö eikä yhteiskunnallisesti merkityksellistä tehtävää hoitava henkilö. Onnettomuuden uhriksi joutuneen yksityishenkilön kuvan julkaisemiselle on vaikea keksiä pätevää journalistista perustetta.

  (Ymmärrän toki, että kuva on tärkeä vitsin toimivuuden kannalta.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fingerporin kaupungi tarjoaa varmaan kriisiapua sinulle uutisen aiheuttamasta shokista.

   Poista
  2. Olisi sen varmaan ilman kuvaakin voinut arvata. Tai sitten olisi jättänyt hauskasti arvelun varaan, että olikohan kyse samasta tyypistä vai ihan toisiinsa liittymättömistä jutuista.

   Poista
 2. Rommijugurtissa on pieni määrä alkoholia. Usein on keskusteltu,näkyykö tämä alkometrillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikissa hapanmaitotuotteissa on pieni määrä alkoholia. Ihan käymisprosessista johtuen. Niin pieni määrä että et tule känniin vaikka lusikoisit ämpärillisen. Alkoholia on pieniä määriä myös kypsissä hedelmissä ja monissa muissa ruoka-aineissa.

   Poista
 3. Vanha sanonta on, että leipä miehen tiellä pitää.

  Fingerporin kaupan mainostoimisto on muokannut tästä oman versionsa, jonka osuvuudesta voi olla montaa mieltä.

  Kaupan myyntipöydällä näyttää olevan makkaraa ja ilmeisesti muitakin lihatuotteita kylmäketjun toimivuuden kannalta hyvin huonosti sijoitettuna, lämpimässä ilmatilassa. Miehen päätös välttää kyseisiä tuotteita on siis järkevä, vaikka hänelle sitten ilmeisesti kävikin liikenteessä huonommin.

  VastaaPoista
 4. Kun lihan mainostetaan pitävän miehen tiellä, uskoisi tällä olevan vertauskuvallinen merkitys, eli lihaa syömällä pysyy terveenä ja poissa ongelmista. Kun mies kuitenkin jättää syömättä lihaa, suistuu hän yllättäen konkreettisesti tieltä. Strippi 4417.13. heinäkuuta 2021 klo 16.41

  Vitsi olisi toiminut myös sanan "tiellä" ja edessä/esteenä synonyyminä.

  Eli tyyliin ekassa ruudussa lukisi "liha miehen tiellä pitää" ja toisessa kuvassa mies hidastelee kassajonossa tms

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.