Extra heti päälähetyksen jälkeen - Fingerpori rautalangasta 22.3.2022

 

Kun tv:ssä kerrotaan Suomen idoli extra -ohjelman alkavan heti päälähetyksen jälkeen, tarkoittaa päälähetys varsinaista Suomen idoli -jaksoa. Mafiamiehen tapauksessa päälähetys saa kuitenkin myös toisen merkityksen, sillä hän saa juuri ennen extra-jakson alkamista hevosen pään sisältävän postilähetyksen. Hevosen irtopää on viittaus mafia-aiheisiin Kummisetä-elokuviin. Strippi 4618.

6 kommenttia:

 1. Minun mielestä Jarla on nyt piirtänyt tuon hevosenpään suhteellisen huonosti. Minä luulin tuota muumipeikon pääksi ennen kuin luin tämän selityksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen tollo, etkö huomannut että pää, minkä nyt sitten onkaan, on kääritty paperiin, mikä saa kaikki päät näyttää Muumipeikolta

   Poista
  2. Tämä onkin päälähetys, eikä välttämättä hevosenpäälähetys. Eihän Kummisedässäkään hevosenpäätä valittu umpimähkäisesti, vaan sille oli selkeä syy. Ehkä tässä tapauksessa on yhtä selkeä syy valita muumin pää. Ja joka tapauksessa kuuluttaja tuskin tarkoitti tuota lähetystä.
   Ottaisiko Suomen posti muuten tuon näköistä pakettia edes kuljetettavakseen, Fingerporissa näköjään kaikki käy.

   Poista
  3. Epäilemättä posti kuljettaisi Suomessakin tuon näköisen paketin. Paketissa kun ei ilmiselvästi ole mikään oikea hevosenpää, vaan mahdollisesti hevosen-, muumipeikon-, hemulin- tai muun olennon päätä esittävä veistos, joka on tehty muovista tai vastaavasta kevyestä materiaalista.

   Paketti on nimittäin varsin kevyt, minkä näkee postinkantajan otteesta. Paketti on kooltaan varsin pieni, ja voisi koon puolesta sisältää ainoastaan hyvin pienen varsahevosen pään, joka sekin olisi paljon painavampi. Oikean hevosenpään korvat myös painuisivat pakatessa päätä vasten, joten ne eivät näkyisi käärepaperin päälle päin kuvan tapaan.

   Poista
  4. "Sen tollo, etkö huomannut että pää, minkä nyt sitten onkaan, on kääritty paperiin, mikä saa kaikki päät näyttää Muumipeikolta"

   Miten niin paperiin kääriminen saa kaikki päät näyttämään Muumipeikolta? Kyllä paketin muodosta voi yleensä päätellä, mitä siellä on.

   Poista
  5. Huomaan, että et ole koskaan käärinyt hevosenpäätä paperiin. Siinä kulmat pyöristyy ja tunnistettavat muodot pelkistyy viitteellisiksi. Siitä sanonta:"muodot kuin Muumilla".

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.